Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Με επιτυχία η συγκέντρωση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στη Χαλκίδα

Το Σάββατο έγινε στη Χαλκίδα η μαζική και μαχητική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με ομιλητές τον Γιάννη Τζαβάρα υποψήφιο δήμαρχο Χαλκίδας, τον Κώστα Μπασδέκη υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς κ Εύβοιας και τον Κώστα Παρασκευά μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολουθεί απόσπασμα από την ομιλία του Γιάννη Τζαβάρα

“...Το λέμε καθαρά και καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο να σκεφτεί και να προβληματιστεί πριν την κάλπη και πριν να είναι αργά. Γιατί πλέον υπάρχει μεγάλη και συσσωρευμένη πείρα που επιβάλλεται να αξιοποιηθεί. Γιατί δεν υπάρχει πολυτέλεια για άλλο χαμένο χρόνο. Λέμε λοιπόν κατηγορηματικά: 

Χαμένη ψήφος για τα λαϊκά δικαιώματα και συμφέροντα είναι αυτή που θα κατατεθεί στο ταμείο των κομμάτων και των εκπροσώπων τους στο Δήμο που μας έφεραν ως εδώ, των κομμάτων των μνημονίων, των παροχών στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και των μόνιμων αντιλαϊκών μέτρων που όλοι μαζί έχουν ψηφίσει και συμφωνήσει. 

Και οι εκπρόσωποι αυτών των κομμάτων που έχουν δοκιμαστεί στο Δήμο μας έχουν όνομα και επώνυμο. 

Είναι η δημοτική αρχή του κ. Παγώνη που αποτελεί τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και υλοποιεί με συνέπεια πολιτική υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων. Αναπαράγοντας την προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι στα χρόνια που άσκησε διοίκηση κράτησε την κοινωνία όρθια, προκαλεί το λαό που στενάζει από την πολιτική της κυβέρνησης και των μνημονίων που το κόμμα του τα ψήφισε όλα μαζί με τη ΝΔ και το τελευταίο μαζί με ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ- ΠΟΤΑΜΙ. Διαφημίζει την κοινωνική πολιτική του δήμου δηλαδή την εκδοχή των ψίχουλων, το σου παίρνω 10 και σου δίνω 1, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Έχει υπογράψει και δεσμεύσει για χρόνια προϋπολογισμούς του δήμου με έργα που σημαίνουν διατήρηση της υψηλής φορολόγησης του λαού της Χαλκίδας και ασυλία για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, υλοποιώντας την παρακράτηση των πόρων που προορίζονται για τους δήμους. 

Όσα προωθεί και στηρίζει για τη Δημοτική Αγορά, το παραλιακό μέτωπο, την Τεχνόπολη Ευρίπου, την τουριστική ανάπτυξη με διάφορα events βρίσκονται σε απόλυτη σύμπλευση με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και υπηρετούν τα σχέδια για την αύξηση της κερδοφορίας των μεγαλοσυμφερόντων και τα αξιοποιεί για λαϊκή κατανάλωση ρίχνοντας στάχτη στα μάτια ότι κερδοφορία και λαϊκά δικαιώματα μπορούν να συμβαδίσουν. 

Η ταξική της πολιτική όχι μόνο δεν αμφισβήτησε την πολιτική ελλείψεων σε μέσα και προσωπικό αλλά έφτασε να αξιώνει την απόλυση των συμβασιούχων – παρατασιούχων! 

Είναι η επίσημη εκπρόσωπος της ΝΔ η κ. Βάκα που έχει επίσης δώσει εξετάσεις στην εξυπηρέτηση αντιλαϊκής πολιτικής από υπεύθυνες θέσεις με τη δημοτική αρχή Ζεμπίλη ενώ στα χρόνια της θητείας του κ. Παγώνη στηρίζει όλες τις αντιλαϊκές επιλογές τόσο σε κεντρικό περιφερειακό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. 

Είναι θερμός θιασώτης του δήμου- επιχείρηση της άγριας φορομπηχτικής πολιτικής που λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα, και θα είχε ενδιαφέρον να απαντήσει για τις προτάσεις του κόμματός της να αναλάβουν οι δήμοι την είσπραξη του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ. 

