Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

5o τουρνουά «Γιώργος Τσομάκας» στη Χαλκίδα

Για ακόμη μια χρονιά ο ΓΣ Αυλίδας τίμησε την μνήμη του παλιού αθλητή του Γιώργου Τσομάκα, που «έφυγε» ξαφνικά απ΄ την ζωή την Κυριακή 13 Απρίλη του 2014. 

Ο Γιώργος ήταν 34 ετών, καταγόταν απ΄ το Μονόδρυ Εύβοιας, μεγάλωσε και ζούσε στην Χαλκίδα. Είχε τελειώσει την Γερμανική φιλολογία και δίδασκε επί σειρά ετών, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 
Παράλληλα είχε σημαντικές διακρίσεις στον αθλητισμό, που ήταν η μεγάλη του αγάπη και αφιέρωνε καθημερινά αρκετές ώρες απ΄ τον ελεύθερο του χρόνο, κυρίως στο μπάσκετ και
στο body building.


Παράλληλα με την εργασία του ως καθηγητής, δεν άφησε ποτέ τον αθλητισμό και συνέχισε με πολύ κόπο και πείσμα να διακρίνεται, έτσι πραγματοποίησε μια αξιόλογη καριέρα σε αρκετές ομάδες της Εύβοιας, μέχρι την στιγμή που «έφυγε» απ΄ την ζωή. 

Μάλιστα η τελευταία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε, ο Γυμναστικός Σύλλογος Αυλίδας, για να τιμήσει τον Γιώργο, καθιέρωσε από τότε ετήσιο τουρνουά μπάσκετ, που έχει γίνει πια θεσμός, στο ξεκίνημα κάθε αγωνιστικής περιόδου.

Το 2014, στο πρώτο τουρνουά, ανάρτησε στα «ουράνια» του κλειστού γυμναστηρίου της Αυλίδας, μια τεράστια φανέλα του Γιώργου, που από τότε το κοσμεί και κάνει την μνήμη του ακόμη πιο έντονη, κάθε στιγμή, σ΄ έναν χώρο που ο Γιώργος δραστηριοποιήθηκε αθλητικά και η ενέργεια του πλανάται ακόμη.

Στην κοινωνία της πόλης, που μεγάλωσε και αγάπησε, ήταν ένα άτομο γνωστό και αγαπητό και μάλιστα οι συμπαίκτες του συνήθιζαν να τον αποκαλούν «αγαθό γίγαντα». 

Οι γονείς του στην μνήμη του Γιώργου, έχουν αποφασίσει να καλύπτουν τα δίδακτρα παιδιών, που δεν έχουν την οικονομική άνεση, για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και ήδη δύο εξ αυτών πήραν το σχετικό δίπλωμα. Στις 29 Ιούνη «έφυγε» απ΄ την ζωή ο -πατέρας του Γιώργου- Κώστας, του οποίου η υγεία είχε επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια, σαφέστατα κυρίως λόγω του χαμού του γιου του.

1η μέρα 5ου τουρνουά «Γιώργος Τσομάκας» (Σάββατο 22/9): Μαλεσίνα και Κονίστρες προκρίθηκαν στον τελικό του 5ου τουρνουά «Γιώργος Τσομάκας», επικρατώντας στους ημιτελικούς του Σαββάτου 22/9, της διοργανώτριας Αυλίδας και του ΓΑΣ Βασιλικού αντίστοιχα.

1ος ημιτελικός: ΓΣ Αυλίδας-Μαλεσίνα 50-57

Η Μαλεσίνα ήταν πιο ψύχραιμη και αποτελεσματική στα τελευταία λεπτά του ημιτελικού και εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό. Στην δεύτερη περίοδο η Μαλεσίνα κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ και να κλείσει το ημίχρονο έχοντας διψήφιο προβάδισμα. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν «αντεπίθεση» διαρκείας και «ροκάνισαν» σταδιακά την διαφορά. 

Μάλιστα έξι λεπτά περίπου πριν το τέλος προηγήθηκαν με τέσσερις πόντους (45-41), όμως οι φιλοξενούμενοι ανάκτησαν το προβάδισμα και εξασφάλισαν οριστικά την νίκη με τρίποντο του Μητρόπουλου, που ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, με το οποίο βρέθηκαν στο +7 (48-55). Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Βίγγος της Μαλεσίνας και η σοβαρότητα της κατάστασης του θα γίνει γνωστή σύντομα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-12, 19-33, 31-39, 50-57.

ΓΣ Αυλίδας (Φραγκούλης): Μ. Μουντζής 6(1), Αχματιώτης 6(2), Μαλακασιώτης 5(1), Λαφτσίδης 3, Π. Μουντζής 5(1), Τσίτσης 6, Παπαγιαννόπουλος 17(2), Βασιλείου 2, Πολίτης, Αλεξάνδρου, Λιάκος, Δέδες.

Μαλεσίνα (Θάνος): Β. Καυκής 8, Βίγγος 4, Κατσικάς 2, Μητρόπουλος 29(5), Τούντας 4, Θεοφανόπουλος 2, Πετράκος 2, Κοτσιομίτας 2, Ν. Καυκής 4, Βουδούρης, Ιορδάνου.

