Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ στη Χαλκίδα

Με συμμετοχή πλήθους κόσμου, πολύ κέφι και χορό, καλό κρασί και φαγητό, πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ στη Χαλκίδα.

Στο άνοιγμα της εκδήλωσης, η Λένα Γεροπαναγιώτη, Γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας και μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ, ευχαρίστησε θερμά τους συντρόφους και τους φίλους που με μεράκι και ενθουσιασμό συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της συνεστίασης, τους
επαγγελματίες που πρόσφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο και το μουσικό σχήμα «Μαντάρα» που πλαισίωσε την εκδήλωση με παραδοσιακά και άλλα τραγούδια. 


Κάλεσε να συνεχιστεί η προσπάθεια μέχρι την τελευταία στιγμή της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, που ολοκληρώνεται αύριο 20/1 ώστε να υπερκαλυφθούν οι υψηλοί στόχοι που έχει θέσει η ΤΕ Εύβοιας και συνολικά η ΚΟ Αν. Στερεάς- Εύβοιας, για να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις και στόχους που θέτει το ΚΚΕ. Σημείωσε ότι η υπερκάλυψη των πλάνων θα συμβάλλει αποφασιστικά στο στόχο της άμεσης έναρξης των εργασιών στα νέα ιδιόκτητα γραφεία της Επιτροπής Περιοχής Αν. Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ στη Χαλκίδα, ώστε στο πρώτο εξάμηνο του 2020 η οργάνωση να μπει στο δικό της σπίτι. 

Η κεντρική ομιλία στη συνεστίαση έγινε από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας. 

Στην ομιλία του ανέφερε: 

«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισες, αγαπητοί φίλοι και φίλες, 

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά, με υγεία και δύναμη, με πλούσια δράση για τα δικαιώματα του λαού μας και την ισχυροποίηση του κόμματος που εκπληρώνει πολύ σημαντικό ρόλο στις σύνθετες σημερινές εξελίξεις. 

Συγκρουόμαστε με τις δυσκολίες, με τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης και είμαστε αισιόδοξοι γιατί το ΚΚΕ έχει κατακτήσει πλούσια πείρα, έχει ισχυρούς δεσμούς με την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, διαθέτει πρόταση εξουσίας που καταθέτει στο λαό, για να γίνει όπλο στα χέρια του και να δώσει ώθηση στην πάλη του. 

Το ΚΚΕ ενημέρωσε τους εργαζόμενους έγκαιρα πως η κυβερνητική εναλλαγή ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ που είναι κόμματα του κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και η επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη δεν θα οδηγήσει σε πραγματική ανακούφιση του λαού που στενάζει κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας και η κάθε μια σήμερα στην πράξη. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ με σειρά νόμων και τον κρατικό προυπολογισμό δίνει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο και εντείνεται η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, η ληστεία σε βάρος του λαού. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι επενδυτές απολαμβάνουν τους καρπούς της καπιταλιστικής ανάπτυξης που έχει μοναδικό κριτήριο το κέρδος και καταπατά τις λαϊκές ανάγκες. 

Αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει κάθε λαική οικογένεια, προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση διαφημίζοντας τα “μερίσματα”, τις “μικροελαφρύνσεις”, που χρησιμοποιούνται για να αποσπάσουν την ανοχή του λαού στη σημερινή βαρβαρότητα, να μειώσουν τις απαιτήσεις του. 

Οι εργάτες και οι εργάτριες αντιμετωπίζουν καθημερινά την εργασιακή ζούγκλα. Το σύνολο των λαικών οικογενειών βιώνει τη φοροληστεία, χιλιάδες κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους με τους πλειστηριασμούς. Ο λαός μας υποφέρει απο την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας όπως διαπιστώνουμε καθημερινα στη Χαλκίδα, σε όλη την Εύβοια, μέσα απο τη δράση μας. 

