Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κύμης Αλιβερίου για την κακοκαιρία

Ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (πολύ ισχυροί άνεμοι και έντονες βροχοπτώσεις) με βάση τις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας και της Πολιτικής προστασίας και για την αντιμετώπιση των φαινομένων ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κέκης επικοινώνησε τηλεφωνικά εχθές, Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη, με τον κ. Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Τεχνικών Έργων.

Συζήτησε μαζί του για την προετοιμασία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου λόγο της μεγάλης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων που επίκειται να πλήξουν το Δήμο μας από την Παρασκευή έως την Κυριακή και ζήτησε ενημέρωση για την κατάσταση βρίσκονται οι εργασίες αυτές. 

Συγκεκριμένα τον ρώτησε : 

1. Αν έχουν καθαριστεί τα φρεάτια των όμβριων υδάτων. 

2. Αν έχουν καθαριστεί τα ρέματα. Αν έχει γίνει η αναγκαία συνεργασία με την περιφέρεια που έχει αυτή την αρμοδιότητα. 

3. Αν, με τη βοήθεια του δασαρχείου, έχουν εντοπιστεί και κοπεί επικίνδυνα δέντρα που πιθανά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που αναμένονται να πέσουν με κίνδυνο τον τραυματισμό περαστικών. 

4. Άλλες αναγκαίες ενέργειες που έχει εκτιμήσει η Τεχνική Υπηρεσία. ή άλλος αρμόδιος φορέας. 

Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας διαβεβαίωσε τον επικεφαλή ότι έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες έχει κάνει σχετικό έγγραφο προς την περιφέρεια για τον καθαρισμό του κεντρικού ποταμού Νηλέα εδώ και ένα μήνα άλλα ο καθαρισμός του δεν έχει υλοποιηθεί στο σύνολο του ποταμού. Με τα μηχανήματα του δήμου κάνει ότι μπορεί για να είναι καθόλα έτοιμος για την επερχόμενη κακοκαιρία. 

Συμφώνα με τη ΛΑ. ΣΥ. αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο δήμος και η περιφέρεια δε διαθέτουν αρκετά μηχανήματα και προσωπικό για την πραγματοποίηση των τακτικών καθαρισμών και άλλων αναγκαίων εργασιών και έτσι φτάνουμε παραμονές μια πιο έντονης κακοκαιρίας να ψάχνει ο δήμος να μισθώσει μηχανήματα εργολάβων για να κάνει ότι προλάβει. Αυτά συμβαίνουν μάλιστα ενώ έχουμε επανειλημμένα πληγεί ως δήμος από τέτοια φαινόμενα, ενώ οι πληγές από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις του Απρίλη δεν έχουν κλείσει ακόμη. 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος 
Κώστας Κέκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...