Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο εργοστάσιο ΑΙΓΙΣ στο Βασιλικό

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Εύβοιας, βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 19 Ιούνη στο εργοστάσιο ΑΙΓΙΣ στο Βασιλικό της Εύβοιας καθώς και στο ΙΚΑ Χαλκίδας και συζήτησε με τους εργαζόμενους.

Στη χαρτοβιομηχανία “Αιγίς” ο Γιώργος Μαρίνος ανέφερε μεταξύ των άλλων οτι: “ Το ΚΚΕ έχει ισχυρούς, δοκιμασμένους δεσμούς με την εργατική τάξη, στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι είναι κοντά της σε κάθε μάχη για κάθε πρόβλημα, για τις αυξήσεις στους μισθούς και τις
συντάξεις, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων, την πάλη για την κατάργηση των φορομπηκτικών μέτρων και όλων των μνημονιακών νόμων. 

Το ΚΚΕ συγκρούστηκε με την αντιλαική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, κατέρριψε στην πράξη τους μύθους που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ που εφάρμοσε τα δύο μνημόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και το 3ο μνημόνιο που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

ΟΙ δυνάμεις αυτές έχουν κριτήριο τα κέρδη των οικονομικών ομίλων και το ΚΚΕ γιαυτό καταργούν, καταπατούν εργατικά δικαιώματα. Το ΚΚΕ έχει κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών και των εργατριών, των νέων εργαζομένων και των λαικών στρωμάτων, διεκδικεί την ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι στα χρόνια της κρίσης. 

Με τη δική σας στήριξη μπορεί το ΚΚΕ να είναι σήμερα ισχυρή λαική αντιπολίτευση αλλά δεν μένει σ αυτό, έχει πρόταση εξουσίας και λαικής διακύβερνησης που στο κέντρο της βρίσκονται τα εργατικά , λαικά συμφέροντα, να περάσει ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη στα δικά της χέρια κι αυτός είναι όρος για να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. 


Ο Γιώργος Μαρίνος κάλεσε τους εργαζόμενους στις εκλογές της 7η Ιούλη να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Όπως ανέφερε:

"Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι εκείνη η δύναμη που σταθερά, μόνιμα, βρίσκεται δίπλα σας, στα δύσκολα, στις 7 Ιούλη, κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσει η δική σας φωνή, για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα."

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στο κτίριο του ΙΚΑ ο Γιώργος Μαρίνος μίλησε για τις χρόνιες ελλείψεις, την υποστελέχωση και τις βαριές συνέπειες που έχει η αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης και όλων των κυβερνήσεων στοςυ εργαζόμενους του οργανισμού. Ενημέρωσε για τις διαρκείς παρεμβάσεις του ΚΚΕ και ανέδειξε τα προβλήματα της Υγείας. 

Ανέφερε σχετικά: “ Οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις εργασίας είναι κοροϊδία καθώς με την πολιτική του διατηρεί και διευρύνει τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις δομές υγείας – πρόνοιας. Με την πολιτική του κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία 2.800 περίπου εργαζόμενοι στην υγεία μέσω ΟΑΕΔ ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 1500 εργαζόμενοι και συνεχίζονται οι απολύσεις επικουρικών γιατρών. 

Το 70%-90% των εξετάσεων γίνονται στα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα και οι ασθενείς πληρώνουν διαρκώς, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι προβληματική και έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα όλες οι κυβερνήσεις. 

Την επόμενη μέρα θα συνεχιστεί η αντιλαική πολιτική και η πάλη του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν συστημα υγείας -πρόνοιας πλήρως στελεχωμένο και καλά εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα, είναι κριτήριο ψήφους για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, για τις λαικές οικογένειες.

Καμιά ταλάντευση, αποφασιστική αντιμετώπιση των ψεύτικων – εκβιαστικών διλλημάτων. Τώρα! είναι η ώρα για δυνατό ΚΚΕ, αυτό θα πολλαπλασιάσει τη δική σας, τη λαική δύναμη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...