Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση στη Χαλκίδα

Ενάντια στους σχεδιασμούς εργοδοσίας κυβέρνησης δόθηκε η μάχη της απεργίας.

Από νωρίς τα χαράματα περιφρούρηση έγινε στην Μελισσοκομική Αθηνών όπου η εργοδοσία επιδιώκει να ξεμπερδεύει με την σωματειακή επιτροπή που φτιάχτηκε πριν λίγους μήνες ως μέσο για να διεκδικηθούν εργασιακά
δικαιώματα. 


Στην πύλη μαζί με τους εργαζόμενους το παρών έδωσαν δυνάμεις από τα ταξικά σωματεία της περιοχής που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της κινητοποίησης που ήταν καθολική. 

Η συνέχεια δόθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία αγοράς. Χαιρέτησε ο Αντρέας Τσακός, πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας και ο Δημήτρης Κατσαρός μέλος της σωματειακής επιτροπής στην Μελισσοκομική Αθηνών του οποίου την απόλυση επιδίωξε η εργοδοσία την προηγούμενη Παρασκευή. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θέμος Βασιλείου γραμματέας του διοικητικού Συμβουλίου της ένωσης ιδιωτικών υπαλλήλων Χαλκίδας. 

Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο συμβολαιογραφείο Αθηνάς Αττέση Σπάθη όπου αντιπροσωπεία των διοικήσεων των Σωματείων ανέβηκε να καλέσει τη συμβολαιογράφο να αρνηθεί να προβεί στον πλειστηριασμό που είναι προγραμματισμένος για σήμερα. Η συμβολαιογράφος δεν άνοιξε την πόρτα της. 

Η σημερινή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα στο τέλος της συγκέντρωσης γιατί ακόμα μαζικότερη οργάνωση μας το επόμενο χρονικό διάστημα που θα μας επιτρέψει με καλύτερους όρους να δώσουμε τη μάχη απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της. 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...