Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του προγράμματος CLLD-LEADER για την Νότια Εύβοια και Σκύρο

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Μέτρου 19 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α. 2014 – 2020) για την περιοχή Νότιας Εύβοιας και Σκύρου, η Ομάδα Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ CLLD/LEADER NOTΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ» (κοινοπραξία των εταιριών ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΕ και OΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΑΕ ΟΤΑ) καλεί τους ενδιαφερόμενους, δυνητικούς δικαιούχους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ένταξη στο
πρόγραμμα.

Η περιοχή παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος περιλαμβάνει την περιοχή που ορίζεται ως Νότια Εύβοια και Σκύρος της ΠΕ Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και χωριστά ταυτίζεται με τους τρείς 3 πρωτοβάθμιους ΟΤΑ Καρυστίας, Κύμης – Αλιβερίου και Νήσου Σκύρου (αποτελεί το Νότιο τμήμα της Εύβοιας με μέτωπο στο Αιγαίο και στον Ευβοϊκό). Δυνητικοί Δικαιούχοι δύναται να είναι:  

ΟΤΑ Α΄& Β΄ βαθμού και φορείς τους Φορείς Δημοσίου Τομέα Ιδιωτικοί φορείς με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων ΟΜΑΔΑ ΤΟΠΙΙ ΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Κ/Ξ CLLD--LEADER Νότιιας Εύβοιιας & Σκύρου Επένδυση στην Αειφόρο Αλιεία Περίληψη 1ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Υπομέτρου 19.2 (παρεμβάσεις Δημόσιου χαρακτήρα) Σελίδα 2 και οι οποίοι με την παρούσα 1η Πρόσκληση καλούνται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στα πλαίσια του Μέτρου 19, Υπομέτρου 19.2 του ΠΑΑ 2014-2020 (για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα) και για τις ακόλουθες Δράσεις και Υποδράσεις:


Οι δράσεις/υποδράσεις, οι δικαιούχοι, οι επιλέξιμες δαπάνες, οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής, τα ποσοστά επιχορήγησης, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής των προτεινόμενων επενδυτικών σχεδίων, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι προβλεπόμενες διαδικασίες αξιολόγησης, ενστάσεων, ένταξης, υλοποίησης, καταβολής της ενίσχυσης, οι προβλεπόμενοι έλεγχοι και η διάρκεια εφαρμογής του τοπικού προγράμματος καθώς και τα υποδείγματα φακέλων υποψηφιότητας περιγράφονται στην αναλυτική 

1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για παρεμβάσεις Δημοσίου Χαρακτήρα καθώς και στα παραρτήματα τα οποία αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα αυτής. Περίληψη 1ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Υπομέτρου 19.2 (παρεμβάσεις Δημόσιου χαρακτήρα) Σελίδα 3 Η διάθεση στους ενδιαφερόμενους της Αναλυτικής Πρόσκλησης και των Παραρτημάτων, γίνεται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, χωρίς αμοιβή από τα γραφεία της ΟΤΔ «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ CLLD/LEADER NOTΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ» (κοινοπραξία των εταιριών ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΕ και OΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΑΕ ΟΤΑ) στη διεύθυνση των κεντρικών γραφείων: Λεωφόρος Χαϊνά 93 (Διοικητήριο ΠΕ Εύβοιας, 3ος όροφος), Τ.Κ. 34100 Χαλκίδα καθώς και στο υποκατάστημα Κριεζά Δυστίων (Δημαρχείο) Τ.Κ. 34017 Κριεζά Ευβοίας, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (08:00 έως 15:00) καθώς και από την ηλεκτρονική διεύθυνση της ΟΤΔ https://leadernotiaeviaskiros.blogspot.com ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr. 

H αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣΑΑ (www.opsaa.gr/RDIIS), συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά για τα οποία ορίζεται ως υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή τους. Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης: 12-11-2018 Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης: 11-01-2019 

Επιπλέον, το αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης στήριξης καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που δύναται να εκπληρώνουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής, όπως αυτά τίθενται στους οδηγούς της κάθε υποδράσης υποβάλλονται σε φυσικό φάκελο είτε ιδιοχείρως, είτε με συστημένη ταχυδρομική επιστολή ή ταχυμεταφορά στα Γραφεία της ΟΤΔ «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ CLLD/LEADER NOTΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ», στη διεύθυνση των κεντρικών γραφείων: Λεωφόρος Χαϊνά 93 (Διοικητήριο ΠΕ Εύβοιας, 3ος όροφος), Τ.Κ. 34100 Χαλκίδα καθώς και στο υποκατάστημα Κριεζά Δυστίων (Δημαρχείο) Τ.Κ. 34017 Κριεζά Ευβοίας, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών, από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στήριξης. 

Ο έντυπος φάκελος θα φέρει την ένδειξη: «Για την 1 η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος Τοπικής Ανάπτυξης CLLD/LEADER για την Περιοχή Νότιας Εύβοιας & Σκύρου της Ο.Τ.Δ. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ CLLD/LEADER NOTΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ Υπομέτρο 19.2 – Δράση 19.2..… - Υποδράση 19.2……» 

Δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις στήριξης εκτός των ανωτέρω προθεσμιών και αιτήσεις για τις οποίες δεν έχει προηγηθεί η ηλεκτρονική υποβολή της πρότασης στο ΟΠΣΑΑ. 

Σε περίπτωση υποβολής με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά θα πρέπει ο φάκελος της πρότασης να περιέλθει στην ΟΤΔ έως την προαναφερθείσα ημέρα και ώρα με αποκλειστική ευθύνη των ενδιαφερομένων. 

Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, κάποια πρόταση υποβληθεί ή περιέλθει στο πρωτόκολλο της Ο.Τ.Δ. μετά την καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής, δεν γίνεται δεκτή, ως ουδέποτε υποβληθείσα, και επιστρέφεται. 

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των αιτήσεων στήριξης και άλλες διευκρινίσεις υπεύθυνοι είναι οι κ.κ. ΜΑΓΚΑΝΙΑΡΗ ΠΑΓΩΝΑ, ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΤΑΜΟΥΛΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, τηλέφωνο / fax: 22230 51002 (Κριεζά) και τηλέφωνο 22210 26626, fax 22210 77747 (Χαλκίδα), e-mail: leaderneviaskiros@gmail.com

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος CLLD/LEADER
Κούκουζας Ευάγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...