Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Συμμετοχή του Σωματείου εργαζομενων ομίλου Νηρέα Εύβοιας στις απεργιακές συγκεντρώσεις

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 10.30 π.μ. ΧΑΛΚΙΔΑ: ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ, ΙΣΤΙΑΙΑ: ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 

Το σωματείο καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην Γενική Πανελλαδική Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Εδώ και καιρό έχουμε ξεκινήσει τη μεγάλη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής
Σύμβασης. 

Διεκδικούμε αυξήσεις μισθών και δικαιώματα που θα μας επιτρέψουν να δουλεύουμε και να ζούμε με ανθρώπινους όρους. 

Να εξασφαλιστούν δηλαδή οι ζωτικές ανάγκες των οικογενειών μας, η δουλειά χωρίς σωματική και ψυχική εξόντωση, η αξιοπρέπειά μας. Η στάση της εργοδοσίας του Νηρέα στην πρώτη συνάντηση κάνει ξεκάθαρο στον κάθε συνάδελφο στο ποιος πρέπει να είναι ο δρόμος. 

Είπαν πως δε θα είναι θέλουν οι επενδυτές να αγοράσουν την εταιρεία αν υπάρχει σύμβαση. Πως κι αν υπάρχει δεν μπορεί να είναι και πολύ πάνω από 600€. Πως αν έχουμε χαμηλούς μισθούς θα κάνουν δήθεν πιο πολλές προσλήψεις. 

Απέδειξαν έτσι πως η ανάπτυξη που οραματίζονται και αυτοί και οι υπόλοιποι μεγαλοεργοδότες, βασίζεται στην κατακρεούργηση των δικαιωμάτων μας. Σε μισθούς πείνας, σε ωράρια λάστιχο, σε εντατικοποίηση της εργασίας. 

Γι’ αυτό και οι κυβερνήσεις τους και η σημερινή και οι προηγούμενες, πέρασαν νόμους που τους επιτρέπουν να εφαρμόζουν όλα αυτά. Και τώρα, όσο δε χορταίνουν κέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες, ετοιμάζουν νέα μέτρα, αύξηση φόρων, μείωση κοινωνικών δαπανών, πλειστηριασμούς κτλ. 

Το σημαντικότερο είναι πως θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία για να μην μπορούμε να αντιδράμε όταν ρημάζουν τις ζωές μας. 

Απέναντι σε αυτή την αντιμετώπιση, η δική μας αντίδραση πρέπει να είναι μαζική συσπείρωση στο σωματείο και η ένταση των αγώνων μας. 

Να κάνουμε καθαρό πως εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε και εμείς έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Η μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία θα είναι σημαντικό βήμα. Στις 14 του Δεκέμβρη τα αφεντικά πρέπει να κοιτάνε τις σταματημένες μηχανές, για να νιώσουν στο πετσί τους το ότι χωρίς εμάς δεν κινείται τίποτα. 

Έτσι θα γίνει καθαρό και σε αυτήν και στην επόμενη εργοδοσία του Νηρέα πως δεν μπορεί να αγνοεί τις ανάγκες μας. Με την επιτυχία αυτής της μάχης θα γίνει ένα μεγάλο βήμα στο δρόμο για την υπογραφή της Σύμβασης αλλά και την ικανοποίηση και των πιο άμεσων αιτημάτων μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις και κατοχύρωση δικαιωμάτων, χωρίς διαχωρισμό σε νέους και παλιούς. Άμεση επιστροφή μισθών στα προ μειώσεων επίπεδα. 

Κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου  Ένταξη των εργαζόμενων στον κλάδο στα Βαρέα Ανθυγιεινά.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Να σταματήσει παντού η τρομοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...