Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Δήλωση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού για την ψήφιση του προϋπολογισμού 2020

Σε ειδική συνεδρίασή του σήμερα, Τρίτη 26 Νοεμβρίου, στη Λαμία το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον Προϋπολογισμό έτους 2020, τον συνοπτικό προϋπολογισμό εσόδων/εξόδων 2020 και συνοπτικό πίνακα τριετούς προϋπολογισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, το σώμα, ενέκρινε τον Πίνακα Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) που αφορά τον Προϋπολογισμό έτους 2020 και Πίνακα έκδοσης Χ.Ε.Π. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με το πέρας της ψηφοφορίας ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Πρόκειται για μια συνεδρίαση με ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία για το Περιφερειακό μας Συμβούλιο καθώς καλούμαστε να ψηφίσουμε ένα σχέδιο που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της πολιτικής μας βούλησης, αυτά δηλαδή που έχουμε αναλάβει να προσφέρουμε στους πολίτες, με εκείνα του τεχνοκρατικού εργαλείου, του οικονομικού, δηλαδή, σκελετού, με τον οποίο οι υπηρεσίες μας θα εργαστούν απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια του έτους για να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντά τους. 

Προσωπικά θα ήθελα να συγχαρώ τις οικονομικές μας υπηρεσίες για την άρτια τεχνική τους δουλειά, που έφερε ένα προϋπολογισμό, σύμφωνο με όλες τις διατάξεις που διέπουν τη διαδικασία, που διήλθε όλα τα προβλεπόμενα στάδια, ένα προϋπολογισμό ισοσκελισμένο και ας μου επιτραπεί η έκφραση, ένα προϋπολογισμό νοικοκυρεμένο. 

Ιδιαίτερα, όμως, θέλω να σταθώ στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτού του προϋπολογισμού, καθώς δεν πρόκειται για μια στείρα τεχνική άσκηση. Έχουμε, λοιπόν, ένα προϋπολογισμό αυξημένο για το 2019, ένα προϋπολογισμό ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο, αλλά και ένα προϋπολογισμό αναπτυξιακό. 

Και αναφέρομαι, κυρίως, στο σκέλος των επενδύσεων, όπου στοχευμένες δράσεις θα βρείτε μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα που αυτός ενσωματώνει, αλλά και στην εξωστρέφεια, ιδιαίτερα στους κλάδους τουρισμού και πρωτογενούς τομέα, που επίσης υπηρετούνται εμφατικά μέσα από αυτό τον προϋπολογισμό. 

Ένα προϋπολογισμό με κοινωνικά χαρακτηριστικά, ανθρωποκεντρικό, που πολεμά τις ανισότητες και έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ένα προϋπολογισμό που υπηρετεί τον πολιτισμό και το περιβάλλον, το πιο σημαντικό πλούτο του τόπου μας. 

Και βέβαια ένα προϋπολογισμό συνθετικό, μια πρόταση που δημιουργήθηκε με ουσιωδώς ανοικτό και δημοκρατικό τρόπο, με προσλαμβάνουσες από τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου και που αποτυπώνει την πολλαπλά διακηρυγμένη βούλησή μας να υπηρετήσουμε τη Στερεά Ελλάδα όλοι μαζί! 

Σήμερα δώσαμε όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα ανάπτυξης, ένα μήνυμα κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και ένα μήνυμα σύνθεσης, συναίνεσης και συνεργασίας. Εν τέλει, ένα μήνυμα Δημοκρατίας, με την πλατιά στήριξη στην πρόταση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2020».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...