Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα

Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα - Χαιρέτισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Με μαζική συμμετοχή και μαχητικό κλίμα μπροστά στις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ η συνεστίαση της ΚΟ Χαλκίδας του ΚΚΕ. Στη συνεστίαση παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.


Την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Ισχυρό ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσει η πάλη του λαού», ήταν το σύνθημα με το οποίο καλωσόρισε στην εκδήλωση η Γεωργία Πύθουλα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας και υποψήφια δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Μετά τις ομιλίες ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και η εκδήλωση συνεχίστηκε με γλέντι με τους μουσικούς Μάκη Κρέτση, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Δημήτρη Αθανασίου, Σπύρο Κωστή και Γιώργο Τσακλάνο.

Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο χαιρετισμό του ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε:

«Καλησπέρα σας συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι. Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ θέλουμε να ευχηθούμε από βάθους καρδιάς χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με δύναμη και υγεία σε όλους και όλες, με αισιοδοξία, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα να δώσουμε τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας από δω και πέρα.

Πριν δύο μήνες συμπληρώσαμε έναν αιώνα ζωής και δράσης, έναν αιώνα αγώνων και θυσιών. Εκατό χρόνια πέρασαν. Ήδη μπήκαμε στην αυγή του νέου αιώνα του Κόμματός μας, του εργατικού λαϊκού κινήματος, του επαναστατικού κινήματος. Έναν αιώνα που θα έχουμε νέες νίκες, νέες εξεγέρσεις, ανατάσεις των λαών παρά τα πισωγυρίσματα που έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες.

Όμως ξέρουμε, είμαστε βαθιά πεισμένοι, ότι τα πισωγυρίσματα είναι μόνο προσωρινά. Ξανά ο λαός, οι λαοί, σηκώνονται, παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους, αποφασίζουν να βάλουν αυτοί τη δική τους σφραγίδα, τελικά να πάρουν την εξουσία, την εργατική εξουσία και να οικοδομήσουν τη νέα κοινωνία της προκοπής, της δικαιοσύνης, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. 

Αυτό το διάστημα, φίλες και φίλοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Άρα μαζί με την αισιοδοξία και την ελπίδα πρέπει να δυναμώσει η ετοιμότητα, πρέπει να δυναμώσει η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα όλων μας.

Βλέπετε, περιδιαβαίνουν την πατρίδα μας από τους αμερικανοΝΑΤΟικούς στρατιώτες με τις πολεμικές ασκήσεις, με τις επεμβάσεις στην περιοχή, μέχρι που έχει γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο στρατόπεδο στρατιωτικών Αμερικανών, ΝΑΤΟικών βάσεων. Όλα αυτά εγκυμονούν νέους κινδύνους για το λαό μας, για όλους τους λαούς της περιοχής.

Περιδιαβαίνει εδώ η κυρία Μέρκελ, η Γερμανίδα καγκελάριος, για να δώσει στήριξη στον κύριο Τσίπρα και να του πει "μπράβο" που προχώρησε σε μια απαράδεκτη Συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, μόνο και μόνο για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ καταρχήν και στη συνέχεια στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε με διάφορα προεκλογικά συνθήματα, με την κατάργηση των μνημονίων που ποτέ δεν ήρθε, ούτε πρόκειται να ‘ρθει, που ξεκίνησε με τα "go back κυρία Μέρκελ" και άλλα σχετικά, να δίνει το πράσινο φως την ίδια στιγμή που μοιράζεται η πίτα σε μονοπωλιακούς ομίλους των Αμερικανών, των Γερμανών, άλλων ευρωπαϊκών μονοπωλίων και η χώρα μας να σέρνεται όλο και περισσότερο σε νέους κινδύνους, σε νέα διαίρει και βασίλευε, σε κινδύνους και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, του λαού μας, αλλά και για κινδύνους πολεμικών εμπλοκών.

Και βέβαια ζούμε όλοι μας αυτήν τη φαρσοκωμωδία, τα "πήγαινε - έλα" αυτές τις μέρες ανάμεσα στον Τσίπρα και στον Καμμένο για το αν θα στηριχθεί μια κυβέρνηση της αριστεράς υποτίθεται, που συγκυβερνά εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια με ένα εθνικιστικό, ακροδεξιό μόρφωμα όπως είναι το κόμμα των ΑΝΕΛ του κυρίου Καμμένου.

Ο λαός μας πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς. Πρέπει να στείλει το δικό του μήνυμα στις εκλογές που έρχονται. Ήδη βρισκόμαστε σε μεγάλη προεκλογική περίοδο, παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. 

