Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Έκλεισαν οι πρώτες συμφωνίες μεταξύ επιχειρηματιών Εύβοιας και Ρουμανίας

Έκλεισαν οι πρώτες συμφωνίες μεταξύ επιχειρηματιών Εύβοιας και Ρουμανίας, αποτέλεσμα συναντήσεων τους στην Εμπορική Αποστολή του Επιμελητηρίου στο Βουκουρέστι.

Ο Φορέας ενισχύοντας την στήριξη του στην ευβοϊκή επιχειρηματικότητα αποφάσισε την ίδρυση
Αγροτικού Τμήματος. 


Έκλεισαν οι πρώτες συμφωνίες μεταξύ επιχειρηματιών της Εύβοιας με αντίστοιχους της Ρουμανίας. Οι συμφωνίες είναι το άμεσο αποτέλεσμα των εξαιρετικά οργωμένων επαφών και Β2Β στοχευμένων συναντήσεων των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην Εμπορική Αποστολή του Επιμελητηρίου Εύβοιας στο Βουκουρέστι το διάστημα 4 – 7 Ιουλίου 2018. 

Την επιβεβαίωση των πρώτων συμφωνιών και συνεργασιών κατέθεσαν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου την Δευτέρα 30/7/2018, ευχαριστώντας το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, τόσο για την εύστοχη πρωτοβουλία αξιοποίησης της εξαιρετικά αναπτυσσόμενης αγοράς της Ρουμανίας, όσο και για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία του με το Υπουργείο Εμπορίου της Ρουμανίας και την Πρεσβεία της φίλης χώρας. 

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Επιμελητηρίου κα Αγιοστρατίτη Παρασκευή η νέα διοίκηση θα αξιοποιεί τα αποτελέσματα κάθε δράσης όπως συνέβη και με την εν λογω αποστολή που ήταν το άμεσο αποτέλεσμα συμμετοχής σε τουριστική έκθεση στο Βουκουρέστι, συνάντησης με την Υπουργό Εμπορίου της Ρουμανία, και επίσημης πρότασης από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βουκουρεστίου. 

Όπως επίσης ανέφερε, ο Φορέας θα αξιοποιήσει σε κάθε επίπεδο το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δυο Επιμελητηρίων προς την όφελος της επιχειρηματικότητας. 

Στο ίδιο πλαίσιο το ΔΣ - μετά από ενημέρωση του για το έντονο ενδιαφέρον των εκπροσώπων της Ρουμανίας και για τον Τουριστικό Τομέα - αποφάσισε σύσσωμο την οργάνωση νέας αποστολής στο Βουκουρέστι με κυριότερο στόχο την τουριστική προβολή της Εύβοιας και την προώθηση του τουριστικού της προϊόντος. 

Στην ίδια συνεδρίαση το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας, αποφάσισε την ίδρυση Αγροτικού Τμήματος, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλοσοφίας του σύγχρονου επιχειρείν στους παραγωγούς και τη διασύνδεση της τοπικής αγροτοκτηνοτροφικης παραγωγής με την επιχειρηματικότητα καθώς και την υποστήριξη σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, σε νέους αποδοτικούς τομείς, που θα αποδώσουν πολλαπλασιαστικά στην τοπική οικονομία.

Το Αγροτικό Τμήμα του Επιμελητηρίου θα ασκεί κάθε αρμοδιότητα σχετική με το σκοπό του, κατά τρόπο που θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη πραγματοποίηση του, αρμοδιότητες όπως : 

Ø Θα παρέχει πληροφορίες στα μέλη του μέσω ημερίδων, εκδηλώσεων, αποστολών κλπ. 

Ø Θα ενημερώνει τα μέλη του για τα αναπτυξιακά, τα επενδυτικά και τα χρηματοδοτικά προγράμματα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή. 

Ø Θα αναλαμβάνει, μόνο ή σε συνεργασία με άλλους φορείς, την υλοποίηση προγραμμάτων για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής. 

Ø Θα εκπονεί και θα καταθέτει προτάσεις - μελέτες για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής στην περιφέρεια του. 

Την στήριξη του Επιμελητηρίου στον Αγροτικό Τομέα επιβεβαίωσε και η απόφαση του ΔΣ στην ίδια συνεδρίαση για την συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο ΄΄ Δίκτυο Επιμελητηρίων στον πρωτογενή τομέα ΄΄. 

Το Δίκτυο έχει σκοπό να συμβάλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας στον πρωτογενή τομέα, μέσα από το σχεδιασμό και υλοποίηση κατάλληλων δραστηριοτήτων που υποστηρίζουν, ενισχύουν και προωθούν τον πρωτογενή τομέα και τους φορείς του, στην αντίστοιχη περιοχή δράσης του κάθε επιμελητηρίου. 

Οι δραστηριότητες του Δικτύου, θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα : 

ü Διοργάνωση και υλοποίηση κοινών δράσεων, όπως επιχειρηματικές αποστολές, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διοργάνωση συνεδρίων και ενημερωτικών εκδηλώσεων. 

ü Κοινή διεκδίκηση και υλοποίηση διακρατικών και εθνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων. 

ü Συνεργασία με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για μεταφορά και ανταλλαγή πληροφοριών, συμβουλών, τεχνογνωσίας, πορισμάτων έρευνας και καλών πρακτικών. 

ü Διοργάνωση συναντήσεων, ανταλλαγών και κάθε άλλης νόμιμης δραστηριότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που εξυπηρετεί το σκοπό και το στόχο της δικτύωσης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...