Η έλλειψη προληπτικών μέτρων, των αναγκαίων υποδομών και μέσων οδήγησε στην καταστροφική πυρκαγιά το καλοκαίρι στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και προχθές, με την κακοκαιρία αποκλείσθηκαν χωριά και καταστράφηκαν δρόμοι, σημειώθηκε πολυήμερη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, πλημμύρισαν περιοχές στα Ψαχνά, χτύπησε κόκκινο και πάλι ο ποταμός Λήλας στο Βασιλικό και ο Κηρέας στο Μαντούδι, διαλύθηκε ο δρόμος στο Στόμιο – Πλατάνα, στην Κύμη, κινδύνεψαν άνθρωποι απο κατολησθήσεις. Έγιναν ζημιές απο το Αρτεμίσιο μέχρι την Κάρυστο. 

Αυτά είναι αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και ο λαός καλείται να διεκδικήσει αποφασιστικά μέτρα για τις δικές του ανάγκες, να καταδικάσει τα κόμματα που κυβερνούν όλα τα χρόνια, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, να συγκρουστεί με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. 

Δίνουμε τη μάχη, προετοιμάζουμε την απεργία για την κοινωνική ασφάλιση ενάντια στην κυβερνητική επίθεση που πατάει στον άθλιο νόμο Κατρούγκαλου και προωθεί την κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, αύξηση των συντάξεων και μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. 

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σε σύγκρουση με την αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης για την εκκαθάριση και την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης που στηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα. Απαιτούμε τη χρηματοδότηση, τον εκσυγχρονισμό και τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το Σάββατο 25 Γενάρη συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση στην Αθήνα. 

Συγκρουόμαστε με το δόγμα “νόμος και τάξη”, με την καταστολή. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην απεργία και στη διαδήλωση. Οι εργαζόμενοι έχουν ζήσει στο πετσί τους πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ, κάθε αστική κυβέρνηση, χρησιμοποιεί το “καρότο” για να χειραγωγεί και το μαστίγιο για να χτυπάει την οργανωμένη πάλη που προκαλεί η αντιλαική πολιτική. Φοβούνται τους λαικούς αγώνες γιατί γνωρίζουν πως ο αγώνας που βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων μπορεί να παρασύρει τα πάντα στο διάβα του. 

Σύντροφοι και φίλοι, η νέα χρονιά έχει απαιτήσεις αλλά μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα μέτωπα, ενιαία, με σχέδιο, οργάνωση και αγωνιστικό πείσμα. 

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, 

Στην πράξη έχει αποδειχθεί πως για να στηριχτούν οι επενδύσεις και τα κέρδη του κεφαλαίου, προυπόθεση είναι η χειροτέρευση της ζωής των εργατικών, λαϊκών οικογενειών και αυτό ακριβώς είναι ανάγκη να κατανοηθεί πλατιά ώστε να μην βρίσκουν έδαφος οι ψεύτικες προσδοκίες, να μην εγκλωβίζονται λαικές δυνάμεις στην πολιτική της ΝΔ και στα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ 

Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε απογοήτευση υπονομεύοντας τις αγωνιστικές αξίες, εμφανίζοντας ως “μονόδρομο”, την υποταγή στα ευρωενωσιακά μνημόνια διαρκείας, στον αμερικανοΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλισμό, στις απαιτήσεις του κεφαλαίου. 

Χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να αποκρύψει την αλήθεια, τη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ, αλλά αυτό είναι η πραγματικότητα που προβάλλει μέσα απο κάθε πρόβλημα. Θολώνει τα νερά, αξιοποιεί την κυβερνητική πολιτική, για να υψώσει εκ νέου κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, επαναφέροντας ξεφτισμένες θέσεις περί “κυβέρνησης δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων”, συνεχίζοντας τη μετεξέλιξη του σε ένα τυπικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, μαζεύοντας διάφορα απομεινάρια του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ. 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν το εξής. Ενώ υπάρχουν όλα τα μέσα για να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής του λαού στην χώρα μας και σε όλον τον κόσμο, τα αποτελέσματα είναι οδυνηρά. Μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στο πώς μπορεί να ζει σήμερα ένας εργαζόμενος και στο πώς τελικά ζει, ακόμα και αν η καπιταλιστική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης. 

