Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Β. Αποστόλου: Έβγαλαν από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την παρουσία του χθες στο Kontra News 10 με το δημοσιογράφο Γιώργο Μελλιγώνη, τοποθετήθηκε για ζητήματα της επικαιρότητας, την ύφεση της οικονομίας καθώς και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Κύριε Αποστόλου θέλω σας ρωτήσω αν κατά τη γνώμη σας τις τελευταίες μέρες περνάει δύσκολα η έννοια του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς, βγαίνουν email στην επιφάνεια, υπάρχουν πολύ
σοβαρές καταγγελίες. Τι λέτε για όλα αυτά; 


Καθόλου σε δύσκολη θέση δε βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί όλα αυτά που διακινούνται από την πλευρά της Ν.Δ. είναι ένας αντιπερισπασμός θα έλεγα. Θέλει η Ν.Δ. να ξεφύγει από τις συμπεριφορές των τελευταίων ημερών που δόθηκαν στη δημοσιότητα, για Υπουργούς, πρώην Υπουργούς, δικά της στελέχη, όπου εκεί πραγματικά αποδείχθηκε πόσο μαύρο και βαθύ γαλάζιο είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί. 

Αυτό που θέλω να πω επειδή άκουσα για λίγο την παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη, σχετικά με το θέμα Καλογρίτσα, είναι το γελοίο που συμβαίνει αυτή την ώρα με τη Ν.Δ. που θυμήθηκε να βγάλει από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα, τον οποίο το 2016 κατηγορούσε ως αναξιόπιστο. θυμάστε τη χαρακτηριστική περίπτωση με τα βοσκοτόπια. 

Και τον φέρνει τώρα στην πολιτική σκηνή ως αξιόπιστο. Εμείς το ξαναλέμε, τις δοσοληψίες του συγκεκριμένου επιχειρηματία και τα ανεξόφλητα χρέη του προς τρίτους επιχειρηματίες, γιατί περί αυτού γίνεται η συζήτηση, ίσως τα γνωρίζουν καλύτερα άλλοι και κυρίως ο κ. Λοβέρδος ο συνήγορός του. 

Οι ισχυρισμοί πάντως και του Καλογρίτσα και του Λοβέρδου για δήθεν εικονικά τιμολόγια 3 εκατομμυρίων απορρίφθηκαν από την Ελβετική Δικαιοσύνη που τον υποχρέωσε να καταβάλει τα συγκεκριμένα χρήματα. Άρα λοιπόν εμείς αυτό που κάναμε ήταν να τον αποκλείσουμε από τη σχετική διαδικασία γιατί δεν τηρούσε της προϋποθέσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να αποφύγουν την ουσία. 

Από την άλλη πλευρά κύριε Υπουργέ εάν όλα αυτά τα έλεγε για εσάς, γιατί αυτό είναι ένα επιχείρημα, το είπε πριν και ο κ. Γεωργιάδης, και οφείλω να το μεταφέρω, όπως και στον κ. Γεωργιάδη μεταφέρω τα επιχειρήματα τις αντιπολίτευσης, κάνω και για εσάς το ίδιο. Εάν όλα αυτά τα έλεγε ο κ. Καλογρίτσας για εσάς δε θα του κάνατε μια μήνυση; 

Είναι μια διαδικασία η οποία βρίσκεται σε μια εξέλιξη και όπως αντιλαμβάνεστε εάν κάθε πράγμα που εμφανίζεται κάθε φορά αντιδρούμε με μηνύσεις, δε θέλουμε ουσιαστικά μια και η υπόθεση είναι ξεκάθαρη. Εδώ πλέον είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα, δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις απορρίφθηκε, τέλειωσε για εμάς το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Όμως βλέπετε στη δημόσια σφαίρα δεν έχει τελειώσει. Γιατί από τη μία λέτε ότι εάν για κάθε τι που ακουγόταν πηγαίναμε στη δικαιοσύνη δε θα κάναμε άλλη δουλειά, από την άλλη όταν δεν πηγαίνετε και όταν δεν αντιδράτε ως κόμμα, δε μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι υπάρχει αυτό που λέμε «πες, πες κάτι θα μείνει», ότι εδώ κάτι υπάρχει; 

