Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Σίμος Κεδίκογλου: Θέλουμε την Πράσινη Ενέργεια άλλα και την προστασία του περιβάλλοντος

Την άποψή του ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί επαρκής ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το θέμα του σχεδιασμού εγκατάστασης αιολικού πάρκου στο Τελέθριο τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου , υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι ο δικός του, καθοριστικός ρόλος, ως αντιπρόσωπος των τοπικών κοινωνιών στη Βουλή είναι να ακολουθεί τη βούλησή τους. 

Μιλώντας στο ράδιο Ιστιαία 100,4 FM, δήλωσε έκπληκτος για το γεγονός, ότι πληροφορήθηκε τις τελευταίες ημέρες, για τα σχέδια εγκατάστασης του αιολικού πάρκου, εκφράζοντας την ενόχλησή του για το γεγονός, ότι δεν είχε υπήρξε καμία ενημέρωση.

Επίσης, τόνισε ότι δεν γνωρίζει, αν έχει κατατεθεί αίτηση για να γνωμοδοτήσει η αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας επί του συγκεκριμένου ζητήματος. 

Ο βουλευτής ξεκαθάρισε, ότι όλοι θέλουμε την Πράσινη Ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος, με την προϋπόθεση- όμως- ότι έχει προηγηθεί ενημέρωση και υπάρχει σωστή χωροταξική κατανομή. 

Η Εύβοια-είπε- έχει ήδη φορτωθεί μεγάλο μέρος του αιολικού δυναμικού της χώρας στη Νότια Καρυστία, καλύπτοντας το 40% του συνολικού αιολικού δυναμικού, και συνεπώς έχει προσφέρει το μερίδιότης και με το παραπάνω. 

Μάλιστα, στη Νότια Καρυστία η εγκατάσταση ανεμογεννητριών έγινε σε δυσπρόσιτες περιοχές όπου δεν προκαλείται όχληση, ενώ υπάρχουν και σηματικά αντισταθμιστικά ωφελήματα για την τοπική κοινωνία.» 

Ανέφερε, στη συνέχεια, ότι σε συνεννόηση και με τους συναδέλφους του θα ζητήσουν - σε κάθε περίπτωση - συγκεκριμένες απαντήσεις μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, καταθέτοντας σχετική ερώτηση για το ποιός ακριβώς είναι ο σχεδιασμός, θέτοντας, ταυτόχρονα, το ζήτημα της αδειοδότησης φωτοβολταϊκών πάρκων και κατέληξε λέγοντας: 

«Το μείζον είναι η ενημέρωση και η τελική απόφαση της τοπικής κοινωνίας, γιατί μία επαρκώς ενημερωμένη κοινωνία αποφασίζει σωστά. Χρέος δικό μας είναι να δώσουμε τις σωστές πληροφορίες στους πολίτες»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...