Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Ανεξάρτητος Συνδυασμός για τις εκλογές της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

Από Αυτοδιοικητικά Στελέχη των Δήμων Στερεάς Ελλάδας, αποφασίστηκε η συγκρότηση Ανεξάρτητου Συνδυασμού, για τις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας.

Είναι γνωστό σε όλους ότι το τελευταίο διάστημα δημιουργήθηκαν παρεξηγήσεις, από διάφορους χειρισμούς, με κίνδυνο να χαθεί η σύμπνοια και η αναγκαία ενότητα του Αυτοδιοικητικού χώρου της
Στερεάς Ελλάδας. 


Η έλλειψη ενότητας αποδυναμώνει τις προσπάθειες μας για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση, κυρίως του πρώτου βαθμού τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια. 

Επομένως η κίνησή μας στοχεύει κυρίως στην διατήρηση της ενότητας και της ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ των Δήμων και των στελεχών. Να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη και να σχεδιάσουμε μαζί, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την Ανάπτυξη όλων των περιοχών ανάλογα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής. 

Είναι γνωστό επίσης ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος αδικήθηκε από το ΕΣΠΑ, τα δυο τελευταία Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ), λόγω του υψηλού ΑΕΠ που παρήγαγαν οι περιοχές Θηβών, Ριτσώνας , Σχηματαρίου και Οινοφύτων, ενώ αυτό είναι ΑΕΠ της περιφέρειας Αττικής, περίπου στο σύνολό του. 

Είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την υποχρηματοδότηση των Δήμων, την πολύ σημαντική έλλειψη προσωπικού, με τις δυσκολίες της εκπόνησης των μελετών, μετά τον Νόμο 4412/2016 κ.α. 

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, όλων των Δήμων της Χώρας, με την ευθύνη της ΚΕΔΕ, για τα γενικά προβλήματα τα οποία αφορούν συνολικά την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση και κοινή προσπάθεια όλων των Δήμων της Περιφέρειας, για τα προβλήματα της Περιφέρειας. 

Από την πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθούν όλοι οι Δήμοι στο ίδιο μετερίζι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, χωρίς καμιά διάκριση όπως και στην καθημερινή μας λειτουργία. 

Για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ 
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

Ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου
Θανάσης Μπουραντάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...