Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Πρόταση του Ανάργυρου Μανώλη για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Καρύστου

Την δική του πρόταση για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Καρύστου καταθέτει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ΔΕ Μαρμαρίου με τον Συνδυασμό "Άλλη Πορεία" Ανάργυρος Μανώλης.

Να δεσμευτούμε για την δημιουργία οργανωμένων παραλιών με Γαλάζια Σημαία! Μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη, αλλά κοιτάζω την λίστα 2019 με τις γαλάζιες σημαίες και δεν υπάρχει ούτε μια παραλία από τον
δήμο Καρύστου.

Στη νότια Καρυστία που, κατά γενική ομολογία, διαθέτει τις ομορφότερες παραλίες και τα πιο καθαρά νερά στην Εύβοια και όχι μόνο.

Στη νότια Καρυστία που, από τον Αλμυροπόταμο μέχρι τον Καφηρέα και από τον Ευβοϊκό  μέχρι το Αιγαίο, οι παραλίες είναι η μία καλύτερη από την άλλη.

Σε αυτόν  τον ευλογημένο τόπο λοιπόν δεν υπάρχει ούτε μια παραλία με το διεθνώς  αναγνωρισμένο σήμα της "Γαλάζιας Σημαίας". 


Δεν θα εξετάσω ποιος φταίει λιγότερο ή περισσότερο. Δεν με απασχολεί τι κάναμε μέχρι χθες. 

Θα καταθέσω όμως μια πρόταση για το σήμερα. Πιστεύω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε πώς πρέπει να δουλέψουμε με όραμα, αποφασιστικότητα και μεράκι για να αναπτύξουμε τον τουρισμό μας και να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας. 

Ας δεσμευτούμε, λοιπόν, και οι τρεις  συνδυασμοί και σε συνεργασία με τον ΟΛΝΕ ότι θα βάλουμε στόχο μέχρι το 2021 ο δήμος Καρύστου να αποκτήσει για αρχή τέσσερις οργανωμένες παραλίες με γαλάζια σημαία (μία σε κάθε Δημοτική Ενότητα). Για τα  διαδικαστικά θα χρειαστούν χρήματα. 

Προτείνω η αρχή να γίνει από τα Μεσοχώρια και τον Καβοντόρο με χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη από τις ΑΠΕ που δικαιούνται και σπάνια τους αποδίδονται. Εμείς ως "Άλλη Πορεία Τώρα" έχουμε δεσμευτεί στο να αξιοποιήσουμε τα έσοδα που δικαιούνται οι  τοπικές κοινότητες από τις ΑΠΕ και να εφαρμόσουμε το νόμο χωρίς  παρεκκλίσεις. 

Καλώ και τους άλλους συνδυασμούς να δεσμευτούν σε αυτό και να επενδύσουμε τα χρήματα σε κάτι που θα πιάσει τόπο και θα δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας. 

Για να κάνουμε την Καρυστία τουριστικό προορισμό πρέπει να δουλέψουμε οργανωμένα και σοβαρά. Με  ψέματα και φωτοβολίδες δεν έρχεται η τουριστική ανάπτυξη.

Ανάργυρος Ν. Μανώλης,
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ΔΕ Μαρμαρίου
Άλλη Πορεία Τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...