Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Θανάσης Ζαφείρης: Προχωράμε μαζί...

Ανακοίνωση του Θανάση Ζαφείρη υποψήφιου Δημοτικού Σύμβουλου δημοτικής ενότητας Μαρμαρίου του Δήμου Καρύστου.

Αγαπητοί Συμπατριώτες, φίλες και φίλοι, Τώρα που η αυλαία της προεκλογικής περιόδου πέφτει σιγά- σιγά και σβήνουν τα φώτα της έντασης και της αντιπαράθεσης, θεωρώ ότι είναι η ώρα του απολογισμού μιας διαδρομής που πορευτήκαμε όλοι εμείς οδηγώντας το τιμόνι του δήμου Καρύστου τα τελευταία χρόνια.

Είναι η ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπατριώτες μας για την μεγάλη τιμή και εμπιστοσύνη τόσο στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Ραβιόλου όσο και σε

όλους εμάς που πορευτήκαμε μαζί του σε όλη την τελευταία θητεία. 

Εργαστήκαμε σκληρά με σχέδιο και αφοσίωση στην αποστολή που μας αναθέσατε, δίνοντας μια σκληρή, καθημερινή μάχη, προκειμένου να ανταποκριθούμε με ευθύνη απέναντι στα προβλήματα όλου του Δήμου και πάντα με γνώμονα ότι ο Δήμος υπάρχει, όχι για να αναπαράγει το μηχανισμό του, αλλά για να υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της. 

Αναλάβαμε το 2014 μια κοινωνία βαθιά διχασμένη με εντάσεις και βίαιες αντιπαραθέσεις και την ενώσαμε. 

Πήραμε μια κοινωνία παραιτημένη και σήμερα τη γεμίζουμε με ελπίδα και συμμετοχή. 

Αναλάβαμε μια κοινωνία που ένιωθε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει και την πείσαμε ότι οι λύσεις σε όλα μας τα προβλήματα βρίσκονται πάντα ανάμεσά μας, μέχρι κάθε τι που μας πικραίνει να μας κάνει να χαμογελάμε, μέχρι κάθε τι που μας φοβίζει να μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια, μέχρι κάθε τι που δεν δουλεύει να αρχίσει να λειτουργεί και να το αγκαλιάζουμε ως κοινωνία. 

Δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια κομμάτι του εαυτού μας, ώστε ή νότιος Καρυστία να μπει με επιτυχία στο κέντρο των εξελίξεων σε όλους τους τομείς, ανοίγοντας σχεδόν όλα τα κεφάλαια, που θα της επιτρέψει να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και εξωστρέφεια και τα αποτελέσματα βρίσκονται μπροστά σας, αφού αναγνωρίζονται από φίλους και αντιπάλους. 

Δώσαμε πολλές μάχες, άλλες με επιτυχία και άλλες με λιγότερη επιτυχία. 

Όμως είμαστε εδώ, ζωντανοί και περήφανοι, ότι δουλέψαμε σκληρά, με σεμνότητα και μεθοδικότητα, με ειλικρίνεια και ήθος, με στόχους και όραμα, με σύγχρονες ιδέες, για κάτι καινούργιο, πιο ελπιδοφόρο, μακριά από τη μίζερη και καταθλιπτική πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε καθημερινά και πονάμε. 

Στόχος μας και σε αυτή την θητεία παραμένει, να ανοίξουμε το παιχνίδι, να αξιοποιήσουμε όλες τις ιδέες από όπου και αν προέρχονται, αλλά και όλους εκείνους που μπορούν να σκέπτονται, να καταθέτουν προτάσεις, για την οργάνωση και την ανάπτυξη ολόκληρης της νότιας Καρυστίας. 

Σε αυτή την ιστορική συγκυρία, όλοι εμείς που αγωνιούμε σε πιο περιβάλλον θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια, δεν έχουμε το δικαίωμα να παραμείνουμε αμήχανοι και αμέτοχοι. 

Έχουμε χρέος, αντίθετα, να διαδραματίσουμε ακόμα πιο ενεργό και δημιουργικό ρόλο στην περεταίρω οργάνωση της κοινωνίας μας στην αναβάθμιση της περιοχής, στην ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην διαμόρφωση πολιτικών απασχόλησης στο μικρό γεωγραφικό χώρο που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. 

Αυτό θέλουμε να κάνουμε πράξη μέσα από την προσπάθεια που ξεκινήσαμε. 

Να κάνουμε τον Δήμο το χώρο που συναντιόμαστε όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι το κοινό μας καλό δεν είναι να χωριζόμαστε και να σκοτωνόμαστε για μικρά ή μεγάλα συμφέροντα αλλά να ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε κοινές προσπάθειες, μέσα σε μια πραγματική δημοκρατία. 

Ας διευρύνουμε τα σημεία διαλόγου και ας σταθούμε με εκείνους που προσπαθούν να φωτίσουν την κοινωνία μέσα από την στάση ζωής τους και τις προτάσεις τους και όχι μόνο από την κομματική τους ταυτότητα. 

Καλοί διαχειριστές είναι εκείνοι που βρίσκουν αξία εκεί που όλοι νομίζουν ότι δεν υπάρχει 

Με αυτές τις σκέψεις και αυτούς στόχους , σε αυτή την προσπάθεια του Λευτέρη δηλώνω παρόν, γιατί πιστεύω βαθιά ότι ο αγώνας έχει αξία όταν γκρεμίζει κατεστημένα, όταν ανατρέπει την αδικία, όταν δημιουργεί πρόοδο, όταν προκαλεί και δημιουργεί τη συνολική ευημερία. 

Αυτή τη μάχη θα δώσουμε και αυτή τη μάχη θα κερδίσουμε 

Χαίρομαι που θα την δώσουμε και πάλι μαζί! 

Θανάσης Ζαφείρης 
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
δημοτικής ενότητας Μαρμαρίου του Δήμου Καρύστου 

1 σχόλιο:

  1. "Σε αυτή την ιστορική συγκυρία, όλοι εμείς που αγωνιούμε σε πιο περιβάλλον θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια, δεν έχουμε το δικαίωμα να παραμείνουμε αμήχανοι και αμέτοχοι." Δηλαδή επειδή αγωνιάς για το περιβάλλον πας πάλι με όσους προσκυνάνε τις εταιρίες? Τα πιστεύεις αυτά που λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...