Καμιά εκδοχή της αντιλαϊκής αστικής διαχείρισης, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, δεν μπορεί να υπηρετήσει τις λαϊκές ανάγκες κι αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει συνείδηση. 

Γιατί είναι πολύ σημαντικό εφόδιο για να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας υπολογίζοντας πως τα σύννεφα μίας νέας κρίσης πυκνώνουν πάνω από την διεθνή καπιταλιστική οικονομία. Εμπορικοί πόλεμοι και γεωπολιτικές συγκρούσεις τεραστίων διαστάσεων ξεσπούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Σύντροφοι και φίλοι, 

Δυναμώνει η εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Αντί ο λαός μας να ζει με πραγματική ασφάλεια και σταθερή ειρήνη, σε συνεργασία με όλους τους λαούς, ζει μέσα στη δίνη των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων, των πολέμων και την απειλή νέων πολέμων όπως δείχνουν οι εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη, η εκρηκτική κατάσταση στον Περσικό Κόλπο, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας. 

Συνεχώς ανοίγονται νέες πληγές. 

Μόνο τις τελευταίες μέρες έχουμε την αυθαίρετη συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης που καθορίζει τα όρια θαλάσσιων ζωνών διαγράφοντας απο το χάρτη τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, πολλαπλασιάζοντας τις απειλές. 

Εχουμε την εγκληματική επίθεση των Αμερικανών στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης και τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουλειμανί, εξέλιξη που προστίθεται στους όρους που μπορεί να οδηγήσουν σε γενικευμένη πολεμική σύρραξη. 

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχει μετατραπεί η Ελλάδα σε στρατιωτικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, προετοιμάζονται ακόμα και για αποθήκευση αμερικάνικων πυρηνικών όπλων στον Άραξο. Με τη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία επεκτείνονται οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα και ενισχύεται η εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς. 

Ο λαός μας έχει γίνει στόχος! 

Αυτές τις μέρες προβάλλεται πολύ η λεγόμενη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. Ζούμε ενα θέατρο του παραλόγου γιατί δυνάμεις οι οποίες ευθύνονται για του ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς του 2011 και τη διάλυση της χώρας, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που πολεμούν τώρα στο Λιβυκό έδαφος, με τη μια ή την άλλη φατρία, νοιάζονται δήθεν για την ειρήνη και την σταθερότητα στην πολύπαθη αυτή χώρα. Αυτό είναι πρόκληση. Στην πράξη όλους τους ενδιαφέρει ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ παραπονιούνται γιατί η ελληνική πλευρά δεν έλαβε πρόσκληση απο τη Γερμανία, “τραβάνε τα μαλιά τους” γιατί θα μείνουν πίσω τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, σ’αυτό το σκληρό και επικινδυνο παζάρι. 

Οι εξελίξεις τρέχουν. 

Η κυβέρνηση σαν αλλοπαρμένη έφερε το στρατάρχη Χάφταρ στην Αθήνα. Γνωρίζει πως κι αυτός ηγείται στον εμφύλιο πόλεμο και στην καταπίεση του λιβυκού λαού, όπως και ο άλλος φύλαρχος, ο Σάρατζ, και η κυβέρνηση με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να παρουσιάζει τον Χάφταρ ως συνεπή σύμμαχο τον οποίο προορίζει να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Βερολίνο. 

Μιλάμε για εξευτελισμό! Αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί μέσα σ’αυτές τις εξελίξεις η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να αποστείλει έλληνες στρατιώτες στη Λιβύη, ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να στείλει συστοιχία πυραύλων Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία στην αντιπαράθεση με το Ιράν, με Αμερικάνικη προτροπή. 

Πολύ επικίνδυνα γεγονότα που πρέπει να σημάνουν συναγερμό για το λαό μας και να βγούν συμπεράσματα. Το δόγμα των αστικών κομμάτων πως “όσο η Ελλάδα είναι το καλό παιδί των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ τόσο εξασφαλίζει τα σύνορα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα”, έχει χρεοκοπήσει. Οι σύμμαχοί της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων, δεν είναι παράγοντες ειρήνης και ασφάλειας αλλά επεμβάσεων και πολέμων, προκαλούν μεγάλους κινδύνους κατά του λαού μας και των άλλων λαών. 