Ακριβώς επειδή η σύμπλευση στις βασικές λειτουργίες του Δήμου με την σημερινή Αρχή Παγώνη είναι ουσιαστική ασκεί άσφαιρη κριτική περί νοικοκυρέματος προσπαθώντας να προβάλλει τον εαυτό της ως καλύτερο διαχειριστή του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά με Καποδίστρια, Καλλικράτη και Κλεισθένη. 

Είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καλαθέρης που διεκδικεί να υπηρετήσει την πολιτική της υλοποίησης τριών μνημονίων, την ανάπτυξη που κριτήριο έχει τα κέρδη των λίγων. 

Αναλαμβάνει μερτικό να φέρει σε πέρας στο επίπεδο του δήμου τη βρώμικη δουλειά του κόμματος που τον στηρίζει, αναπαράγοντας σε κάθε ευκαιρία την προκλητική προπαγάνδα της κυβέρνησης για να αθωώσει την ταξική αντιλαϊκή της πολιτική. 

Μια προπαγάνδα και αντιδραστικές θέσεις που φτάνει μέχρι το σημείο, μέσα στις προτάσεις του για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου να λέει ανάμεσα σε άλλα να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών. Δηλαδή χώρων εποπτευόμενοι θανάτου για τους χρήστες, και να παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις προτάσεις μάλιστα και ως προοδευτικές, την ώρα που μαζί με όλα τα άλλα κόμματα τις ψήφισαν στη βουλή. 

Γιατί αυτό που έχει ανάγκη η πόλη όπως και κάθε άλλη πόλη είναι μέτρα πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης, ανάπτυξη δομών με ευθύνη του κράτους και όχι υποκατάστατα για έναν πιο αργό θάνατο στους νέους ανθρώπους. 

Είναι ο εκλεκτός των ακροδεξιών ΑΝΕΛ του Καμμένου, ο κ. Καθαροσπόρης, που συγκυβέρνησε για 4 ολόκληρα χρόνια με το ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή με την κυβέρνηση που διατήρησε και επέκτεινε τα μέτρα των δυο μνημονίων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν όλοι μαζί. Αντιδήμαρχος έργων, πότε με τον ένα πότε με τον άλλο, έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης για τη γύμνια της πόλης σε αναγκαίες υποδομές για το λαό. 

Μιλάει για διαβουλεύσεις και συμμετοχή για να ακούσει δήθεν τα προβλήματα από τους δημότες της Χαλκίδας. Σαν τα σαλιγκάρια που βγαίνουν μετά τη βροχή, λες και ζει σε άλλο κόσμο, στην ουσία ζητάει όχι μόνο ψήφο στην αντιλαϊκή πολιτική που πιστά υπηρέτησε αλλά και ενεργό συμμετοχή για να βγάλουν τα λαϊκά στρώματα τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια. 

Έτσι αιτιολογείται και η στάση του να κάνει τη γλάστρα σε διάφορες εκδηλώσεις της ΝΔ στη Χαλκίδα για να ψαρέψει έστω μερική στήριξη που του την πήρε η Βάκα. 

Είναι η υποψήφια που στηρίζει η κ. Κωνσταντοπούλου της Πλεύσης Ελευθερίας η κ. Μιτζιφίρη. Δηλαδή, της προέδρου της Βουλής επί ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα νιώθει εξαπατημένη σύζυγος και προβάλει ένα αντίγραφο ΣΥΡΙΖΑ νο 2 για να εγκλωβίσει με κορώνες. Με έργα και ημέρες στη δημοτική αρχή Παγώνη του ΠΑΣΟΚ όπου ψήφιζε με χέρια και με πόδια τις αποφάσεις και τώρα νομίζει ότι μπορεί να ξεπλυθεί επειδή βγάζει κάποιες αγωνιστικές κραυγές. 

Γι’ αυτό και επιλέγουν εκατέρωθεν τις κοκορομαχίες για δευτερεύοντα ζητήματα για να μένει στο απυρόβλητο η ουσιαστική τους σύμπλευση και στήριξη του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου, που έχει ως συνέπεια: 

· Το πετσόκομμα της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους 

· Την πολιτική των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη στους Δήμους, άνω των 500 ευρώ. 

· Τη μεταφορά συνεχώς κρίσιμων κρατικών αρμοδιοτήτων με συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τη λειτουργίας τους, με συνέπεια την παραπέρα οικονομική επιβάρυνση των δημοτών. 

