Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Αφιέρωμα στον Χαλκιδέο ηθοποιό Ορέστη Μακρή

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, στην πλατεία της Μακρυμάλλης, στις 7.30 μ.μ., η ΔΗΚΑΔΙΜΕ του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μακρυμάλλης παρουσιάζουν μία μουσικοθεατρική παράσταση «Αφιέρωμα στον Ορέστη Μακρή».

Η παράσταση αυτή είναι δημιούργημα της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας σε συνεργασία με το Σύλλογο «Τ’ Αλωνάκι»

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο καρατερίστα ηθοποιό του θεάτρου και του κινηματογράφου μας τον Ορέστη Μακρή. Αντλώντας υλικό από γνώριμες ταινίες της εποχής του εμπορικού

ελληνικού κινηματογράφου, η σεναριογράφος και σκηνοθέτης της παράστασης έφτιαξε ένα θεατρικό κράμα που συμπυκνώνει την παρουσία του Ορέστη Μακρή στο θέατρο και -κυρίως- στον κινηματογράφο.

Χρησιμοποιώντας ως όχημα το μπακαλόγατο Ζήκο περνά μέσα από τις ταινίες που έπαιξε ο μεγάλος ηθοποιός, δείχνοντάς μας τον αστείρευτο κωμικό, τον βαθύτατα δραματικό, ακόμη και τον …αμίμητο μεθυσμένο.

«Αφιέρωμα στον Ορέστη Μακρή»
  • Διασκευή κειμένων: Ανθούλα Λιάκου
  • Σκηνοθεσία: Aνθούλα Λιάκου
  • Επιμέλεια σκηνικών: Ταξιάρχης Κοκονός
  • Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Λιανοστάθης
  • Χορογραφίες – διδασκαλία: Ιωάννα Λεβέντη
  • Ενδυματολογική επιμέλεια: Καίτη Μεταλλινού
Παίζουν: Απόστολος Κιούρης, Ελένη Γυφτονικολού-Κασελίμη, Βούλα Λυρίτσα, Θανάσης Μετοχιάτης, Έρρικα Δερμιτζάκη, Ταξιάρχης Κοκονός, Βασίλης Καρτελιάς, Δημήτρης Λιάσκος, Κατερίνα Σπυριδάκη, Εύη Στογιάννη, Κυτίνος Δημήτρης, Ελένη Κωνσταντοπούλου, Ελένη Τσαγανάκη, Μαρία Λυρίτσα, Βάσω Καραγιάννη, Μαρία Παπαγρηγορίου, Μένια Τσάλλα, Ντίνα Ανδρούτσου, Κώστας Τερζής, Δημήτρης Λιανοστάθης.

Συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι χορευτές του συλλόγου «Τ΄ Αλωνάκι»

Σ.Π.Παπασηφάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...