Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Συμμετοχή των S.O. Π.Ε. Εύβοιας στην Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics

Με μια μεγαλοπρεπή τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο , η Τελετή Αφής της "Φλόγας της Ελπίδας", η οποία άναψε με τη ζωοποιό δύναμη του ήλιου. Η στιγμή που ανάβει είναι η κορυφαία στιγμή που ενώνει τους λαούς όλου του κόσμου. 

 Η ημέρα της 27ης Φεβρουαρίου ήταν μία ξεχωριστή ημέρα για τους Θερινούς Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, γιατί σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη
έναρξη της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί από 8-22 Μαρτίου 2019 στο Άμπου Ντάμπι, που γιορτάζει την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη συμμετοχή και τη δύναμη της θέλησης των αθλητών των Special Olympics. 


Παραβρέθηκαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, πρέσβεις, εκπρόσωποι του πολιτιστικού και αθλητικού χώρου , μέλη της ΔΟΕ και ΕΟΕ ο πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων "Special Olympics Abu Dhabi 2019" ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas Πρέσβης ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας , επίσημοι από όλο τον κόσμο καθώς και αθλητές των Special Olympics.

Ακολούθησε Λαμπαδηδρομία μέσω ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων της Αθήνας και κεντρικών δρόμων για να παραδοθεί στη πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τη Φλόγα θα μεταφέρει στο Άμπου Ντάμπι ο Έλληνας Λαμπαδηδρόμος , Αστυνομικός, κ. Νίκος Αγγελάκης.

Τα Special Olympics Hellas θα συμμετάσχουν με 91μελή αποστολή στο Αμπού Ντάμπι και θα αγωνιστούν στο στίβο, στην κολύμβηση, στην επιτραπέζια αντισφαίριση, στην άρση βαρών, στη ρυθμική γυμναστική, στο bowling, στην ποδηλασία, στο καγιάκ, στην ιστιοπλοΐα, στην αντιπτέριση, στην καλαθοσφαίριση, στο bocce, στην ιππασία και στο ποδόσφαιρο. Στην αποστολή των S.O.H θα συμμετάσχει και ο Βασίλης Γραμματικός πρωταθλητής ποδηλασίας των S.O. Π.Ε. Εύβοιας.


Για την Τοπική Επιτροπή                                                                                                                                             Special Olympics Π.Ε. Εύβοιας                                                                                                                                        Η Συντονίστρια Προγραμμάτων                                                                                                                                Ειρήνη Μερτζιάνη













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...