Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Κύκλος μαθημάτων Ελληνικού Λόγου και Φιλοσοφίας από το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας Βασιλικού

Ο κύκλος μαθημάτων Ελληνικού Λόγου και Φιλοσοφίας φέτος θα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το "Κοινόν Ευβοέων" και τον πολυχώρο "Τέχνης Δρώμενα" και ξεκινά με την εναρκτήρια ομιλία της κυρίας Αγγελικής Κομποχόλη, διδάκτορος φιλολόγου, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην αίθουσα του ΔΟΑΠΠΕΧ, Αβάντων 50, στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο.

Τα μαθήματα στη συνέχεια θα πραγματοποιούνται σε καθορισμένες ημερομηνίες στον πολυχώρο "Τέχνης Δρώμενα" στην Χαλκίδα, οι οποίες
θα ανακοινωθούν την Κυριακή 14/10 στην εναρκτήρια ομιλία και θα αφορούν παιδιά και ενήλικες όπως κάθε χρόνο.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 



Η Αγγελική Κομποχόλη γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1986-1990). 

Υπότροφος του ΙΚΥ, υποστήριξε με επιτυχία τη διδακτορική της διατριβή στο ίδιο πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο του 2008. Για την ερευνητική της εργασία τιμήθηκε τις χρονιές 2002, 2006 και 2010 με επαίνους της Ακαδημίας Αθηνών. 


Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εθνολογικής Εταιρείας και της SIEF (Societé Internationale d’ Ethnologie et de Folklore), έχει δημοσιεύσει μελέτες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά κι έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, με ιδιαίτερη έμφαση στη φιλοσοφική θεώρηση του αρχαίου ελληνικού λόγου και πολιτισμού. 

Tα τελευταία δέκα χρόνια δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα και ασχολείται με τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και φιλοσοφίας διερευνώντας τις δυνατότητες εφαρμογής, στα καθημερινά προσωπικά, επαγγελματικά και κοινωνικά προβλήματα. 

Είναι καθηγήτρια φιλοσοφίας και αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας στην Ελληνική Αγωγή, με ειδίκευση στην διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών σε ενήλικες και μικρά παιδιά με σύγχρονες μεθόδους εκμάθησης. Συνεργάζεται με την ψυχοθεραπευτική ομάδα του «THERATREE» (Awakening the Senses of the Soul) και το κέντρο σωματοκινητικής KINOSOMA με στόχο την εφαρμογή της φιλοσοφικής σκέψης ως αποτελεσματικού θεραπευτικού εργαλείου στην αναβάθμιση της καθημερινής ζωής.

Έχει επίσης συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού Future Library του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε προγράμματα διδασκαλίας αρχαίας ελληνικής γλώσσας σε παιδιά του Ιδρύματος Β & M Θεοχαράκη. 

Τέλος, ως μέλος της συντακτικής ομάδας του λογοτεχνικού περιοδικού Ομπρέλα ασχολήθηκε με την λογοτεχνική αρθρογραφία και κριτική και είναι συνεργάτης πολλών λογοτεχνικών διαδικτυακών χώρων. Ποιήματα και πεζά της έχουν δημοσιευθεί σε έντυπες συλλογές, θεατρικό της μονόπρακτο έχει ανέβει στην Εταιρεία Χριστιανικού Θεάτρου (2007). Τις χρονιές 2017 και 2018 συμμετείχε στην ποιητική Ιntelligenzia που διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών.

Προσκεκλημένη ραδιοφωνικών εκπομπών, φεστιβάλ κι εκπαιδευτικών χώρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό ασχολείται με την προβολή της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς, ενώ μελέτη της, δημοσιευμένη το 2013 στο αμερικανικό περιοδικό Journal of Art and Literature σχετικά με την επίδραση των λαϊκών διηγήσεων στη ψυχοσύνθεση ασθενών σε νοσοκομείο, συμπεριλήφθηκε το 2016 στο CNKI (China Knowledge Resource Integrated Database). 

Πρόσφατη δραστηριότητα: Τον Σεπτέμβριο του 2018, μετά από επιτυχημένη oμιλία της στο Health Being Institute of London το 2017, προσκλήθηκε για δύο ακόμη ομιλίες στη βρεττανική πρωτεύουσα: Στις 21 Σεπτεμβρίου στο Godolphin And Latymer School Ancient World Breakfast Club μίλησε για την αρχαία ελληνική μουσική και στις 22 Σεπτεμβρίου στο College of Medicine έδωσε διάλεξη για την έννοια της αρμονίας στην αρχαία φιλοσοφική θεώρηση. 

Την εβδομάδα 1-6 Οκτωβρίου συμμετείχε με ανακοίνωση στο 9ο Διεθνές Φιλοσοφικό Φόρουμ (Παλαιό Πανεπιστήμιο Αθηνών), ενώ στις 12 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει με εισήγηση στο διεπιστημονικό συνέδριο της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών «Οι τέχνες στο ελληνικό σχολείο. Παρόν και μέλλον», υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...