Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του Σ.Μ.Α. Κύμης

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α) Κύμης.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό, 2.235.00 εκ ευρώ, χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει την κατασκευή του Σ.Μ.Α Κύμης, του Σ.Μ.Α – Σ.Μ.Α.Υ. Αλιβερίου (σταθμός μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών), των οδών πρόσβασης στους σταθμούς μεταφόρτωσης και την προμήθεια εξοπλισμού για την μεταφορά των απορριμμάτων και των

ανακυκλώσιμων υλικών. 


Με την κατασκευή αυτών των έργων ο δήμος Κύμης Αλιβερίου αποκτά τις πρώτες εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων καθώς είναι γνωστό ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία υποδομή για την διαχείριση στερεών αποβλήτων και με την λειτουργία τους αναμένεται να πετύχει τη μείωση του κόστους μεταφοράς στις κεντρικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας τους. 

Ο δήμος Κύμης Αλιβερίου με την σημερινή δημοτική αρχή κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια για να δρομολογήσει και να φτάσει στην κατασκευή των συγκεκριμένων έργων προχωρώντας δυο φορές σε αδειοδότηση ,ενώ διεκδίκησε και πέτυχε την αλλαγή του νόμου για την χωροθέτηση των Σ.Μ.Α. σε δασικές εκτάσεις. 

Με τον τρόπο αυτό, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του δήμου οδηγείται σε λύση, αναβαθμίζοντας την περιοχή μας σε επίπεδο υποδομών, πολιτισμικού δείκτη και προστασίας του περιβάλλοντος. 

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής θα συνεχιστεί και θα ενταθεί η προσπάθεια για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την μείωση του όγκου των απορριμμάτων διεκδικώντας κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης τέτοιων δράσεων όπως είναι τα πράσινα σημεία, η οικιακή κομποστοποίηση κ.α. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...