Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Δήλωση Γ. Μαρίνου για την δημιουργία μονάδων Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου και στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας

Η δημιουργία μονάδων Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Καρύστου και στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Νότιας και Βόρειας Εύβοιας το οποίο στηρίζει αποφασιστικά το ΚΚΕ. Το γεγονός ότι το αίτημα αυτό δεν έχει υλοποιηθεί από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες που επιβάλλεται να καταλογίσει ο λαός της Εύβοιας. 

Η πολιτική που αρνείται την δημιουργία Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο και την Ιστιαία είναι μέρος της αντιλαικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης της Υγείας που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας της Στερεάς και της Εύβοιας, με οδυνηρές συνέπειες σε βάρος των λαικών οικογενειών. 

Η Δημιουργία μονάδων Τεχνητού Νεφρού είναι επιτακτικά αναγκαία, αφορά μεγάλο αριθμό ασθενών και των οικογενειών τους που αναζητούν λύσεις στην Χαλκίδα και την Αθήνα, ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, στενάζουν οικονομικά και ταλαιπωρούνται χρόνια. 

Μονάδες Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Καρύστου και το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας πλήρως στελεχομένες και εξοπλισμένες, δωρεάν και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Αυτή είναι η απάντηση στις απαράδεκτες τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ και άλλων πολιτικών δυνάμεων που επιχειρούν να θέσουν προς συζήτηση και να προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση μέσω των “Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα” (ΣΔΙΤ). 

Οι επικίνδυνες αυτές θέσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν πολύ αυστηρά απο το λαό της περιοχής που έχει τη δύναμη να διεκδικήσει αποφασιστικά την υλοποίηση του χρόνιου αυτού αιτήματος. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ διαθέτει δισεκατομμύρια ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο , στηρίζει τα μεγάλα συμφέροντα και προκλητικά καταπατά λαικές ανάγκες. Συνεπώς είναι πρόκληση κατά του λαού της Εύβοιας οι τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών που αναμασούν ότι “δεν υπάρχουν χρήματα”, εξαρτούν την υγεία του λαού απο “δωρεές” και χρησιμοποιούν ένα σωρό αμαρτωλά προσχήματα, προσθέτοντας εμπόδια στην άμεση υλοποίηση του λαϊκού αιτήματος. 

Το επαναλαμβάνουμε: Εδώ και Τώρα Μονάδες Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Καρύστου και στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και δωρεάν υπηρεσίες για τους νεφροπαθείς. 

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να διεκδικεί μαζί με το λαό της Εύβοιας την υλοποίηση του επείγοντος αυτού αιτήματος.

Γιώργος Μαρίνος μέλος του Π.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ - Βουλευτή Ευβοίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...