Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Eθνική τραγωδία πάνω από 20 νεκροί από τις φωτιές στην Αττική

--50 και πλέον οι νεκροί - Με το πρώτο φως της ημέρας εντοπίστηκαν επιπλέον 25 σοροί στο Μάτι, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο

Η εθνική τραγωδία επιβεβαιώθηκε από τα χείλη του Δημήτρη Τζανακόπουλου που μίλησε χτες για περισσότερους από 20 νεκρούς!

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, 23.07.2018, στην Κινέτα σήμανε συναγερμό! Μια φωτιά ανεξέλεγκτη, η οποία έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της και τελικά έσβηνε στην θάλασσα! Μόλις λίγες ώρες αργότερα, νέες φωτιές έμελλαν να προκαλέσουν τον τρόμο σε χιλιάδες
πολίτες!



Μάτι, Άγιοι Θεόδωροι, Άγιος Ανδρέας, Ζούμπερι, Ραφήνα, Πεντέλη, Ν. Βουτζάς, Κόρινθος, Κάλαμος.


Τραγικός λοιπον είναι ο απολογισμός από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής με τις φλόγες να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμα τους μεταξύ της Ραφήνας και του Νέου Βουτζά. Μέχρι στιγμής οι αναφορές κάνουν λόγο για 20 νεκρούς και 56 τραυματίες ενώ δεν αποκλείεται μέχρι τα ξημερώματα ο αριθμός να αυξηθεί.

Λίγο μετά τις 21.30, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό έκανε λόγο για έναν νεκρό. Το zougla.gr εποικοινώνησε με τον πρόεδρο, ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση.Την ίδια στιγμή, πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας μιλούσαν και για δεύτερο απανθρακωμένο άτομο που παρέλαβε το ΕΚΑΒ. Τον δεύτερο νεκρό επιβεβαίωσε εκ νέου ο κος Μαθιόπουλος λίγο μετά τις 23.30.

Λίγο μετά τις 23:45 έγινε γνωστό πως εντοπίστηκε ένα ακόμη νεκρό άτομο στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα κοριτσάκι.

Ωστόσο, τα ξημερώματα της Τρίτης σύμφωνα με πληροφορίες οι νεκροί αυξήθηκαν στους 20. Πρόκειται - εκτός από τους απανθρακωμένους - και για άτομα τα οποία έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν και πνίγηκαν.

Εν τω μεταξύ πολλά σπίτια στην ευρύτερη περιοχή έχουν υποστεί ζημιές, αυτοκίνητα έχουν καεί, υπάρχουν τραυματίες με εγκαύματα αλλά και εγκλωβισμένοι, ενώ απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους παιδιά από κατασκηνώσεις. 

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα αγνοούνταν δέκα τουρίστες οι οποίοι μπήκαν σε μια βάρκα προκειμένου να απομακρυνθούν από την πύρινη λαίλαπα.Λίγο αργότερα ο λοστρόμος του πλοίου Speedrunner που κατέπλεε στο λιμάνι της Ραφήνας είδε μέσα στη θάλασσα ανθρώπους να κολυμπούν. Το πλοίο αμέσως έκοψε ταχύτητα και κατέβασε σωστική λέμβο η οποία και τους διέσωσε.

Στο Μάτι έχουν εγκλωβιστεί κάτοικοι και δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν στο σημείο για να τους βοηθήσουν. Οι περισσότεροι βρίσκονται στην παραλία, μιας και εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μόλις η φωτιά πλησίασε και δεν μπορούν να φύγουν λόγω της πυρκαγιάς. Η ζωή τους σύμφωνα με το Λιμενικό δεν βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Οι φλόγες από το λιμάνι της Ραφήνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...