Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Στην Κάρυστο ο Β.Αποστόλου

Περιοδεία Βαγγέλη Αποστόλου στην Καρυστία, επίσκεψη στην πληγείσα περιοχή του Αετού και παρουσία στα εγκαίνια του αξονικού τομογράφου.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την επίσκεψή του χθες Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 στην Κάρυστο, επισκέφθηκε την πληγείσα από την πρόσφατη πυρκαγιά περιοχή του Αετού Καρυστίας και συμμετείχε στα εγκαίνια του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου της Καρύστου. 

Κατά την παρουσία του στον Αετό Καρύστου όπου επλήγη από την πυρκαγιά τόνισε
τα εξής: 


«Είχα άμεση επαφή με τα κλιμάκια, είχε έρθει εδώ ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στερεάς Ελλάδας και βεβαίως ο Διοικητής της Χαλκίδας, αλλά κυρίως αυτό που έγινε αντιληπτό ήταν ότι με την άμεση παρέμβαση και με τη σωστή πρώτη προσέγγιση, μέχρι να καταλάβουμε όλοι πως προήρθε η φωτιά είχε ήδη μπει υπό έλεγχο. 

Έχουν καεί περί τα 100 στρ δασικής έκτασης με χαμηλή ποώδη βλάστηση. Αυτό που κυρίως συνετέλεσε στο να περιοριστεί η φωτιά στην εξάπλωσή της ήταν κατά πρώτον η έγκαιρη και άμεση επέμβαση του Πυροσβεστικού κλιμακίου της Καρύστου, πράγμα που δείχνει ότι όταν η δυνατότητα παρέμβασης, ο σχεδιασμός, είναι γύρω στα δέκα λεπτά με ένα τέταρτο είναι τότε η φωτιά ελέγχεται. 

Εδώ όμως υπήρχε και μια άλλη ιδιαιτερότητα ότι έχουμε σ αυτό τον μικρό οικισμό εθελοντές, ανθρώπους νέους ειδικά, οι οποίοι ενδιαφέρονται και παρακολουθούν. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι κι αυτοί με την άμεση παρέμβασή τους σε σημεία όπου υπήρχαν οι προϋποθέσεις να ξεφύγει η φωτιά η επιτόπια παρέμβασή τους ήταν πολύ ουσιαστική και συνετέλεσαν στον άμεσο έλεγχο της πυρκαγιάς και την αποφυγή καταστροφών στον οικισμό του Αετού.» 

Στη δήλωσή του για τα εγκαίνια του αξονικού τομογράφου επεσήμανε ότι η εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου θα συμβάλει στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου και γενικότερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας σε μια απομονωμένη περιοχή και στάθηκε ιδιαίτερα στη δυνατότητα του συστήματος υγείας να παρέχει πλήρη υγειονομική κάλυψη σε όλο τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...