Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση της Λ.Σ. Διρφύων - Μεσσαπίων για το Άνοιγμα σχολείων


Να παρθούν τώρα όλα τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων!
Μετά από σχεδόν τρεις μήνες τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο. Υπάρχει έντονη ανησυχία και προβληματισμός από τους γονείς: αν τα σχολεία είναι έτοιμα να ανοίξουν, με τι μέτρα υγιεινής και καθαριότητας, πώς θα οργανωθούν τα μαθήματα, πώς θα μεταφέρονται οι μαθητές - ιδιαίτερα στον δήμο μας, που είναι ανγακαίες οι μετακινήσεις από χωριά σε
χωριά. 
Δικαιολογημένη όλη αυτή η ανάσταστωση καθώς η Κυβέρνηση ανήγγειλε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να εξασφαλίσει όλα τα αναγκαία μέτρα. Η επιστροφή των παιδιών στα θρανία μετατρέπεται σε ατομική ευθύνη για την κάθε οικογένεια. 
Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις- με βάση τις συστάσεις των επιστημόνων- ώστε τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί να γυρίσουν με ασφάλεια στα θρανία. Να λυθούν όλα τα ζητήματα με την ευθύνη που αντιστοιχεί σε Υπουργείο Παιδείας, Περιφέρεια και Δήμο! 
Για την υγιεινή και την καθαριότητα:

Απολύμανση σε κάθε διάλλειμμα, όχι στο τέλος κάθε εβδομάδας... 

Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού καθαριότητας και αύξηση του (από Σεπτέμβρη θα υπάρχουν οι ίδιες ανάγκες), και όχι να περιφέρονται οι εργαζόμενοι από σχολείο σε σχολείο. 
Τακτική απολύμανση του σχολείου, αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, υλικά καθαριότητας κλπ, χωρίς να επιβαρυνθούν τα ποσά που έχουν κατανεμηθεί στα σχολεία μας και είναι απαραίτητα για τις λειτουργικές τους ανάγκες, χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών. 

Να γίνουν με ευθύνη του κράτους δωρεάν μαζικά test (μέθοδος πρόληψης που συστήνεται και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας). 

Για την μετακίνηση: 

Να εξασφαλιστούν όλα τα δρομολόγια από και προς όλα τα χωριά, με συνοδούς, με όλα τα μέτρα απολύμανσης και καθαριότητας. Καταγγέλουμε το απαράδεκτο περιστατικό που οδηγός λεωφορείου που μετακινούσε μαθητές Λυκείου, τους παράτησε(!!!) σε άλλο χωριό από εκεί που προορίζονταν γιατί δε φορύσαν μάσκες...... 

Οι αρμόδιοι για τα σχολικά δρομολόγια πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για αυτό το περιστατικό! 

Για τον τρόπο που θα γίνονται τα μαθήματα: 

Η «λύση» που προωθείται από το Υπουργείο για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος για παιδιά που δε θα προσέρχονται στο σχολείο με πρόσχημα την ισότιμη πρόσβαση όλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, είναι άκρως αντιπαιδαγωγική, εκθέτει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών, και γι’ αυτό έχει συναντήσει την αντίδραση του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στην πράξη. 

Συμφωνούμε και στηρίζουμε απόλυτα την τοποθέτηση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας που επισήμαινε:Το καλύτερο για κάθε γονιό είναι να βλέπει το παιδί του να μορφώνεται ολόπλευρα μέσα σε ένα υγιές και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. 

Να βλέπει το παιδί του χαρούμενο από τη γνώση και την κοινωνικοποίηση που του προσφέρει το σχολείο. Να βλέπει το παιδί του να κατακτά τη γνώση σε ένα σχολείο που δε στερείται σε εκπαιδευτικούς, υποδομές, καθαριότητα, εργαστήρια». 

Η Δημοτική Σύμβουλος 
Γεωργία Πύθουλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...