Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Πρόσκληση ημερίδας για την ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  σας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση της πρότασης  για την ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς

Ελλάδας, την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 10:30 π.μ.,  στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων (Αινιάνων 6, 2ος όροφος, Λαμία)

Την πρόταση θα παρουσιάσει ο Επικεφαλής της Ομάδας Τεκμηρίωσης,  ομότιμος καθηγητής, πρ. Πρύτανης, πρ. Υπουργός, κ.  Γιάννης Πανούσης.

...........................................................................

Στο πλαίσιο των δρομολογούμενων μεταρρυθμίσεων στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. 

Η Στερεά Ελλάδα είναι η μοναδική Περιφέρεια στη χώρα, που δεν διαθέτει αυτοδύναμο Πανεπιστήμιο. Η ίδρυση ενός Πανεπιστημίου θα μπορούσε να δράσει συνεργατικά με το υψηλού επιπέδου παραγωγικό δυναμικό και τις πρωτοπόρες επιχειρήσεις, που είναι εγκατεστημένες στον τόπο μας και να προκύψει σημαντική προστιθέμενη αξία. Ένα νέο Πανεπιστήμιο, καταλλήλως σχεδιασμένο, θα μπορούσε αδιαμφισβήτητα να αναδείξει και προάγει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας.

Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας ανέθεσε την εκπόνηση τεκμηριωμένης πρότασης στον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης και πρώην Μέλος των Διοικουσών Επιτροπών των Πανεπιστημίων Ιονίου και Πελοποννήσου, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιάννη Πανούση. 

Συγκροτήθηκε επίσης ομάδα τεκμηρίωσης για να πλαισιώσει και να συνεργαστεί με τον κ. Πανούση για την άρτια τεκμηρίωση της πρότασης, η οποία αποτελείτο από έξι ακαδημαϊκούς και ειδικούς.

Η Ομάδα Τεκμηρίωσης, ερχόμενη σε επικοινωνία και αλληλεπίδραση με εξαίρετους ακαδημαϊκούς και επιστήμονες όλης της χώρας και βασιζόμενη αμιγώς σε ακαδημαϊκά κριτήρια, ολοκλήρωσε με ταχείς ρυθμούς το πόνημά της και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην επίσημη παρουσίαση της πρότασης για την ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 10:30 π.μ., στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων (Αινιάνων 6, 2ος όροφος, Λαμία).

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα διεξαχθεί ευρεία διαβούλευση και θα έχετε την ευκαιρία να καταθέσετε τις θέσεις και τις απόψεις σας για την περαιτέρω ενδυνάμωση της διεκδίκησης ίδρυσης ενός αυτοδύναμου, καινοτόμου και βιώσιμου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και για κάθε συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...