Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

«Πόθεν έσχες» για όλους μέσω ηλεκτρονικού περιουσιολογίου

Ως «πόθεν έσχες» για όλους θα λειτουργήσει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, το οποίο φαίνεται πως θα λειτουργήσει το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» μέχρι το πρώτο τρίμηνο θα έχει δημιουργηθεί η ειδική υπηρεσία περιουσιολογίου του υπουργείου Οικονομικών, που θα έχει ως στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και της

παραοικονομίας.


Θα επιτρέπει, σε συνδυασμό με τις έμμεσες τεχνικές προσδιορισμού του εισοδήματος, τον αυτόματο προσδιορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος για όλους τους φορολογούμενους, το οποίο θα συγκρίνεται με το εισόδημα που δηλώνεται στην ετήσια φορολογική δήλωση.

Αν το τεκμαρτό είναι υψηλότερο από το δηλωθέν, τότε θα φορολογείται με βάση το εισόδημα που προκύπτει από το περιουσιολόγιο. Η υλοποίηση του περιουσιολογίου θα ξεκινήσει να «χτίζεται» με βάση στοιχεία για την περιουσία των φορολογουμένων που έχει ήδη στη διάθεσή της η φορολογική Αρχή. Θα «στηθεί» σε πρώτη φάση με βάση το ετήσιο εισόδημα, τα ακίνητα, κάθε είδους οχήματα κ.α.

Σε δεύτερη φάση το περιουσιολόγιο θα βασίζεται στα στοιχεία που θα αντληθούν από τρίτες υπηρεσίες ή θα κληθούν οι φορολογούμενοι να δηλώσουν.

Θα καταγράφονται τα εξής: κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, οχήματα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, σημαντικά χρηματικά ποσά εκτός τραπεζών, καταθέσεις, συνάλλαγμα, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, επιχειρηματικές συμμετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ασφαλιστήρια συμβόλαια.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...