Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της δίωξης εις βάρος αιρετού εκπροσώπου των πυροσβεστών

Ομόφωνα δεκτή η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς» για την έκδοση ψηφίσματος υπέρ του διωκόμενου πυροσβέστη συνδικαλιστή

Στη Λαμία, σήμερα 21 Οκτωβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 πμ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 6-8, Λαμία), κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ.: 231623/801 /15.10.2019 Πρόσκλησης του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλία Σανίδα, στην 8 η Συνεδρίαση (Τακτική) του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και απεστάλη ηλεκτρονικά στον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Χ. Σπανό, στους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και σε

καθένα από τους Περιφερειακούς Συμβούλους για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

«Για την δίωξη συνδικαλιστή πυροσβέστη». Εισηγητής Περιφερειακή Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας».


Αφού διαπιστώθηκε η ύπαρξη νόμιμης απαρτίας, καθώς από το σύνολο των πενήντα ένα (51) Περιφερειακών Συμβούλων ήταν παρόντες σαράντα οκτώ (48), (βάσει της αρ. πρωτ. 192100/607/27.08.2019 αίτησης του κ. Σταμάτη Γκάβαλη εκκρεμεί η ορκωμοσία του) ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Σανίδας κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης. Χρέη υπηρεσιακού Γραμματέα άσκησε η υπάλληλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Ασημίνα Μπακάρα. 

Στη συνεδρίαση παρίστατο και ο αναπληρωτής υπηρεσιακός Γραμματέας κ. Φώτης Παπαευσταθίου, υπάλληλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

Απών κατά τη συζήτηση και την ψήφιση του συγκεκριμένου ψηφίσματος, ήταν ο κ. Χαράλαμπος Γιώτης, καθώς κατά τη συζήτηση του 1ου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης αποχώρησε από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή κατά την τοποθέτησή του διακόπηκε η σύνδεση internet με αποτέλεσμα να μην μεταδοθεί ζωντανά. 

Επίσης, απών κατά τη συζήτηση και ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος ήταν και ο κ. Κων/νος Μπασδέκης καθώς αποχώρησε μετά τη συζήτηση και ψήφιση του 13ου θέματος Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Σανίδας, έδωσε το λόγο στον εισηγητή του 3 ου ψηφίσματος , τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αναστάσιο Χρονά από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας» ο οποίος έθεσε υπόψη του σώματος το κείμενο του ψηφίσματος , αναφέροντας τα ακόλουθα:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας διαμαρτύρεται έντονα για την άδικη και καταχρηστική πειθαρχική δίωξη σε βάρος του αιρετού εκπροσώπου των πυροσβεστών, μέλους του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπυροσβέστη Κέκη Κων/νου Δηλώνουμε την εκτίμηση και την συμπαράσταση μας στην αγωνιστική του στάση, γιατί ο πυροσβέστης αφουγκράστηκε και ως όφειλε, ανέδειξε τα προβλήματα, που αντιμετώπισε μεγάλος αριθμός πυροσβεστών κατά τη διάρκεια της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας τον Αύγουστο του 2018. 

Πρόκειται για προβλήματα κυρίως στην διοικητική μέριμνα τα οποία δεν ήτανε μεμονωμένο περιστατικό αφού οι πυροσβέστες τα αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο σε αρκετές πυρκαγιές ανά την ελληνική επικράτεια, άλλοτε σε μεγαλύτερο και άλλοτε σε μικρότερο βαθμό. Επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη των χρόνιων προβλημάτων που ανέδειξε ο αιρετός εκπρόσωπος, που υπάρχουν στην οργάνωση της πυροπροστασίας της χώρας. 

Σε αυτή την βάση θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτο να βρίσκεται σε εξέλιξη Ε.Δ.Ε. σε βάρος του συνδικαλιστή, με τις κατηγορίες ότι ασκεί αβάσιμη κριτική με ψευδείς εκφράσεις από κακή βούληση. Κατά την άποψή μας…..

Στο πρόσωπο του συνδικαλιστή πυροσβέστη αμφισβητείται το δικαίωμα των εργαζομένων του πυροσβεστικού σώματος και όχι μόνο στον συνδικαλισμό. 

Ζ Η Τ Α Μ Ε : 
• Να παύσει οριστικά η συγκεκριμένη Ε.Δ.Ε. και η άδικη - καταχρηστική δίωξη του εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζόμενων στο Π.Σ. Αρχ/στη Κέκη Κωνσταντίνου. 
• Να πάψει οποιαδήποτε καταπάτηση των δημοκρατικά και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Π.Σ…… 
.Να σταματήσουν διώξεις που αξιοποιούνται ως μέσον χειραγώγησης των δικαιολογημένων αντιδράσεων των πυροσβεστών για την επισφαλή κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά στο εργασιακό μας περιβάλλον, με την συνεχόμενη καταστρατήγηση εργασιακών μας δικαιωμάτων. 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων δια της ψήφου των μελών του,

Ομόφωνα, εγκρίνει την έκδοση ψηφίσματος για την δίωξη συνδικαλιστή πυροσβέστη. Λευκό ψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας». Λευκό ψήφισε η Περιφερειακή Σύμβουλος της Παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα» κ. Νίκη Πολυζώη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΣΑΝΙΔΑΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...