· Την επιβολή της μείωσης του προσωπικού αφήνοντας υποστελεχωμένες υπηρεσίες, την απαγόρευση των προσλήψεων και την αντικατάστασή τους με ελαστικές μορφές απασχόλησης συμβάλλοντας και την κατάργηση της σταθερής και μόνιμης δουλειάς. 

(...) Την ίδια στιγμή που λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες τα κόμματά τους στηρίζουν την ΕΕ που τα βάζει όλα στο ζύγι κόστους- οφέλους, που χαρακτηρίζει αναγκαία έργα προστασίας της ζωής του λαού ως μη επιλέξιμα, μια χαρά βρίσκουν 4 δις το χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, δεν προλαβαίνουν να ψηφίζουν τις φοροαπαλλαγές που κάθε βδομάδα φέρνει η κυβέρνηση για βιομηχάνους, εφοπλιστές, φαρμακοβιομήχανους, τραπεζίτες… 

Και όλοι μαζί με ένα στόμα και μια φωνή αγωνίζονται λένε για να ανέβει η απορροφητικότητα των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΕΣΠΑ. Αλλά κρύβουν αυτό που ομολόγησε ο Τσίπρας προχτές από τη Λαμία και για το οποίο καυχιέται ο Μπακογιάννης. Ότι δηλαδή η περιοχή της Στερεάς και Εύβοιας είναι από αυτές με την πιο υψηλή απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ. Δηλαδή, των χρημάτων που διπλά και τριπλά έχει πληρώσει ο λαός μας και οι άλλοι λαοί της ΕΕ με την άγρια φοροληστεία. Μόνο που αυτά τα κονδύλια ούτε ελάφρυνση έφεραν από τα χαράτσια, ούτε αύξηση των λαϊκών εισοδημάτων, ούτε τα αναγκαία έργα για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. 

Όσο και αν θέλουν να βαφτίζονται ανεξάρτητοι, είναι και οι ίδιοι και τα κόμματα που τους στηρίζουν δοκιμασμένοι στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. 

Όλοι μαζί κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τη λεγόμενη ανάπτυξη της πόλης και του Δήμου. Μιας ανάπτυξης που έχουμε πείρα ότι τη δεκαετία του 2000 οδήγησε στην κρίση που τα προηγούμενα χρόνια έκλεισε εργοστάσια της περιοχής στέλνοντας χιλιάδες στην ανεργία που ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοτική Αρχή καλούν να ζήσουν με τα ψίχουλα, που φόρτωσε ασήκωτα βάρη σε επαγγελματίες και επιστήμονες. 

Για εμάς η ανάπτυξη «μετριέται» με το κατά πόσο κατοχυρώνονται τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού! Δικαιώματα με βάση τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η κοινωνία μας σήμερα και όχι με βάση το χθες. «Μετριέται» με βάση τα τεράστια άλματα της επιστήμης και της τεχνολογίας. 

Πρόοδος δεν είναι να δίνεις γη, θάλασσα και ουρανό στο ΝΑΤΟ, που κατέσφαξε του λαούς και τώρα προετοιμάζει νέους πιο βάρβαρους πολέμους. Πρόοδος δεν είναι να καλλιεργείς αυταπάτες, ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει καλύτερη. 

Κανείς να μην πιστέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει εμπόδιο στην ακροδεξιά. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του τροφοδοτεί και ενισχύει τη δημαγωγία της ακροδεξιάς. 

Γιατί ευθύνεται επειδή η δίκη της ΧΑ συνεχίζεται χωρίς τελειωμό για τέσσερα χρόνια και την ίδια στιγμή στελέχη του ανά την Ελλάδα, όπως και εδώ στη Χαλκίδα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν τουλάχιστον ανοχή όταν φωτογραφίζονται με υπόδικους ναζιστές εγκληματίες τύπου Μίχου, μαζί με τον Δήμαρχο που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, τον αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Αρχής της ΝΔ που φρόντισε με άθλια προσχήματα να τους δώσει διευκολύνσεις για να χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο. 

Γιατί δεν μπορεί να είναι αντίπαλος του φασισμού όταν είναι σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των δυνάμεων που θρέφουν και χρησιμοποιούν την ακροδεξιά σαν τη δύναμη κρούσης ενάντια στο λαϊκό και κομμουνιστικό κίνημα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι εκλεκτοί τους στο Δήμο και την Περιφέρεια όσα επίθετα και αν χρησιμοποιήσουν περί «δίκαιης», «βιώσιμης» και «αειφόρου» ανάπτυξης ένα είναι σίγουρο: Ότι την ανάπτυξή τους τη «μετράνε» με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που δε μπορούν να συμβιβαστούν με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. 

