Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Ενεργοποίηση του θεσμού του τοπικού αστυνόμου στη Δροσιά

Μετά από επικοινωνία του Αν. Γενικού Γραμματέα του Υπ. Υγείας, κ. Σταμάτη Βαρδαρού, με τον Γενικό Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη με αφορμή το περιστατικό 3πλής ληστείας στη Δροσιά, κατά την οποία επισημάνθηκε η ανάγκη εντατικοποίησης των ενεργειών για την ανεύρεση των δραστών και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, αποφασίστηκε η αύξηση της εμφανούς αστυνόμευσης στην περιοχή και πολύ σύντομα η ενεργοποίηση του θεσμού του τοπικού αστυνόμου στη Δημοτική Ενότητα Αμφιδώνας κατά το πρότυπο λειτουργίας του θεσμού στο Βαθύ και το Βασιλικό.


Το αίτημα για το οποίο ο κ. Αναγνωστάκης δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί θετικά θα διατυπωθεί μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων. 

Για τον σκοπό αυτό ο κ. Βαρδαρός έστειλε σχετικό αίτημα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Μπαντούνα

Μπαράζ ληστειών τα ξημερώματα στη Δροσιά
Στο σούπερ - μάρκετ LIDL στη Δροσιά Χαλκίδας, χτύπησαν τα ξημερώματα πέντε άγνωστοι δράστες με σκοπό τη ληστεία.

Οι δράστες επιχείρησαν στις 4:30’ τα ξημερώματα την ώρα που η υπεύθυνη του καταστήματος με τη φύλαξη δύο «σεκιουριτάδων» πραγματοποιούσε εργασίες. Τους ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας και έφυγαν με άγνωστη λεία, αφαιρώντας συγχρόνως και το αυτοκίνητο της υπαλλήλου.

Λίγο πιο κάτω οι ληστές βρήκαν ένα φούρνο, τον οποίο επίσης λήστεψαν, ενώ στο δρόμο τους βρέθηκε και ένα ακόμη σούπερ - μάρκετ αυτή τη φορά «ΚΡΗΤΙΚΟΣ», το οποίο και διέρρηξαν.

Ακόμη είναι άγνωστο τι ακριβώς κατάφεραν να αφαιρέσουν οι πέντε θρασύτατοι κακοποιοί, καθώς η υπόθεση είναι ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης.

Τελικά και παρά την κινητοποίηση της Αστυνομίας οι δράστες κατάφεραν να κινηθούν χωρίς να εντοπιστούν στις επαρχιακές οδούς και φέρεται να εγκατέλειψαν τα οχήματα που χρησιμοποίησαν στο 6ο χμ του δρόμου Θήβας - Μουρικίου, όπου και τους έβαλαν φωτιά.

Μάλιστα στο σημείο βρέθηκαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και έξι πυροσβέστες που προχώρησαν στην κατάσβεση.

Για την υπόθεση την προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Χαλκίδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...