Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Απαράδεκτη η στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στα προβλήματά της ιστορικής έδρας του Δημου

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Μετά το πρόβλημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου που παραμένει τέσσερα χρόνια κατεστραμμένο, την καταστροφή της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου, την προσπάθεια μεταφοράς της πολεοδομίας, το πρόβλημα των κατολισθήσεων στην Χηλή, ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα ήρθε να προστεθεί από την ανικανότητα και την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής, αυτό της έξωσης του Βρεφονηπιακού Σταθμού, λόγω μη πληρωμής επί 3,5 χρόνια των
ενοικίων.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Παγώνης, είπε χαρακτηριστικά: «Λέω ψέματα γιατί μου λένε ψέματα. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Β/Ν Σταθμός με ένα άτομο προσωπικό. Δεν γίνεται να μην μπορούμε να εισπράξουμε τα ληξιπρόθεσμα από το 2016» και πολλά άλλα αποκαλυπτικά αλλά και απογοητευτικά για τη λειτουργία του Νομικού Προσώπου και του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κύμης.


Είναι απορίας άξιο, πώς ένας πρόεδρος λέει τόσο σοβαρά πράγματα και κανένας, ούτε ο ίδιος, δεν αντιδρά. Πώς είναι δυνατόν να εκτίθεται από τα ψέματα του πολιτικού του προϊσταμένου; Δεν υπάρχει συνεργασία; Έτσι λειτουργεί η Δημοτική Αρχή; Πώς μπορεί να παραχθεί έργο προς όφελος του δημότη;

Και ενώ το πρόβλημα ήταν γνωστό και θα περίμενε κανείς να ακούσει μια πρόταση για την επίλυσή του, δυστυχώς και σε αυτό το πρόβλημα επεκράτησε σιωπή εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και μόνο μερικά μισόλογα τα γνωστά θα δούμε, θα το κοιτάξουμε, κάτι πρέπει να γίνει, κ.λ.π. Καμία πρόταση για λύση, καμία δέσμευση, καμία ευθύνη. 

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι, "μετά την έξωση του παιδικού σταθμού Κύμης λόγω μη καταβολής των ενοικίων, αποδεικνύεται ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. 

Υποστηρίζουν ότι οι παιδικοί σταθμοί προσφέρουν ουσιαστικό έργο, χάρη στο φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζομένων, αλλά το έργο αυτό έχει φτάσει πλέον στο σημείο της υποβάθμισης έως της εκμηδένισης".

Τα ερωτήματα πολλά και σοβαρά.

1. Τέσσερα σχεδόν χρόνια δεν ήξεραν αν το κτίριο ήταν κατάλληλο ή όχι; Πώς προέκυψε τώρα;

2.Γιατί δεν πλήρωσαν τρία χρόνια τα ενοίκια; Πώς θα πληρώσουν τώρα; Υπάρχουν τώρα χρήματα ή δόθηκαν κάποιες εγγυήσεις στο νέο ενοικιαστή; (προσωπικές είπε ο κ. Παγώνης)
3. Ήρθαν σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη να τους διευκολύνει μέχρι να βρουν άλλο κτίριο; Αληθεύει ότι έχουν υπογράψει έγγραφο για το πότε θα πλήρωναν και δεν το τήρησαν; Ποιος το υπέγραψε;

4. Γιατί ένα κτίριο τόσο μακριά; Πως θα πηγαίνουν εκεί τα νήπια; Πότε θα πάρει άδεια καταλληλότητας;

5. Γίνεται διαγωνισμός για το νέο κτίριο αλλά ένα μόνο βρέθηκε. Ποια τα κριτήρια που έβαλαν για το νέο κτίριο;(Κάτι ανέφερε σχετικά ο Πρόεδρος)

6. Συγκροτήθηκε επιτροπή για την καταγραφή και τη μεταφορά των πραγμάτων; (Όχι βέβαια)

7. Πώς θα γίνουν οι εργασίες που χρειάζονται και πόσο θα στοιχίσουν; 

Όσα και να πούμε ένα είναι γεγονός. Η έξωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού λόγω μη καταβολής των ενοικίων. Τα βρέφη και τα νήπια στο δρόμο.

Πού είναι η ευαισθησία σας κύριοι της «Συμπολιτείας»; Πού είναι το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου; Πού είναι η οργάνωση, ο συντονισμός, η σωστή λειτουργία του Δήμου;

Είναι πλέον πασιφανές. Αποδειχθήκατε ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...