Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την επιμελητηριακή κοινότητα αλλά και οι λύσεις που πρέπει να προωθηθούν, αποτέλεσαν το επίκεντρο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Νοεμβρίου στα Χανιά.

Στην Γ. Σ. το Επιμελητήριο μας εκπροσώπησαν συμμετέχοντας στις εργασίες, η Πρόεδρος κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη,
ο εκπρόσωπος του Φορέα μας στην ΚΕΕΕ κ. Γιάννης Γεροντίτης και ο Υπεύθυνος Συντονισμού ΓΕΜΗ και Επιχειρήσεων κ. Βαρελάς Βασίλειος. 


Οι εκπρόσωποι μας στο περιθώριο της Γ. Σ. προέβησαν σε πολύ χρήσιμες συναντήσεις και επαφές κυρίως με εκπροσώπους της κυβέρνησης αλλά και της επιμελητηριακής κοινότητας.

Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας κα Αγιοστρατίτη είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας κα Χριστιάννα Καλογήρου, από την οποία μεταξύ άλλων, ενημερώθηκε ότι θα διοργανωθεί σε συνέχεια της Γ.Σ. του ΕΟΑΕΝ στη Χαλκίδα, συνέδριο στην Κύμη στα μέσα Νοεμβρίου, με θέμα ΄΄Η Εύβοια είναι νησί΄΄ και με στόχο να δρομολογηθούν αναπτυξιακές δράσεις στον τόπο μας ως νησιωτική περιοχή.

Η κα Αγιοστρατίτη ιδιαίτερη συνάντηση είχε επίσης, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνο Νικολούτσο και τον Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Λεβέντη, όπου έθεσε επι τάπητος το θέμα των Πυρόπληκτων Δανείων τα οποία συνεχίζουν να ταλανίζουν τις επιχειρήσεις. Αποφασίστηκε τα δύο Επιμελητήρια να αναλάβουν άμεσα και από κοινού πρωτοβουλίες για οριστική και εφαρμόσιμη λύση στο θέμα, σε επίπεδο Κεντρικής εξουσίας.

Στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ συμμετείχαν με ομιλίες και παρεμβάσεις ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, η πρώην Υπουργός και Βουλευτής Χανίων, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής, ο Αντιπεριφερειάρχης στους τομείς Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας, Κοινωνικής Οικονομίας, κ. Αντώνης Παπαδεράκης, ο εκπρόσωπος του Φορέα μας στην ΚΕΕΕ κ. Γιάννης Γεροντίτης, εκπρόσωποι των επιμελητηρίων της χώρας και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου μας πέραν της Γ. Σ. της ΚΕΕΕ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και το 2ο Επιχειρηματικό Forum Χανίων, το οποίο πραγματεύτηκε με απόλυτη επιτυχία κυρίως θέματα Τουρισμού, (όπως : Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη - Περιβάλλον και τουρισμός, Διεύρυνση τουριστικής περιόδου μέσω εναλλακτικών μορφών τουρισμού,

Ο πολιτισμός ως εργαλείο τουριστικής προβολής), αλλά και θέματα πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης, (όπως : Αγροδιατροφικό Branding με εργαλεία την ιχνηλασιμότητα και την ασφάλεια Τροφίμων, Συνέργειες / Clusters - Μονόδρομος για την ανάπτυξη μικρών και μεσαίων παραγωγών και μεταποιητών, Καινοτομία και ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης της αγροτικής και μεταποιητικής επιχειρηματικότητας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...