Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Παράνομες Υδροληψιες στον Δήμο Καρύστου για τις ανάγκες Αιολικών Σταθμών

Η εύνοια του Δήμου Καρύστου προς τις εταιρίες ΑΠΕ και η κλοπή νερού από αυτές, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Σήμερα (2-4-2019) κατά τις 6.30 το πρωί στο 3ο χλμ της επαρχιακής οδού Μαρμαρίου-Καρύστου, αυτόπτης μάρτυρας συνάντησε μεγάλη υδροφόρα σταθμευμένη να καταλαμβάνει το μισό ρεύμα κυκλοφορίας, χωρίς σήμανση και πινακίδες και να τραβάει πόσιμο νερο (!) από την δεξαμενή που υδροδοτεί τον οικισμό

Λυκόρεμα. 


Η συγκεκριμένη δεξαμενή δεν γεμίζει με φυσική ροή, αλλά με νερό που έρχεται από το Μαρμάρι και με μοτέρ πολλών κιλοβατ, χρεώνοντας κατά συνέπεια τους πολίτες και με ρεύμα. 

Σε ερώτηση που έγινε στον οδηγό "γιατί παίρνει νερό και αν πληρώνει γι' αυτό κανέναν", εκείνος απάντησε "έχω συννενοηθεί με τον Δήμο και θα το πάω στις ανεμογεννήτριες". Η υδροφόρα είχε έδρα Πτολεμαϊδα! 

Θυμίζουμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι είχε ξανασυμβεί κλοπή νερού από δημόσια παροχή που ήταν χωρίς λουκέτο στον κάμπο της Καρύστου και μετά από σχετική κινητοποίηση πολιτών και καταγγελία, κλειδώθηκε η συγκεκριμένη παροχή. 

Στη ζούλα λοιπόν το αδίκημα επαναλαμβάνεται και φέτος αφού από αμέλεια η από πρόθεση δεν κλειδώνονται οι ελεύθερος παροχές νερού πουθενά στον Δήμο Καρύστου. 

Τι έχει να πει για όλα αυτά η Δημοτική Αρχή; 

Στο προτελευταίο Τοπικό Συμβούλιο Καρύστου, που μετά από πιέσεις συμβούλου της παράταξης “ΑΛΛΙΩΣ”εδέησε να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2018, Σύμβουλοι της συμπολίτευσης Σπύρου Βαγγελης και άλλοι, δήλωσαν ότι "ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ, ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ... ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ" (ΑΔΑ: ΩΚΦΟΩΕΦ-Δ7Θ 


Οπως βλέπουμε αυτό ΔΕΝ ισχύει. Οπως ΔΕΝ ισχύει ότι ο Δήμος Καρύστου λαμβάνει μέτρα για να προστατέψει τις πηγές της Οχης. Πάντα βεβαίως με την φτηνή δικαιολογία, ότι δεν ανήκουν στις αρμοδιότητές του. Ετσι συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη άντληση νερών αφού πλέον οι Δημοτική Αρχή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιρειών αιολικής ενέργειας! 

Η ντροπή και το αίσθημα ευθύνης ... άγνωστη λέξη! 

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΣΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΒΟΝΤΟΡΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ "ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΠΙΣΩ", ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΔΡΟΛΗΨΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! 

Αντιαιολικό Μέτωπο Αντίστασης Καρυστίας (ΑΜΑΚ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...