Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Καταψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς, για το 2021

Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, η 9η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Το σημαντικότερο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, από όσα συζητήθηκαν, ήταν το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς, έτους 2021.

Ύστερα από αναλυτική και διεξοδική συζήτηση, μέσω της οποίας αναδείχθηκε η έλλειψη ενός συνεκτικού σχεδίου, η προσπάθεια ικανοποίησης μικροεξυπηρετήσεων, η απουσία συγκροτημένης πρότασης που θα απαντά στις ουσιαστικές ανάγκες των Στερεοελλαδιτών, 

το θέμα τέθηκε από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου σε ψηφοφορία και ανακοινώθηκε το αποτέλεσμά της. 

Με βάση την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η πρόταση της περιφερειακής αρχής καταψηφίστηκε, αφού έλαβε 20 θετικές ψήφους και 28 αρνητικές ψήφους. 

Όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας καταψήφισαν την εισήγηση της περιφερειακής αρχής. 

Πριν από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, προηγήθηκε πολύωρη συζήτηση σχετικά: 
Με την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χ.Α. και την αντιμετώπιση των εκφράσεών της, στα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Επαναφέραμε την πρότασή μας, για εξεύρεση θεσμικής λύσης, έτσι ώστε να περιθωριοποιηθούν, να απομονωθούν και να αποπεμφθούν από τα συλλογικά όργανα της Τ.Α., οι εκφραστές του φασισμού και του νεοναζισμού, οι εκφραστές της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού. 
Με τις καταστροφικές πλημμύρες στη Φθιώτιδα, που κατέστρεψαν τον κόπο πολλών συμπολιτών μας. 

Η ¨Στερεά Υπεροχής¨ τοποθετήθηκε στη συζήτηση αλλά και με σχετική επερώτηση, καταθέτοντας στοιχεία που ανέδειξαν την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου, για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων, παρόλο που υπάρχει το βεβαρυμμένο ιστορικό προηγούμενο, με απώλεια ανθρώπινων ζωών. 

Αναδείξαμε τις πραγματικές αιτίες των καταστροφών, που είναι η έλλειψη Σχεδίου Αντιπλημμυρικής Προστασίας, η έλλειψη των έργων ορεινής υδρονομίας, οι λαθεμένες μελέτες, τα έργα του ΟΣΕ και του Ε65, η εγκατάλειψη των αντιπλημμυρικών, οι παράνομες χωματερές μέσα στην κοίτη των ρεμάτων και οι χρόνιες καταπατήσεις. Και φυσικά, πολύ σημαντικό, ότι δεν έγιναν εγκαίρως οι καθαρισμοί των ρεμάτων, που είναι αποκλειστικά ευθύνη και αρμοδιότητα της Περιφέρειας. 

Επαναφέραμε την πρότασή μας, για οριοθέτηση και διευθέτηση όλων των χειμάρρων και ποταμών, στα όρια της περιφέρειας, ενέργεια που θα μας δώσει μια στέρεη βάση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Τονίστηκε κι από εμάς, η αναγκαιότητα της γρήγορης αποκατάστασης των υποδομών, η βοήθεια, που πρέπει να υπάρξει, από την τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο για τις πλημμυρισμένες κατοικίες και αγροτικές καλλιέργειες όσο και για τους αγρότες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν. 
Με την πορεία και εξέλιξη της πανδημίας covid 19,όπου αναδείχθηκαν οι παλινωδίες της διαχείρισης, η έλλειψη ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης και οι ελλείψεις στις δομές υγείας της περιφέρειάς μας. 

Επαναφέραμε την πρόταση μας για συνεργασία της περιφέρειας, με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, τους ιατρικούς συλλόγους και τα σωματεία των εργαζόμενων, στην κατεύθυνση μιας συντονισμένης προσπάθειας, για καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. 
Με την απαράδεκτη απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, που κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε θετικά, για το αιολικό πάρκο στη Μεγάλη Λούτσα. 

Κόντρα στην εκπεφρασμένη πολιτική βούληση του περιφερειακού συμβουλίου, αγνοώντας την ομόφωνη αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, αδιαφορώντας στις σοβαρές αιτιάσεις της τοπικής κοινωνίας, η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά! 

Η Στερεά Υπεροχής ζήτησε την ανάκληση της σχετικής απόφασης και επανατοποθέτηση της Επιτροπής με βάση τα όσα αναπτύχτηκαν στη συζήτηση του Π.Σ. 
Με την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19, αυξάνοντας το προϋπολογισμό του προγράμματος . 

Στηρίξαμε την κοινή πρόταση παρατάξεων της μειοψηφίας, που δίνει τη δυνατότητα μέσω μόχλευσης, ανακατεύθυνσης και υπερδέσμευσης πόρων, από προγράμματα που μας το επιτρέπουν, να επιτευχθεί αύξηση του προϋπολογισμού και του αριθμού των ωφελούμενων επιχειρήσεων. 

Σε κάθε περίπτωση η παράταξή μας, « Στερεά Υπεροχής» ,θα συνεχίσει, σε ακόμη πιο έντονο τόνο, να ελέγχει την περιφερειακή αρχή, να προτείνει ενέργειες και δράσεις, προς όφελος της περιφερειακής οικονομίας, να παλεύει για ένα καλύτερο, ποιοτικότερο και ασφαλές κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον στην περιφέρειά μας. 


Στο https://www.youtube.com/watch?v=I6JcFEQx4Ow, υπάρχει το βίντεο της συνεδρίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...