Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: Αλληλεγγύη στους συναδέλφους του προγράμματος Philos

Αλληλεγγύη στους συναδέλφους του προγράμματος Philos του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ΚΦΠ της Ριτσώνας

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, του Συνδικάτου Τροφίμων και ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ και της εκλεγμένης της ΕΣΑΚ στο Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας επισκέφθηκε σήμερα 20/7/2018 τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα philos του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο ΚΦΠ της Ριτσώνας.


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων και στα δίκαια αιτήματά τους. Οι συνάδελφοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που αφορούν στο ξεριζωμό των προσφύγων. 

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν περάσει μέσα από φωτιά και σίδερο για να φτάσουν στη χώρα μας, με ευθύνη της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των υπολοίπων ιμπεριαλιστών και φυσικά την υποστήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων με κάθε τρόπο από την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. 

Μάλιστα με ευθύνη της πολιτικής της ΕΕ και με τις συμφωνίες που προσυπογράφει η ελληνική κυβέρνηση, οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας ενώ οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν σε άλλες χώρες. 

Οι συνθήκες διαμονής τους στα κέντρα «φιλοξενίας» θυμίζουν εγκλεισμό παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων καθώς απουσιάζουν βασικά μέτρα σχετικά με τη διαβίωση, περίθαλψη, μετακίνησή τους κλπ για όσο χρόνο παραμένουν στην χώρα μας, όπως έχουμε πολλές φορές επισημάνει παρεμβάσεις των σωματείων μας στους αρμόδιους για τη λειτουργία του ΚΦΠ, τους εκπροσώπους της τοπικής διοίκησης και την Κυβέρνηση. 

Τα ζητήματα αυτά παραμένουν στον ένα ή στον άλλο βαθμό όλα αυτά τα χρόνια όπως επισημαίνουν και οι συνάδελφοι στην ανακοίνωσή τους. 



Οι συνάδελφοι δίνουν τη μάχη τους καλύπτοντας διάφορα έξοδα και μετακινήσεις από την τσέπη τους, χωρίς βασικές ειδικότητες και διερμηνείς, χωρίς τα απαραίτητα φάρμακα, υποδομές για την περίθαλψη, τη διακομιδή στο Νοσοκομείο κα. Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν την αθλιότητα των ελαστικών μορφών απασχόλησης αφού εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με δελτίο παροχής υπηρεσιών και την αγωνία για το αν και πότε θα ανανεωθεί η σύμβαση. 



Στον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι για δουλειά και ζωή με δικαιώματα δεν είναι μόνοι τους, απέναντι ακόμα και σε όποια προσπάθεια τρομοκράτησης ή εκβιασμού επιχειρηθεί εναντίον τους. Έχουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη εργατικών σωματείων, εργαζομένων και λαϊκών οικογενειών της περιοχής μας, που παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να διασφαλίζουν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, για υποδομές υγείας και περίθαλψης για όλο το λαό και τους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. 



Απαιτούμε άμεσα από τους αρμόδιους, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Υγείας και λοιπούς να δοθεί λύση στα φλέγοντα ζητήματα του ΚΦΠ της Ριτσώνας. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος philos του ΚΕΕΛΠΝΟ με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Να υπάρξει άμεση λύση στο ζήτημα με τα φάρμακα, τον απαραίτητο εξοπλισμό, τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τον προσφυγικό πληθυσμό. 



Χαλκίδα, 20/7/208

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...