Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΝΟΔΕ Εύβοιας: «Στο ίδιο έργο θεατές»

Τις ίδιες ημέρες που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργαζόταν και ανακοίνωνε τα σχέδια των ΚΑΠ 2021-2027, τα οποία περιλαμβάνουν νέες μειώσεις και αυξημένες υποχρεώσεις για τα κράτη-μέλη και απαιτούν σοβαρή διαπραγμάτευση και σχεδιασμό, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, προτίμησε ν΄ ακολουθήσει έναν, προεκλογικού χαρακτήρα, περίπατο στην Εύβοια, που, τελικά, δεν ήταν
ανώδυνος. 


Εμφανίσθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ευβοίας και απάντησε στις διαμαρτυρίες των ακροατών του σχετικά με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων και τις υπεσχημένες επιδοτήσεις, ότι είναι υπουργός της κυβέρνησης και όχι της Εύβοιας, χωρίς, βεβαίως, να εξηγήσει γιατί δεν εκπροσώπησε ως «υπουργός της κυβέρνησης» αυτοπροσώπως τη χώρα του, την ίδια μέρα, στη συνάντηση ομολόγων του στη Μαδρίτη, για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, κα Φωτεινή Αραμπατζή, ο κ. Αποστόλου και η κυβέρνησή του, που έχει την αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης, οφείλει να εγκαταλείψει την χαλαρή και ράθυμη στάση, που επέδειξε από την αρχή των συζητήσεων για τη νέα ΚΑΠ, ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση του εισοδήματος των Ελλήνων γεωργών. 

Την ίδια στιγμή, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις των κάθε είδους εκπροσώπων της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για την πρόθεση ολοκλήρωσης του τετραετούς βίου της, οι προεκλογικές εξαγγελίες και εξορμήσεις τους είναι γεγονός. 

Στα γνωστά πλαίσια της ευκαιριακής παροχολογίας του, προς άγρα ψήφων, ο πρωθυπουργός, σε πρόσφατο τηλεοπτικό του μήνυμα, υποσχέθηκε τη διανομή 720 εκ. ευρώ, προς ανακούφιση, δήθεν, των πληττομένων από την κρίση πολιτών και επιχειρήσεων. Χωρίς αιδώ και χωρίς ν' απαντήσει στο ερώτημα «πώς εξασφάλισε υπερπλεόνασμα» από μια χειμαζόμενη οικονομία που έχει τσακίσει από την υπερφορολόγηση και τις δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές, με τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη. 

Ασθμαίνων, προσπαθεί ν' αντιπαρατεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, ήδη από τη ΔΕΘ 2017, έχει δεσμευθεί, με την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης, για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, τη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη μείωση του ΦΠΑ, ιδιαιτέρως στις τουριστικές επιχειρήσεις, για την αναζωογόνηση της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας, σε αντίθεση με την ψευδεπίγραφη επιδοματική πολιτική του κ. Τσίπρα. 

Το καινούργιο αφήγημα του κ. Τσίπρα, για, δήθεν, «καθαρή έξοδο» στις αγορές, τις οποίες κάποτε ελεεινολογούσε, προκαλεί θυμηδία σε κάθε ενημερωμένο πολίτη, περιλαμβανομένων των ψηφοφόρων του. Προφασίζεται ότι λησμονεί τα ήδη ψηφισθέντα μέτρα για θηριώδη μείωση των συντάξεων, για μείωση του αφορολογήτου ορίου, για κατάργηση του ΕΚΑΣ και δεν ακούει τα καμπανάκια που κρούουν οι διεθνείς αγορές και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που, περιέργως, καλύπτουν τον ήχο από τα νταούλια του κ. Τσίπρα! 

Αλλά, καθώς ο επικεφαλής της κυβέρνησης βρίσκεται υπό πανικό, μετά και τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης, στην οποία καταλαμβάνει μόλις την τέταρτη θέση δημοφιλίας μεταξύ των αρχηγών κομμάτων, θα υπενθυμίσουμε μόνο ότι σε παλαιότερο Δελτίο Τύπου, είχαμε προβλέψει «Αυτός είναι ικανός και γραβάτα να φορέσει, προκειμένου να πείσει για την έξοδο από τα μνημόνια». 

Για τη ΝΟ.Δ.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ 
Ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας 
Αθανάσιος Ψαρράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...