Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Διαχρονικές οι ευθύνες περιφερειακών αρχών και κυβερνήσεων για το οδικό δίκτυο Καρύστου - Στύρων

Η κατάσταση του δρόμου που συνδέει την Κάρυστο με τη Χαλκίδα δεν είναι καινούρια. Αποτελεί μέρος του συνολικότερου προβλήματος της τραγικής κατάστασης του οδικού δικτύου στην Εύβοια για την οποία έχουν διαχρονικές ευθύνες οι περιφερειακές και παλιότερα νομαρχιακές αρχές καθώς και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτό αναφέρουν σε δήλωσή τους ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς και Εύβοιας, η Σοφία Ντούρου, περιφερειακή σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια, η Κούλα Βρανά, δημοτική σύμβουλος Καρύστου και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, και
ο Μιχάλης Μπάνος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. 


Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Το τελευταίο διάστημα, στο τμήμα Κάρυστος - Στύρα, η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά επικίνδυνα σημεία. Για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε σήμερα μόνο μερικά από αυτά με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το Σάββατο 12 Απρίλη (δείτε παρακάτω φωτογραφίες).

Η κατάσταση αυτή δεν είναι τυχαία. Οφείλεται στα ελλιπή έργα αντιστήριξης και αποστράγγισης των υδάτων καθώς και στα μεγάλα φορτία από τα κομμάτια ανεμογεννητριών (ξεπερνούν τους 40 τόνους μαζί με το φορτηγό) που περνούν από το τμήμα αυτό.

Μάλιστα είναι ιδιαίτερα προκλητικό το γεγονός πως ο υπάρχων δρόμος βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και τον νέο δρόμο, Πόρτο Λάφια με Νέα Στύρα, που κατασκευάζεται πάνω 10 χρόνια (!) τον λυμαίνονται οι εταιρείες εγκατάστασης αιολικών πάρκων για να περνούν τα κομμάτια που λόγω μήκους δεν μπορούν να περάσουν από τον υπάρχοντα δρόμο.

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους! Όταν πρόκειται για έργα για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων όλα δουλεύουν ρολόι, όταν πρόκειται για έργα υποδομής για την εξυπηρέτηση του λαού της περιοχής σφυρίζουν αδιάφορα.

Ο λαός της Καρύστου, των Στύρων, του Μαρμαρίου πρέπει να διεκδικήσει να συνεχιστεί άμεσα η κατασκευή του δρόμου Πόρτο Λάφια - Νέα Στύρα, να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές του δρόμου Κάρυστος - Στύρα ώστε να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Οι πολλαπλές εκλογές του Μάη είναι ευκαιρία για τον λαό του Δήμου Καρύστου να καταδικάσει σε όλες τις κάλπες αυτούς που έχουν ευθύνη για τα προβλήματα που βιώνει, ανάμεσα σ’ αυτά και την τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου. Είναι ευκαιρία να δυναμώσει παντού το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" ώστε να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση για έργα υποδομής που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού».

ΥΓ: Οι παρακάτω φωτογραφίες καλύπτουν μια απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων και είναι μόνο μερικά από τα επικίνδυνα σημεία όπου οι οδηγοί αναγκάζονται είτε να ρίχνουν τα αμάξια τους σε τεράστιες λακκούβες, είτε σε επικίνδυνους ελιγμούς. Είτε πρόκειται για σημεία όπου σε επόμενη έντονη βροχόπτωση υπάρχει κίνδυνος για πτώση υλικών απευθείας στο οδόστρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...