Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ερώτηση ΚΚΕ στην βουλή για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Μαρμάρι

Την Τρίτη 26 Μαρτίου κοινοποιήθηκε εντολή του Διευθύνοντα Συμβούλου των ΕΛΤΑ στους εργαζόμενους του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Μαρμάρι που αναφέρει πως από την επομένη αναστέλλεται η λειτουργία του καταστήματος. 


Το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Μαρμάρι εξυπηρετεί το ίδιο το Μαρμάρι, που βρίσκεται 20χλμ από την Κάρυστο ενώ εξυπηρετεί και τους κατοίκους των χωριών της δημοτικής ενότητας Μαρμαρίου (πρώην Δήμος Μαρμαρίου) τα οποία είναι
ακόμη πιο μακριά από την Κάρυστο. 

Στα χωριά η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε υπολογιστή και διαδίκτυο κάνοντας αδύνατες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ οι επαγγελματίες του Μαρμαρίου θα αναγκάζονται για τις καθημερινές τραπεζικές τους συναλλαγές να πηγαινοέρχονται στην Κάρυστο. 

Παράλληλα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο πληθυσμός της περιοχής πολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες και όλος αυτός ο κόσμος δε θα έχει ούτε ΑΤΜ για να κάνει τις συναλλαγές του. 

Η προσπάθεια της διοίκησης των ΕΛΤΑ δεν αφορά μόνο το Μαρμάρι. Αφορά συνολικό σχέδιο αναδιαρθρώσεων των ΕΛΤΑ με κλείσιμο 200 καταστημάτων και πάνω από 2500 απολύσεις εργαζομένων με τη μορφή της εθελούσιας εξόδου. Κριτήριο αυτών των αναδιαρθρώσεων δεν είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού αλλά η αύξηση των κερδών των ΕΛΤΑ. 

Δικαιολογημένα οι κάτοικοι του Μαρμαρίου διαμαρτύρονται και βρίσκονται σε κινητοποίηση κρατώντας ανοιχτό το κατάστημα. 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κκ. Υπουργοί σε τι ενέργειες θα προβούν ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Μαρμάρι. 


Οι βουλευτές 
Χρήστος Κατσώτης 
Γιάννης Γκιόκας 
Κώστας Στεργίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...