Οι βουλευτικές εκλογές, απ’ ότι όλα δείχνουν θα γίνουν το αργότερο το Μάιο και το νωρίτερο το Μάρτη. Άρα λοιπόν πρέπει να ανασκουμπωθούμε. 

Πρέπει να πάρουν ένα μάθημα όλοι τους, αυτοί που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και οι σημερινοί κυβερνώντες των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ξεκίνησαν με την κατάργηση δήθεν των μνημονίων με ένα άρθρο, με ένα νόμο και έφτασαν να ψηφίζουν τρίτο μνημόνιο, έφτασαν να συμφωνούν μεταμνημονιακό μνημόνιο μετά τον Αύγουστο και δεν φαίνεται να καταργούνται όλοι αυτοί οι αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν αλυσοδέσει το λαό μας, που του έχουν αφαιρέσει πάνω από το 50% του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, που έχουν μειώσει μισθούς, συντάξεις, που έχουν οδηγήσει σε ανασφάλεια τη νεολαία μας, τους εργαζόμενους, το λαό, άλλους να βρίσκονται στο 20% στην ανεργία και το υπόλοιπο 50% και πλέον να δουλεύει εκ περιτροπής, να δουλεύει ευκαιριακά ή να δουλεύει με 8μηνα και 6μηνα και με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. 

Αυτή είναι η πραγματικότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό πρέπει να δώσουμε απάντηση. Πλέον υπάρχει μεγάλη πείρα. Όλοι μας καταλαβαίνουμε. Ο λαός μας πλέον καταλαβαίνει ότι από το δήθεν να γλιτώσουμε το χειρότερο και να πάμε σε κάτι καλύτερο, οδηγούμαστε συνεχώς από το κακό στο χειρότερο. 

Άρα να γυρίσει την πλάτη στο διπολικό παιχνίδι ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους υπόλοιπους εταίρους τους, είτε το ΚΙΝΑΛ που παίζει και με τους δύο για να κολλήσει σε όποιον θα είναι πρώτος, ή άλλα μικρά κόμματα που από ότι φαίνεται έκλεισαν τον κύκλο τους και τους ξεπουπουλιάζουν δεξιά κι αριστερά άλλους ο Τσίπρας κι άλλους ο Μητσοτάκης. 

Άρα λοιπόν, ισχυρό ΚΚΕ είναι η απάντηση. Αυτό θα κάνει την πραγματική διαφορά. Όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ στο κοινοβούλιο, στις βουλευτικές εκλογές, όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όσο πιο ισχυρό και πιο ψηλά είναι το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές για το ευρωκοινοβούλιο, τόσο πιο δυνατός θα νιώσει και θα γίνει στην πραγματικότητα ο λαός. Θα μπορέσει να γίνει η απαρχή για να αλλάξουν οι συσχετισμοί, για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία για τον εργαζόμενο λαό μας, για τη νεολαία μας.

Ισχυρό ΚΚΕ στο κοινοβούλιο σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Σημαίνει ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε το ξήλωμα των μνημονιακών αντεργατικών νόμων με προτάσεις νόμων. Σημαίνει ότι θα γίνει επικεφαλής εργατικών λαϊκών αγώνων που θα διεκδικούν το μεροκάματο, τη δουλειά, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του αντικομμουνισμού. 

Ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις η εργατική τάξη να βρεθεί τελικά στην εξουσία και να οικοδομήσει τη νέα κοινωνία.

Ισχυρό ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές σημαίνει ότι οι δήμαρχοι, οι Διοικήσεις, οι περιφερειακοί σύμβουλοι από θέσεις εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα σε αυτούς τους αστικούς θεσμούς θα μπορέσουν να κάνουν φιλολαϊκά έργα, αντιπλημμυρικά έργα, αντιπυρικά, αντισεισμικά, σχολεία, σχολική στέγη, να διεκδικήσουν Υγεία και Παιδεία, να παλέψουν ενάντια στην κεντρική εξουσία.

Ισχυρό ΚΚΕ στο ευρωκοινοβούλιο σημαίνει ότι θα μπορέσει να γίνει πιο δυνατή η φωνή των κομμουνιστών και στις Βρυξέλλες και τις χώρες της ΕΕ, θα μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος του συντονισμού που έχει ξεκινήσει με 30 εργατικά και κομμουνιστικά κόμματα σε όλη την ΕΕ και την Ευρώπη. Να ανοίξουμε το δρόμο έτσι ώστε οι λαοί να βάζουν τη σφραγίδα τους και στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ, τις χώρες στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Με αυτούς τους στόχους σας καλούμε όσο πιο ψηλά, τόσο πιο δυνατά, τόσο πιο αποφασιστικά, τόσο έχει να κερδίσει μόνο ο ελληνικός λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...