Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης

Πραγματοποιήθηκε η τακτική προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης εχθές 03. 07 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.00, λόγω έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα από την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού κεκλεισμένων των θυρών, για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν , πλην των μελών του Συμβουλίου και της γραμματέως και τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους αλλά και για τη συμμετοχή τους στη συζήτηση των θεμάτων, η κ. Μπάτσα Αρετή, ως
εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η κ. Θαλασσινού Αλεξάνδρα, ως εκπρόσωπος της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, ο Δ.Σ της ΔΕ Κύμης κ. Γλυκός Ταξιάρχης, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Β.Ε.Κύμης και Περιχώρων κ. Τράκος Κωνσταντίνος και Δημότες, τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας , όπως αποστάσεις και αριθμός συμμετεχόντων.


1. Κυκλοφοριακά ρυθμιστικά μέτρα στο Ιστορικό Κέντρο της Κύμης, Κεντρική Πλατεία.

Η πρόταση διακοπής της κυκλοφορίας από Περίπτερο Αγίου Αθανασίου μέχρι Περίπτερο Βάχλα, έγινε ομόφωνα δεκτή. Θα ζητηθεί η γνώμη του ΑΤ Κύμης και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και θα υποβληθεί για έγκριση στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου. Εάν εγκριθεί θα εφαρμοστεί, εφόσον εξασφαλισθούν και οι συνθήκες ασφαλείας.

2. Εξέταση αίτησης παραχώρησης πεζοδρομίου για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών κ. Νικολούτσου.

Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό, με την προϋπόθεση ότι οι εργασίες θα εκτελεστούν μετά την 25.08.2020 και εφ΄ όσον υπάρχει θετική γνωμάτευση από ΑΤ. Κύμης και Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Μέχρι τότε ο εργολάβος θα πρέπει να εξασφαλίσει την ασφαλή διάβαση πεζών και οχημάτων.

3. Εξέταση αιτημάτων Δημοτών για εργασίες αγροτικής οδοποιίας και για καθαρισμούς οικοπέδων εντός πόλεως Κύμης.

Τα αιτήματα έγιναν ομόφωνα δεκτά και η Κοινότητα Κύμης θα ενεργήσει μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της. 

4. Εξέταση αιτήσεων για διάθεση κοινοχρήστου Χώρου στην περιοχή π. Ναυτικού Ομίλου της κ. Παπαθανασίου Μαρίας και στην περιοχή Χωνευτικό της κ. Μαργαντίνη Μαρίας για τραπεζοκαθίσματα στο Χωνευτικό.

Ομόφωνα 
  • α. Εγκρίθηκε το αίτημα της κ Παπαθανασίου
  • β. Απορρίφθηκε το αίτημα της κ. Μαργαντίνη, λόγω του ότι η Κοινότητα Κύμης δεν έχει την δυνατότητα έγκρισης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.
5. Ενημέρωση επί πεπραγμένων και δράσεων από την προηγούμενη, προ μέτρων κορωνοϊού, συνεδρίαση του Συμβουλίου.

6. Εγκρίθηκε ομόφωνα μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος και ενημέρωση του Συμβουλίου του αιτήματος του κ. Ασλανίδη Ηλία, περί γνωμοδότησης για έγκριση εισόδου - εξόδου σε νέα κατοικία.

7. Εγκρίθηκε ομόφωνα, το αίτημα του κ. Σ. Νταντάκου για παράταση ωραρίου για το Πέτρινο Καφέ Παραλίας Κύμης 

8. Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρόγραμμα που κατέθεσε η Σύμβουλος κ. Κουτέλου για πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο Κύμη Καλοκαίρι - 2020 και θα υποβληθεί στον Δήμο για έγκριση και υποστήριξη.

9. Κατά την απουσία του Πρόεδρου της Κοινότητας Κύμης, ορίζεται ως αναπληρωτής Προέδρου η Σύμβουλος κ. Κουτέλου Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...