Διαφημίζουν τον αγωγό East Med αλλά ούτε αυτός, ούτε κανένας αγωγός δεν θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα του λαού, την ενεργειακή φτώχεια. Αντίθετα θα βάζουν πιο βαθειά τη χώρα στον αδυσώπητο ανταγωνισμό που παίρνει μέρος η αστική τάξη της χώρας μας, η αστική τάξη της Τουρκίας, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και άλλα καπιταλιστικά κράτη. Αυτοί οι ανταγωνισμοί οδηγούν σε νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Βρίσκονται πίσω από τη δυστυχία και την προσφυγιά που θερίζουν τους λαούς της Μέσης Ανατολής. 

Τώρα! Να δυναμώσει ο αγώνας για να ακυρωθεί η ΕλληνοΑμερικανική συμφωνία, να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες βάσεις του θανάτου, ούτε ένας έλληνας στρατιώτης έξω απο τα σύνορα ! 

Τώρα! Να αποκαλύψουμε το ψεύτικο κι επικίνδυνο δίλημμα “υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα και συνεκμετάλλευση με την Τουρκία ή πολεμική σύγκρουση”. Να εξηγήσουμε πως η προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης δεν μπορεί να εγγυηθεί τα κυριαρχικά δικαιώματα. Να θέσουμε τα ερωτήματα που θέτει το ΚΚΕ και δεν μπορούν να τα απαντήσουν οι απολογητές της Χάγης. Τι θα περιέχει το “Συνυποσχετικό”, μεταξύ των δύο κρατών, με δεδομένο πως η Τουρκία προβάλλει τις θέσεις περί “Γκρίζων Ζωνών”, αμφισβητεί ελληνικά νησιά, τα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο και θέτει αβάσιμες διεκδικήσεις στην Αν. Μεσόγειο ; 

Τι δείχνουν όλα αυτά τα γεγονότα που ζούμε, που μας απασχολούν και συζητάμε ; 

Δείχνουν τη σήψη και τα όρια του καπιταλιστικού συστήματος που γίνεται πιο αντιδραστικό και επικίνδυνο. Ταυτόχρονα, τονίζουν την αναγκαιότητα της πάλης για μια νέας κοινωνία, χωρίς φτώχεια, πολέμους, κρίσεις. Τονίζουν τη σημασία του Σοσιαλισμού. 

Γιαυτόν παλεύουμε έχοντας βγάλει συμπεράσματα απο τη σοσιαλιστική οικοδόμηση τα επιτεύγματα αλλά και τα λάθη, τις παραλήψεις που έγιναν σε συνθήκες αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων. Η μελετημένη πείρα, μαζί με την ίδια την αντικειμενική εξέλιξη των κοινωνιών μπορούν να μας οδηγήσουν στην νέα κοινωνία, αν το βάλουμε στόχο οι λαοί, αν αποφασίσουν να δείξουν τη δύναμη τους. 

Με το Σοσιαλισμό μπορούν να αξιοποιηθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες, να αποδεσμευτεί η χώρα απο τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες και να αναπτύξει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλα κράτη και λαούς. 

Με το Σοσιαλισμό μπορεί το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό της χώρας να αξιοποιηθεί με κριτήριο την εξασφάλιση της λαϊκής ευημερίας. 

Με το Σοσιαλισμό ο λαός μπορεί να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, έχοντας την εξουσία στα δικά του χέρια, εξασφαλίζοντας πραγματική δημοκρατία και μετατρέποντας σε πρωταγωνιστές της κοινωνικής ζωής την μεγάλη πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας που σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο. 

Παλεύουμε καθημερινά για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και σχεδιασμούς. Βαδίζοντας μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και νέες σε αναμέτρηση με το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, το συμβιβασμό και τη μοιρολατρία. 

Δίνουμε όλες μας δυνάμεις για να συγκροτηθεί μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία, όχι μόνο για να διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα, αλλά και για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις για τη ριζική ανατροπή. 

Για το Σοσιαλισμό που είναι αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...