Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Κύμης - Αλιβερίου: Επικίνδυνο τοιχίο στην Αχλαδερή

Οι τελευταίες βροχοπτώσεις δημιούργησαν πολλά και μεγάλα προβλήματα στο δήμο μας, κυρίως στην οδοποιία, σε γεφύρια, σε τοιχία στήριξης, κ.λ.π. Ένα τέτοιο μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην Τοπική Κοινότητα Αχλαδερής, της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος. 


Στο κέντρο της Αχλαδερής και γύρω από την εκκλησία, ο παλιός πέτρινος τοίχος που επενδύθηκε εκ των υστέρων με τσιμέντο, παρουσιάζει ρωγμές, ένα διπλανό κτίσμα της εκκλησίας καταστράφηκε και
υποχώρησε πάνω από ενάμιση μέτρο. 

Σύμφωνα με την άποψη των ειδικών, είναι βέβαιο πως ο τοίχος αυτός θα καταρρεύσει ακαριαία, με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές και κινδυνεύουν όσοι περνούν από το προαύλιο της εκκλησίας. 

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι ζημιές θα είναι τεράστιες, αλλά και εξ’ ίσου μεγάλος θα είναι ο κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές, αφού είναι πάνω από τα σπίτια. Επιβάλλεται άμεση, αποτελεσματική και οριστική αποκατάσταση του τοιχίου και όχι προσωρινή παρέμβαση. 

Η Πολιτεία έδωσε αρκετά χρήματα, για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Δεν αρκεί μόνο, και δεν έχει καμία αξία, η ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, και αλλού, το πόσα χρήματα μας δόθηκαν, αλλά το πόσα τελικά εμείς ως Δήμος μπορέσαμε να απορροφήσουμε για έργα που κάναμε. 

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη και άμεση προτεραιότητα, να κατασκευαστεί το τοιχίο πριν το Φθινόπωρο και κυρίως πριν κινδυνεύσουν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές. Μέχρι τότε, καλό θα είναι, να απαγορευτεί η διέλευση των κατοίκων από αυτό το σημείο και να κατεδαφιστεί άμεσα το τοιχίο. 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...