Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Συνάντηση Πρατσόλη με διοίκηση και εργαζομένους της επιχείρησης ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ και ΣΙΑ

Την εταιρεία Κελαϊδίτης & Σία Α.Ε. επισκέφθηκε την Δευτέρα 18 Μαρτίου ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης.

Συναντήθηκε με την διοίκηση της εταιρείας και με τους εργαζόμενους, όπου έγινε μια εκτενής περιγραφή της διαμορφωμένης κατάστασης μέχρι σήμερα και συζητήθηκαν τρόποι διάσωσης της
εταιρείας.


Ο κ. Πρατσόλης τόνισε ιδιαίτερα την σημασία επιβίωσης της εταιρείας, ώστε οι εργαζόμενοι να μην χάσουν την δουλειά τους, και στο πλαίσιο αυτό είπε ότι έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις τόσο με το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Οικονομίας, αλλά και την ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους και τελικά αποφασίστηκε η εταιρεία να ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό, αφού πρώτα καταστρώσει το business plan, όπου θα αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της εταιρείας λειτουργικά. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διατήρηση όμως των θέσεων εργασίας που υπάρχουν σήμερα.

Συζητήθηκε ακόμη το θέμα των περιβαντολογικών επιπτώσεων και η διαδικασίας έγκρισής των και τονίστηκε ότι η λειτουργεία της εταιρείας δεν μπορεί και δεν πρέπει να στρέφεται περιβαντολογικά εναντίον της ποιότητας ζωής των εργαζομένων, των πολιτών και συνολικά του περιβάλλοντος και προς τούτο η εταιρεία οφείλει να εναρμονιστεί πλήρως με την περιβαντολογική νομοθεσία.

Τέλος δε συνοδευόμενος από την Διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...