Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών: Ο δίκαιος αγώνας των εκπαιδευτικών είναι και δικός μας αγώνας

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εκφράζει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών.

Ο αγώνας τους δεν έχει συντεχνιακό χαρακτήρα, αλλά αφορά όλους εμάς που ως γονείς βιώνουμε χρόνια τώρα τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη και τα παιδιά μας βρίσκονται αντιμέτωπα στις σπουδές τους με τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και εκπαιδευτικό έργο, παρά την φιλότιμη προσπάθεια των εκπαιδευτικών για τον

λόγο ότι: 

· Οι δαπάνες για την παιδεία εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλές ακολουθώντας την ίδια πολιτική που έχουν χαράξει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες. 

· Οι χαμηλοί μισθοί των εκπαιδευτικών, οι μη διορισμοί εκπαιδευτικών τα τελευταία 10 χρόνια, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, τα ακατάλληλα κτίρια, είναι αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που στόχο έχει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας « Δωρεάν » Εκπαίδευσης. 

· Οι πιστωτικές μονάδες, τα ιδιωτικά Α.Ε.Ι., η « αποκέντρωση » της Παιδείας, ο διαχωρισμός εκπαίδευσης - κατάρτισης και το κυνήγι μορίων, δια βίου, είναι μέτρα που στοχεύουν σ’ ένα πιο « ταξικό » σχολείο, σ’ ένα « ευέλικτο » σχολείο, που θα είναι υποταγμένο στους νόμους της αγοράς και του κέρδους. 

Η κατάσταση αυτή σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί ως αποτέλεσμα της « καμένης » γης που παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. ή της οικονομικής δυσχέρειας της χώρας. 

Τα άγρια μέτρα καταστολής εναντίων των εκπαιδευτικών με χημικά, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και πλήθος αστυνομικών αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Ο τραυματισμός διαδηλωτών - εκπαιδευτικών από τις δυνάμεις καταστολής δείχνει ξεκάθαρα, ότι και αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί μέχρι τέλους την πολιτική που υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι επιχειρηματίες. 

Είναι αυτή η πολιτική που από τους παιδικούς σταθμούς μέχρι τα Πανεπιστήμια εφαρμόζεται ανελέητος οικονομικός στραγγαλισμός και κάθε οικογένεια δαπανά από 10% έως και 30% του εισοδήματός της για τη μόρφωση των παιδιών της. Δεν υπάρχει περιθώριο για αυταπάτες ότι τα παιδιά των πυροσβεστών θα μείνουν ανεπηρέαστα. Ούτε φυσικά και οι ίδιοι οι πυροσβέστες ως διαδηλωτές στην επόμενη κινητοποίηση θα τύχουν καλύτερης μεταχείρισης. 

Η πολιτική αυτή θέλει το λαό αμόρφωτο και ημι - καταρτισμένο για να μην έχει πίστη στις ικανότητες του και να μην αντιλαμβάνεται ότι το δικαίωμα των παιδιών του στην εκπαίδευση χωρίς ταξικούς φραγμούς συγκρούεται πάνω στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τα οποία πλέον καθορίζουν τον προσανατολισμό της δημόσιας εκπαίδευσης και του περιεχομένου των σπουδών. 

Για όλους αυτούς τους λόγους η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών συντάσσεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών, που αγωνίζονται για ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο και καλεί όλους τους γονείς πυροσβέστες μέσα από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση. 

Για την Ε.Α.Κ.Π. 
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...