Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Δρομολογούνται αναπτυξιακά έργα στο Δήμο Σκύρου»

Την επίλυση σημαντικών αιτημάτων του Δήμου Σκύρου ζήτησαν από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο ο Σίμος Κεδίκογλου και ο Δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Υπουργείο.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν να δρομολογηθούν αναπτυξιακά έργα, για τα οποία έχουν υποβληθεί προτάσεις για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορούν στην ολοκλήρωση υποδομών ύδρευσης, οδοποιίας, καθώς και της διαμόρφωσης του κτιρίου «Χιώτη» σε χώρο φιλοξενίας και αίθουσα συνεδρίων. 

Παράλληλα, ζητήθηκε να ενταχθεί στο εν λόγω Πρόγραμμα και το μεγαλόπνοο έργο ανέγερσης του νέου Δημαρχείου, προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού. 

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι εντός των ημερών θα ανακοινωθεί η ένταξη των έργων της βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σκύρου και της κατασκευής χώρου φιλοξενίας ζώων συντροφιάς. 

Η ανταπόκριση του υφυπουργού ήταν θετική, όπως και για το ζήτημα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου μέσω κονδυλίων του Υπουργείου που προορίζονται για αυτό το σκοπό. 

Τέλος, ζητήθηκε να διευθετηθεί το θέμα με τον προγραμματισμό για τις προσλήψεις των εποχικών εργατοτεχνιτών στο Δήμο Σκύρου, οι προσλήψεις των οποίων είναι αναγκαίο να γίνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι το Φθινόπωρο. 

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι για την επόμενη περίοδο σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας οι προκηρύξεις θα έχουν αναρτηθεί έως το Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...