Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Θα δημοπρατηθεί ποτέ το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας;

Να απαντήσει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης στο ερώτημα, εάν θα δημοπρατηθεί ποτέ το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας, ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στη μη τήρηση μέχρι σήμερα των χρονικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσον αφορά στη δημοπράτηση του έργου.

Σε νέα ερώτηση που κατέθεσε σήμερα υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπαίζει τους κατοίκους της Εύβοιας, καθώς παρήλθε και η τελευταία διορία
δημοπράτησης . 


Η ερώτηση έχει ως εξής: 

«Απροκάλυπτα συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εμπαίζει τους κατοίκους της Εύβοιας σχετικά με το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας, που επρόκειτο να δημοπρατηθεί την Άνοιξη του 2015 και που - δυστυχώς - με την έλευσή τους στην εξουσία «μπλόκαρε». 

Μετά την αρχική δέσμευση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στη Βουλή, στις 2 Μαρτίου 2017, ότι «είναι από τα πρώτα έργα που θα τρέξουν και θα υλοποιηθεί», αλλά και τη γενικόλογη απάντησή του σε δεύτερη ερώτησή μας (αρ. πρωτ.: 6746/29-06-2017), ότι «μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη Ανάλυσης Κόστους-Οφέλους, προκειμένου στη συνέχεια να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την οριστική έγκριση της χρηματοδότησης υλοποίησης του έργου» ακολούθησε ένα απίστευτο αλαλούμ εξαγγελιών και ανακοινώσεων που καταδεικνύουν την πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης . 

Συγκεκριμένα, στις 6 Δεκεμβρίου 2017 ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης ανακοίνωσε ότι «η Παράκαμψη Χαλκίδας θα δημοπρατηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2018», ενώ κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018 στη Βουλή ο Υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης κατά την ομιλία του εξήγγειλε ότι: «εντός του πρώτου διμήνου του 2018 δημοπρατείται η παράκαμψη της Χαλκίδας.» 

Οι εν λόγω απαντήσεις και εξαγγελίες μόνο σύγχυση προκαλούν και μέχρι σήμερα το μόνο βέβαιο είναι, ότι και η τελευταία διορία δημοπράτησης του έργου δια στόματος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών παρήλθε χωρίς να έχει γίνει καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση υλοποίησης των δεσμεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στους πολίτες της Εύβοιας. 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

Θα δημοπρατηθεί ποτέ το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...