2ος ημιτελικός: ΓΑΣ Βασιλικού-Κονίστρες 59-78

Οι Κονίστρες ήταν η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση της στον τελικό του φετινού «Γιώργος Τσομάκας». Η ομάδα του Άγκι Ιμπέζα, με «όπλο» την ευστοχία στα τρίποντα, πήρε σημαντικό προβάδισμα στην δεύτερη περίοδο και παρά τις προσπάθειες των αντιπάλων τους, που το μόνο που κατάφεραν είναι να ρίξουν την διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο στην τρίτη περίοδο, έλεγξαν τον αγώνα ως το φινάλε του.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-16, 28-41, 48-55, 59-78.

ΓΑΣ Βασιλικού (Γεωργίου): Κούτρας 3, Καψούλης 13, Γιάνναλος 4, Φεργάδης 3, Γεροντίτης 5, Μακρύγιαννης 4, Κικίδης 13(1), Αναστασίου 14(4), Βεκρής, Τσαλκιτζής, Μπασούκος, Ψαριανός.

Κονίστρες (Ιμπέζα): Γιαννακάς 9(3), Ψαριανός 4, Παπαευαγγέλου 6(1), Χατζηϊωάννου 6, Μιχόπουλος 9, Δήμας 12(4), Γράβαρης 6(2), Αποστολίδης 5(1), Τσιρόπουλος 2, Ματζάκος 3(1), Σταμπουλόπουλος 16(2).

2η μέρα 5ου τουρνουά «Γιώργος Τσομάκας» (Κυριακή 23/9): Η Μαλεσίνα είναι η νικήτρια του 5ου τουρνουά «Γιώργος Τσομάκας», χάρις στην νίκη της στον τελικό επί των Κονιστρών. Την τρίτη θέση κατέκτησε η διοργανώτρια Αυλίδα, που επικράτησε στον μικρό τελικό του ΓΑΣ Βασιλικού. Πριν την έναρξη του τελικού ο ΓΣ Αυλίδας απένειμε μια ανθοδέσμη στην κυρία Παναγιώτα (μητέρα του Γιώργου Τσομάκα), ενώ στην συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του. Το τουρνουά ολοκληρώθηκε με απονομή κυπέλλων στις ομάδες του τελικού, κάτι το οποίο έγινε και στις ομάδες του μικρού τελικού, μετά το τέλος του.

Τελικός: Μαλεσίνα-Κονίστρες 58-49

Οι νικητές πήραν το προβάδισμα απ΄ το ξεκίνημα του αγώνα και το διατήρησαν ως το φινάλε. Παρότι οι Κονίστρες αγωνίζονται σε μικρότερη κατηγορία (Β΄ ΕΣΚΑΣΕ) έκαναν αξιοπρεπή εμφάνιση και έμειναν σχετικά κοντά στο σκορ ως και την τελευταία περίοδο, χωρίς όμως να κατορθώσουν να φτάσουν στην ανατροπή, απέναντι στους πιο έμπειρους και ποιοτικούς αντιπάλους.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-10, 33-27, 47-41, 58-49.

Μαλεσίνα (Θάνος): Βουδούρης, Δ. Καυκής 14, Κάτσικας, Ιορδάνου 6, Ταμπούρης, Τούντας 2, Θεοφανόπουλος 11(1), Μητρόπουλος 15(1), Α. Καυκής 10.

Κονίστρες (Ιμπέζα): Γιαννακάς, Μυλωνάς, Χατζηϊωάννου 12(1), Τσιρόπουλος 2, Δημάς, Γράβαρης 7, Αποστολίδης 3(1), Παπαευαγγέλου 10, Ψαριανός 7(1), Σταμπουλόπουλος 8.

Μικρός τελικός: ΓΣ Αυλίδας-ΓΑΣ Βασιλικού 65-48

Στον μικρό τελικό, που προηγήθηκε χρονικά, το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο για τρία δεκάλεπτα. Στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στο σκορ και τελικά έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση, απέναντι στην ομάδα του Βασιλικού που έδειξε θετικά στοιχεία και ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-18, 27-27, 44-40, 65-48.

ΓΣ Αυλίδας (Φραγκούλης): Μ. Μουντζής 6(1), Αχματιώτης 14(2), Μαλακασιώτης 6, Λαφτσίδης 3, Π. Μουντζής, Τσίτσης 3(1), Παπαγιαννόπουλος 15(3), Βασιλείου 5(1), Πολίτης, Αλεξάνδρου 3(1), Δέδες 5(1), Σταματίου 5.

ΓΑΣ Βασιλικού (Γεωργίου): Κούτρας, Καψούλης 20, Γιάνναλος 4, Φεργάδης 4, Γεροντίτης 1, Μακρύγιαννης, Κικίδης 5(1), Αναστασίου, Τσαλκιτζής 9(1), Ψαριανός 2, Μπέλλος 3(1), Περικλέους.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...