Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση – καταγγελία του Σωματείου εργαζόμενων ομίλου Νηρέα Εύβοιας

Το Σωματείο μας καταγγέλλει τα όσα συνέβησαν στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιοτικών Υπαλλήλων, όπου ο εργοδοτικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Ομάδας Βασιλόπουλου- ΣΥΡΙΖΑ) προσπάθησε, με την παρουσία μπράβων της νύχτας, να επιβάλλει νόθους αντιπροσώπους, αρκετοί εκ των οποίων ήταν διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων και για να τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν εργαζόμενους και συνδικαλιστές.
Μπροστά στην αντίδραση των εργαζομένων (πραγματικών εργαζομένων), που ήρθαν από όλη τη χώρα για να συζητήσουν τα προβλήματά τους και την οργάνωση της πάλης τους, οι παραπάνω εργοδότες δεν δίστασαν να ματαιώσουν το συνέδριο της ΟΙΥΕ, να χύσουν τόνους λάσπης ενάντια στο ταξικό κίνημα και να απειλούν με μηνύσεις.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης που επιστράτευσαν άλλη μια φορά μετά την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες μάλιστα δεν έκαναν απολύτως τίποτα όταν μπράβος χτύπησε συνάδελφο και αποκαλύφθηκε ότι παράλληλα οπλοφορούσε.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να πετάξουν όλους αυτούς που λυμαίνονται επί χρόνια τη ΓΣΕΕ στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. 

Κυρίως, να συσπειρωθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, με τους συνδικαλιστές που βλέπουν κάθε μέρα στο χώρο δουλειάς, που τους κοιτάνε στα μάτια, που παλεύουν για τα συμφέροντα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, κόντρα στη συναίνεση και την υποταγή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...