Δε νομίζω πως δεν αντιδράσαμε. Και ως κόμμα αντιδράσαμε, και ο Πρόεδρος αντέδρασε, και επιτέλους αυτή η διαδικασία της σαπίλας, έτσι όπως την υπηρετεί η Ν.Δ., θέλει να μας βάλει ουσιαστικά σε μια διαδικασία συμψηφισμού. Ε όχι! Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Δε νομίζω πως η λύση είναι να προσφύγει σε μηνύσεις ο θιγόμενος στη συγκεκριμένη περίπτωση. Από κει και πέρα οπωσδήποτε είναι θέμα δικό του. Πρέπει αυτή η ιστορία να γίνει κατανοητή από την ελληνική κοινωνία, ότι εδώ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. 

Κύριε Αποστόλου ακούσαμε χθες τον Πρόεδρο σας, τον κ. Τσίπρα, να λέει δεν πάει άλλο μ αυτούς που μας κυβερνούν. Αφού λοιπόν δεν πάει άλλο γιατί ο κ. Τσίπρας και όλοι σας το σταματάτε εκεί, όταν δεν πάει άλλο κάτι ζητάς εκλογές, έτσι δεν είναι; Σας το ρωτώ γιατί κάποιος κακόπιστος μπορεί να έλεγε ότι εάν δεν ήσασταν 15 μονάδες πίσω στις δημοσκοπήσεις το δεν πάει άλλο θα είχε και συνέχεια ως πρόταση. 

Βλέπουμε και πως διαμορφώνεται η συγκυρία, γιατί το θέμα του να ζητήσεις εκλογές είναι και κάτι που πρέπει να δεις πως διαμορφώνεται και όλο το σκηνικό αυτή την ώρα. Αλλά επιπλέον είπε χθες ο Πρόεδρός μας, ο Αλέξης Τσίπρας, ότι να είμαστε σίγουροι και να προετοιμαζόμαστε ότι δε θα υπάρξει διπλός χρόνος υπηρέτησης της Ν.Δ., δηλαδή πριν συμπληρωθεί ο χρόνος θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να προσφύγει σε εκλογές. 

Γιατί αυτή την ώρα οι επιπτώσεις που υπάρχουν στην οικονομική δραστηριότητα και έρχονται είναι πάρα πολύ δύσκολες. Θα σας έλεγα χωρίς ακόμα να έχει αντιμετωπιστεί το θέμα της πανδημίας μετά το άνοιγμα των συνόρων, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. 

Εμείς σήμερα στη Βόρεια Εύβοια, βρισκόμαστε σε τέτοια αναστάτωση με τα 3 κρούσματα Σέρβων που ήρθαν και οι διαδικασίες που ουσιαστικά έπρεπε να εφαρμοστούν στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν ήταν αυτές που δημιουργούν τις προϋποθέσεις να ηρεμήσει ο κόσμος. Αντίθετα βρεθήκαμε σε κρούσματα τέτοια που η εξάπλωσή τους δεν ξέρουμε που θα καταλήξει και που θα φτάσει. 

Και αντιλαμβάνεστε περιοχές ολόκληρες εάν έχουν ένα- δύο κρούσματα τέτοια και δεν τα χειρίζονται όπως πρέπει, το πρόβλημα είναι τεράστιο. Αντιλαμβάνεστε τι ενδέχεται να υπάρξει.. Δε θέλουμε να υπάρξουν. Θέλουμε αυτή την ώρα να σωθεί η χώρα, αλλά έτσι πως τα διαχειρίζονται δυστυχώς πάμε σε καταστάσεις πάρα πολύ δύσκολες. 

Όταν εμείς παρουσιάσαμε το πρόγραμμα να σταθούμε όρθιοι και αυτό να λειτουργήσει εμπροσθοβαρώς, το είπαμε γι αυτό ακριβώς, για να μη βρεθούμε σήμερα σε μία τέτοια κατάσταση όπου διαλύεται η οικονομία, διαλύεται η δραστηριότητα στη χώρα μας και τι κάνει η κυβέρνηση; Παρακολουθεί ως θεατής πως θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα αυτά, πως η λίστα θα κατευθυνθεί προς συγκεκριμένα ΜΜΕ. Αυτά βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...