Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Να επιστρέψουν στην εργασία τους οι τρεις εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ στη Δροσιά Χαλκίδας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στον ΔΕΔΔΗΕ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Απαιτούμε να επιστρέψουν στην εργασία τους οι τρείς συνάδελφοι που μετά από 20 και πλέον χρόνια βρίσκονται στο δρόμο και μάλιστα χωρίς αποζημίωση ενώ όλα αυτά τα χρόνια πληρωνόντουσαν με

ψίχουλα. 


Οι συνάδελφοι εργάζονται στην περιφερειακή αποθήκη του ΔΕΔΔΗΕ στη Δροσιά – Ανδηδώνας του δήμου Χαλκίδας. 

Όλα αυτά τα χρόνια είναι αυτοί που έβγαζαν το μεγαλύτερο και δυσκολότερο κομμάτι της δουλειάς σε συνθήκες επικίνδυνες και ανθυγιεινές καθώς ο χώρος φιλοξενεί εμποτισμένους με χημικά στύλους και μετασχηματιστές που εκπέμπουν ακτινοβολία. 

Είναι αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια έκαναν τις φορτώσεις και εκφορτώσεις των στήλων και άλλων υλικών με μηχανικά μέσα αλλά και χειρωνακτικά. Ταυτόχρονα αναλάμβαναν εργασίες πέρα των αρμοδιοτήτων για τις οποίες είχαν προσληφθεί, όπως η εξαγωγή λαδιών από τους μετασχηματιστές, ο καθαρισμός του χώρου, αλλαγή λαμπτήρων φωτισμού, καταγραφή μετασχηματιστών με σειριακούς και πολλά ακόμα. 

Είναι αυτοί που βρίσκονταν στο πόστο τους με χιόνια, βροχές και καταιγίδες καθώς αισθανόντουσαν την ευθύνη για να μη μείνουν ολόκληρες περιοχές χωρίς ηλεκτρισμό. 

Παρόλα αυτά ήταν οι χειρότερα αμειβόμενοι του χώρου, με αποδοχές πείνας, δούλευαν μέσω εργολάβων όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να λείψουν ούτε μια μέρα γιατί ήταν απαραίτητοι για να βγει η δουλειά. 

Πριν 3 χρόνια διαπίστωσαν ότι πέρα όλων αυτών καταπατώνται και τα δικαιώματα που υποτίθεται ότι είχαν. Ότι δεν τους δήλωναν ως χειριστές, δεν τους έβαζαν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και το τελευταίο έτος δεν τους δήλωναν ως εργαζόμενους στο χώρο, αλλά αλλού, ενώ συνέχιζαν να εργάζονται στην αποθήκη μέχρι τη λήξη της σύμβασης! Παρά τη μη τήρηση των όρων της σύμβασης έργου, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια καταγγελίας της. 

Στις 31 Μαρτίου που έληγε η σύμβαση με τον τελευταίο εργολάβο στον οποίο εργάζονταν, για πρώτα φορά μετά από 20 και πλέον χρόνια, δεν τους προσέλαβε ο νέος εργολάβος, ενώ ταυτόχρονα εξαπολύθηκε τρομοκρατία στους συναδέλφους του χώρου για να μην τους στηρίξουν στο δίκαιο αίτημα τους να επιστρέψουν στην εργασία. 

Αυτές είναι οι εργολαβοποιήσεις που εδώ και χρόνια έχουν μπει στον κλάδο της ενέργειας. Αυτά είναι αποτελέσματά τους. 

Εδώ και τώρα να σταματήσει το αίσχος αυτό, οι συνάδελφοι να επιστρέψουν στην εργασία τους με εργοδότη τον ΔΕΔΔΗΕ για τον οποίο επί της ουσίας εργάζονται εδώ και 20 χρόνια. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του χώρου να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, είναι κέρδος για όλους μας να μην εργολαβοποιούνται τμήματα, να μην καταπατώνται εργασιακά δικαιώματα. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο κλαδικό μας συνδικάτο και να διεκδικήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι μαζί ενάντια στην πολιτική που μας διαχωρίζει για να μπορεί να μας τσακίσει πιο εύκολα όλους. Να παλέψουμε: 

Για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. 

Για ίση αμοιβή για ίση εργασία. 

Για μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα αντίστοιχα με τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες της εποχής μας. 

Ενάντια σε κάθε κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΧΡ.                                ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ ΣΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...