Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού

Το Γραφείο Αν. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Σταμάτη Βαρδαρού, ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου για την ενίσχυση της πρόληψης και την καθολική κάλυψη του πληθυσμού, από την Κυριακή 19/5 έως και την Τετάρτη 22/5, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σειρά δωρεάν προληπτικών εξετάσεων στους κατοίκους του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού μέσω δύο πλήρως εξοπλισμένων κινητών μονάδων.

Η δράση υλοποιείται με τη συνεργασία της ΑΕΜΥ ΑΕ με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 
Η όλη παρέμβαση γίνεται στον χώρο και σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και υποστηρίζεται από γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η όποια ανάγκη για περαιτέρω έλεγχο, θεραπεία ή επέμβαση κατευθύνεται σε νοσοκομείο του ΕΣΥ και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν και όχι σε κάποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο. 

Στην δράση συμμετέχουν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (οφθαλμίατρος, γενικός χειρουργός, ακτινολόγος), και προσφέρουν μεγάλο εύρος υπηρεσιών και εξετάσεων (ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία, χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, έλεγχο κιρσών, υπέρηχο άνω και κάτω κοιλίας, προστάτη, θυρεοειδούς, triplex αγγείων κατόπιν παραπομπής γενικού χειρουργού, ψηφιακό ακτινολογικό έλεγχο, τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (πολύποδα), έλεγχο οπτικής οξύτητας, μέτρηση ενδοφθαλμιακής πίεσης, βυθοσκόπηση, αφαίρεση σμηγματογόνων κύστεων, λιπωμάτων, σπίλων). 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους τηλεφωνώντας τις καθημερινές από 1 μμ έως 4 μμ στο τηλ. 210 2447694.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...