Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Δεύτερη Διεθνής Συνάντηση Μελέτης και Διάσωσης της Σφυριχτής Γλώσσας

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΩΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων της τρίτης GRECO ARTE (Άνεμοι φιλίας και πολιτισμού πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Διεθνής Συνάντηση Μελέτης και Διάσωσης της Σφυριχτής Γλώσσας 

Στην συνάντηση εφέτος για πρώτη φορά μετείχαν οι 4 χώρες της Μεσογείου που χρησιμοποιούν την Σφυριχτή Γλώσσα ,Ελλάδα Γαλλία Μαρόκο Ισπανία . Τα κυριότερα στάδια των εκδηλώσεων που αφορούν την σφυριχτή Γλώσσα ήταν
: Παρασκευή 21 Ιουνίου 11,00- 14.οο πραγματοποίηση συνεδρίου στο ξενοδοχείο Λούση της Χαλκίδας . 

Η έναρξη έγινε με την προβολή της ταινίας Αντιά του εξαίρετου σκηνοθέτη και παραγωγού Σταύρου Ιωάννου ,στον οποίο ο Σύλλογος Αντιωτών σκόπευε να απονείμει και τιμητική πλακέτα αλλά για σοβαρούς προσωπικούς του λόγους δεν μπόρεσε να παραστεί . 

 Οι σύνεδροι παρουσίασαν την σφυριχτή γλώσσα της πατρίδας τους και τις ενέργειες που έχουν γίνει από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς προκειμένου να διασφαλιστεί η διάσωση της. Από τις παρουσιάσεις προέκυψε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που οι κρατικοί φορείς παραμένουν αμέτοχοι στην προσπάθεια της διάσωσης παρά τις συνεχείς προσπάθειες και επισημάνσεις επί 8 χρόνια ,του Προέδρου Παναγιώτη Τζαναβάρη . 

Το βράδυ Της Παρασκευής στις 21,30 στο Αρχαίο θέατρο της Ερέτριας μέσα σε μία μαγευτική ατμόσφαιρα έλαβαν χώρα διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα με ήχο και φώς . 

Την Κυριακή 23/6 /19 στις 10,30 οι προσκεκλημένοι από τις άλλες χώρες επισκέφτηκαν τα Αντιά ,όπου τους έγινε μία θερμή υποδοχή Από τον Πρόεδρο του Συλλόγου τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Κώστα Γιαννακάρη τους σφυριχτές Παναγιώτη Μπουρνοσούζη και Γιάννη Αποστόλου και όλους τους Αντιώτες . Στην συνέχεια έγινε συζήτηση κατά την οποία όλοι συμφώνησαν ότι: 

1) Οι συναντήσεις θα πρέπει να συνεχίσουν αλλά με ποιο εξειδικευμένο και επιστημονικό περιεχόμενο απάνω στην σφυριχτή Γλώσσα . 

2) Να υπάρχει ένας μόνιμος δίαυλος επικοινωνίας και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των χωρών της μεσογείου διότι έχουμε τις ίδιες απόψεις και την ίδια κουλτούρα που μας κάνουν μία οικογένεια . Μετά την επίσκεψη στο σπίτι του προέδρου ακολούθησε στο καφενείο του μέλους μας Μαρίας Κεφαλά ένα πλούσιο γεύμα προς τιμή των προσκεκλημένων μας το οποίο έκλεισε με την μουσική κάλυψη του καταπληκτικού παραδοσιακού τσαμπουνιέρη Γιάννη Μαμά. 

Κατόπιν συνεννόησης του Προέδρου Παναγιώτη Τζαναβάρη στις 22 και 23 Ιουνίου ήταν στα Αντιά και το Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 5 το οποίο έκανε εκτενή τηλεοπτική κάλυψη της πολυεθνικής συνάντησης που έγινε στην γενέτειρα της Σφυριχτής Γλώσσας που είναι το χωριό Αντιά του Κάβο Ντόρο 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...