Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Στα εγκαίνια δυο εκθέσεων ζωγραφικής στη Χαλκίδα ο Τάσος Πρατσόλη


Στη Δημοτική Πινακοθήκη «Δημήτρης Μυταράς» πραγματοποιήθηκαν χθες, 05/06/2018, τα εγκαίνια δύο εκθέσεων ενηλίκων του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας. Στην εκδήλωση το παρών έδωσε ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων:

«Νοιώθω τιμή και χαρά που βρίσκομαι σ’ αυτόν τον εμβληματικό χώρο που τελεί υπό την επίβλεψη της κ. Ζουζούς Μυταρά, η οποία μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της και σπουδαίο καλλιτέχνη Δημήτρη Μυταρά, αποτελούν ορόσημο για την πολιτιστική διαδρομή της Χαλκίδας και όχι

μόνο. 

Άλλωστε, τα εγκαίνια των εκθέσεων που παρουσιάζονται σήμερα, αποτελούν μια ακόμα ευκαιρία για να διαπιστώσουμε την υψηλής αισθητικής και ποιότητας δουλειά που πραγματοποιείται». 


Ο κ. Πρατσόλης τόνισε επίσης πως: « Ο πολιτισμός δεν είναι κάτι άυλο κι αφηρημένο. Αποτελεί την πρώτη ύλη της βαθύτερης ύπαρξής μας και σμιλεύεται από ανθρώπους με ιδιαίτερες ευαισθησίες και ψυχισμό για να πάρει μορφή και σχήμα. 

Αυτές οι αρετές είναι απαραίτητες στη σημερινή εποχή της κρίσης που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική και ηθική. Η τέχνη είναι ο καταλύτης του επαναπροσδιορισμού της ανθρώπινης φύσης μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...