Δηλαδή, πως θα γίνουν όλο και περισσότερο οι Δήμοι και Περιφέρειες «πλασιέ» των επιχειρηματικών συμφερόντων, πως θα απαλλάξουν το κράτος από υπηρεσίες μετατρεπόμενοι σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. 

Σε ένα έχουν δίκιο. Ότι είναι πολυσυλλεκτικοί. Δηλαδή, σε κάθε συνδυασμό χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα από τις εύκολες μεταπηδήσεις δείγμα και αυτό της ουσιαστικής συμφωνίας τους στα κεντρικά ζητήματα. 

(...)Όλοι λοιπόν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Χαλκιδέων και την Περιφέρεια Στερεάς. 

Γιατί μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε ανάσες ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να διεκδικήσουμε τη ζωή που αξίζει για εμάς και τα παιδιά μας. 

(...) Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δήμο Χαλκιδέων είχαν συνέπεια, σταθερότητα και πάλεψαν με άξονα τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Ξέρετε ότι και την επόμενη μέρα των εκλογών θα συνεχίσουν να παλεύουν: 

Για να δοθεί λύση τώρα σε σοβαρά προβλήματα υποδομών με έργα αντιπλημμυρικής αντισεισμικής αντιπυρικής προστασίας, όπως στην περιοχή του Δοκού, στις εκβολές του Λήλαντα στη διαχείριση των ρεμάτων για να μη γίνονται οι δρόμοι ποτάμια όπως στην Αυλίδα. 

Για την ανάπλαση και εξασφάλιση των ελεύθερων χώρων 

Για την προστασία και ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες 

Για την εξασφάλιση χώρων άθλησης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας με ελεύθερη πρόσβαση της νεολαίας. 

Για τη δημιουργία υποδομών δωρεάν στάθμευσης περιμετρικά της πόλης με δωρεάν δημοτική συγκοινωνία για τη διασύνδεση με το κέντρο της πόλης. 

Για τη διεκδίκηση των εκτάσεων του ΔΑΡΙΝΓΚ, της πλαζ στα Αστέρια, της πρώην ΕΡΤ στην Αυλίδα για δημιουργία χώρων άθλησης, σχολείων, παιδικών σταθμών κλπ. 

Για την ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς για τη στήριξη υπηρεσιών του δήμου, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και δραστηριοτήτων ανάδειξης του πολιτισμικού πλούτου της πόλης, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για να μη μπει άλλη μια θηλιά στο λαιμό του λαού της Χαλκίδας για την αποπληρωμή των δανείων κατασκευής της. 

Για την κατασκευή σύγχρονων σχολικών μονάδων για να δοθεί τέλος την αθλιότητα των κοντέινερς και των σχολείων χωρίς αντισεισμική θωράκιση που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας. 

Για την άμεση ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου Νοσοκομείου της Χαλκίδας, χωρίς επιβάρυνση του λαού και εξασφάλιση του επαρκούς για την κάλυψη των αναγκών ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού μόνιμης και πλήρους εργασίας. 

Για επαρκές και ποιοτικό νερό με σύγχρονο δίκτυο χωρίς χαράτσωμα του λαού. 

Για τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και εμπόρων χωρίς δυσβάσταχτα δημοτικά χαράτσια, κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και ωραρίου που να μην κάνουν κόλαση τη ζωή των αυτοαπασχολουμένων και των εργαζομένων στις μεγάλες αλυσίδες. 

Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ 

Τώρα με ισχυρό ΚΚΕ παντού, δυνατή Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια. Για να δυναμώσει η διεκδίκηση, η οργανωμένη πάλη, ο αγώνας για το δίκιο του λαού. Μόνο έτσι θα δούμε άσπρη μέρα. Τα άλλα τα δοκιμάσατε. Δοκιμάστε τώρα τη δική σας δύναμη. 

Μέχρι την άλλη Κυριακή με τα ψηφοδέλτια, τη διακήρυξη και τα υλικά μας, το κουπόνι της οικονομικής ενίσχυσης να φτάσουμε παντού.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...