Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Συγκρότηση νέου ΔΣ ΕΛΜΕ Εύβοιας


Στη συνεδρίαση της 16/1/2020, πραγματοποιήθηκε η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας, το οποίο προέκυψε από τις εκλογές της 19/12/2019, ως εξής:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νίκα Χαρά 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καπενεκάς Γιώργος 
ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μοσχολιού Γωγώ 
ΤΑΜΙΑΣ: Μπαϊρακτάρης Αντώνης 
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κουρμπέτης Κωνσταντίνος 

ΜΕΛΗ: 
Αλεξίου Γιάννης
Δούνας Κώστας 

Μετά τη συγκρότηση σε σώμα, το Δ.Σ. συζήτησε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράστηκε για την πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να δώσει τη δυνατότητα σε αποφοίτους κολεγίων να διορίζονται ως καθηγητές/τριες στο Δημόσιο καθώς επίσης και για τη πρόθεση του Υπουργείου να «τιμωρεί» του/τις αναπληρωτές/τριες, με τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες διοριστέων, αν δεν δεχτούν να αναλάβουν καθήκοντα μια χρονιά, χωρίς παράλληλα να θεσμοθετεί κίνητρα για τις δύσκολες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.. 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αποφάσισε επίσης να εκδώσει συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον αδόκητο θάνατο των δυο εξαίρετων συναδέλφων που σκοτώθηκαν στην εθνική Πύργου-Πάτρας επιστρέφοντας από το σχολείο τους, καθώς επίσης και να επισημάνει τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών που αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους. 

Τέλος συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την εργασιακή καθημερινότητα των εκπαιδευτικών ενώ προγραμματίστηκε η ετήσια εθελοντική αιμοδοσία της ΕΛΜΕ Εύβοιας να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, από 8:30 π.μ έως 1:30 μ.μ. 

Στο επόμενο Δ.Σ.(3/2/2020) θα γίνει ο προγραμματισμός των δράσεων της νέας συνδικαλιστικής χρονιάς.


Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

Η πρόεδρος                                        Η γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα                                           Γωγώ Μοσχολιού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...