Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Συμμετοχή Αθλητών Π.Ε. Εύβοιας στους Πανελλαδικούς Αγώνες "ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2018"

Στους Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics "ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2018" 14 - 18 Μαΐου 2018 Συμμετείχαν και αθλητές Special Olympics Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας που επέστρεψαν και με μετάλλια

Τα Special Olympics με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή τους και το κίνημα απλώθηκε σε 172 χώρες με συμμετοχή 5,6 εκατομμυρίων αθλητών διοργάνωσαν αγώνες στο Λουτράκι από 14-18 Μαΐου 2018 Πανελλαδικούς Αγώνες με τη συμμετοχή
700 αθλητών και προπονητών σε 5 αθλήματα (Στίβος, Κολύμβηση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Αντιπτέριση, Καλαθοσφαίριση) από όλα τα προπονητικά προγράμματα Special Olympics της χώρας ,Ειδικά Σχολεία και Φορείς Ειδικής Αγωγής, , 25μελής αποστολή από τα Special Olympics της Κύπρου .

Τις αποστολές πλαισίωσαν 100 εθελοντές, 50 κριτές/διαιτητές μέλη οικογενειών και εκπρόσωποι του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Παράλληλα με τους Αγώνες πραγματοποιήθηκαν και μη αθλητικά προγράμματα όπως το Πρόγραμμα «Υγιείς Αθλητές» (Healthy Athletes Program), το Πρόγραμμα Οικογενειών (Family Program), η δράση Special Olympics Hellas Family Health Forum καθώς και η επίδειξη του Προγράμματος «Νεαροί Αθλητές» (Young Athletes) των Special Olympics Hellas. 


Την αποστολή των αθλητών Special Olympics Π.Ε. Εύβοιας συνόδευσαν η προπονήτρια Μαρία Μοσχώνη και η εθελόντρια Μαρία Μπασούκου. Oι αθλητές μας συμμετείχαν σε αθλήματα του Στίβου τρέξιμο και ακόντιο: 

Βασίλης Γραμματικός διακρίθηκε στο τρέξιμο : ήρθε πέμπτος στα 100 μ. και έλαβε Διάκριση ήρθε δεύτερος στα 400 μ. έλαβε το Αργυρό μετάλλιο 

Ανδρέας Γκάρο Ακόντιο έριξε 18 μ. ήρθε δεύτερος έλαβε Αργυρό μετάλλιο 

Νίκος Μαντάς Ακόντιο έριξε 10,20 μ. ήρθε δεύτερος έλαβε Αργυρό μετάλλιο 

Αλέκος Τσιμπούνης. Ακόντιο έριξε 16 μ. ήρθε τρίτος έλαβε Χάλκινο μετάλλιο 

Ο αθλητής μας Βασίλης Γραμματικός συμμετείχε στη λαμπαδηδρομία και στην αφή της φλόγας τουΒωμού στο «Θώδειο» Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου, μεγάλη τιμή για την Εύβοια!!

Όλες οι αποστολές των Special Olympics από τις 13 Περιφέρειες της Χώρας μαζί με την αποστολή της Κύπρου, παρέλασαν μέσα στο Θώδειο Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου καταχειροκροτούμενοι, χαρίζοντας τον παλμό στην Τελετή Έναρξης των αγώνων που ήταν ιδιαίτερα μεγαλοπρεπής, φαντασμαγορική και συνάμα συγκινητική . Μία πραγματική γιορτή του αθλητισμού,της ισότητας και του πολιτισμού. 

Σ' ένα κατάμεστο στάδιο υποδέχτηκαν τα παιδιά, τους αθλητές και τις αθλήτριες των Special Olympics Hellas που χάρισαν μοναδικές στιγμές χαράς ,ελπίδας, πίστης και αισιοδοξίας. Στη συνέχεια ακολούθησε η είσοδος της Φλόγας και των 30 Λαμπαδηδρόμων-Αθλητών των S.O με μαθητές σχολείων συνοδευόμενοι από Αστυνομικούς της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας . Ακολούθησε η Αφή του Βωμού στο «Θώδειο» Δημοτικό Στάδιο, η οποία σηματοδότησε και την έναρξη των Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2018». Tην Τελετή παρουσίασε η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου

Παρευρέθηκαν, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ.Θεοδώρων ,Μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μέγας Δωρητής των Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics «Λουτρακι 2018», Βουλευτές των Νομών Αρκαδίας και Κορινθίας , Χορηγοί και Υποστηρικτές, Μέλη των οικογενειών των αθλητών και αθλητριών και εκατοντάδες φίλοι του Κινήματος των Special Olympics. 

Στην τελετή έναρξης το πρόγραμμα περιλάμβανε εκτός από τη Φιλαρμονική Λουτρακίου που έπαιξε εμβατήρια Παρέλασης αλλά και τον Ύμνο των Special Olympics.

Η Τελετή έκλεισε με τη μοναδική ερμηνεία του συγκροτήματος «The String Demons» String Demons. Ένα διαφορετικό, συγκλονιστικό θέαμα από το ‘’Δαιμονικό’’ ντουέτο εγχόρδων, του Κωνσταντίνου και της Λυδίας Μπουντούνη. Με τις διασκευές τους και τις δικές τους συνθέσεις ξεσήκωσαν αθλητές και κοινό με ρυθμό, τρέλα, χιούμορ και έντονη ευρηματικότητα. Την Παρουσίαση έκανε η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου. 

Συγχαρητήρια σ' όλους τους αθλητές τους προπονητές τους εθελοντές και σε όλους αθέατοι τους στηρίζουν που παρά τις αντιξοότητες και την ελάχιστη υποστήριξη κατορθώνουν να διακρίνονται και να ξεχωρίζουν. 

Για μια ακόμη φορά, η οικογένεια των Special Olympics Hellas εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους: MEΓΑ ΔΩΡΗΤΗ: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Stavros Niarchos Foundation ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων
XΟΡΗΓΟΥΣ: Αegean Airlines Aegean Airlines, Lamda Development, Grant Thornton Grant Thornton Greece, ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Athens International Airport "Eleftherios Venizelos", Podimatas Audiovisual P.C. PODIMATAS AUDIOVISUAL S.A., Hyundai Hyundai Greece, ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ - PLAISIO, 3Ε, ΙΚΕΑ IKEA Greece, OPTO HELLAS Opto Hellas, COLGATE Colgate Greece ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ: ΓΕΕΘΑ Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), ΕΛ.ΑΣ Hellenic Police, ΕΕΣ Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Hellenic Red Cross, ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - National Technical University of Athens, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ΑΠΕ ΓΙΤΑΝΗ ΑΠΕ Γιτάνη-SCU Yitanee ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: COSMOTE COSMOTE

Από την Τοπική Επιτροπή Special Olympics Περιφερειακής ενότητας Εύβοιας








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...