Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Απαράδεκτη η στάση της Δημοτικής Αρχής στην ιστορική έδρα του Δήμου μας

Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Κύμης-Αλιβερίου: 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 12/12/2017: Πρώτο και σοβαρότατο θέμα, η έξωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Κύμη, λόγω μη πληρωμής επί 3,5 χρόνια των ενοικίων.
"Ωσεί παρών" και πάλι ο Δήμαρχος. Άκουσε αλλά δε μίλησε. Πρόταση, λύση δεν είχε. Θέση δεν πήρε. Τα γνωστά θα δούμε, θα το κοιτάξουμε, αν μπορούμε, κ.λ.π.


"Λέω ψέματα γιατί μου λένε ψέματα" είπε ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Γιώργος Παγώνης και κανενός δεν ίδρωσε το αυτί. "Λέω σε δύο μήνες θα σε πληρώσω, σε τρεις μήνες θα σε πληρώσω, αλλά τίποτα. Δεν ξαναλέω ψέματα" συνέχισε ο κ. Παγώνης. Ποιος του λέει ψέματα; Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; ¨Υπάρχει μόνο μία υπάλληλος, αν δεν έχω προσωπικό δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Προτείνω να περάσουν οι Σταθμοί στο Δήμο. Είναι πολιτική απόφαση του Δημάρχου.Δεν υπάρχει προϋπολογισμός και τα χρήματα για τα ληξιπρόθεσμα από το 2016 δεν έχουν εισπραχθεί" συνέχισε ο κ. Παγώνης.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι, "μετά την έξωση του παιδικού σταθμού Κύμης λόγω μη καταβολής των ενοικίων, αποδεικνύεται ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Υποστηρίζουν ότι οι παιδικοί σταθμοί προσφέρουν ουσιαστικό έργο, χάρη στο φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζομένων, αλλά το έργο αυτό έχει φτάσει πλέον στο σημείο της υποβάθμισης ώς της εκμηδένισης".

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.Πλήρης αδιαφορία και τα ερωτήματα πολλά.

1. Τέσσερα σχεδόν χρόνια δεν ήξεραν αν το κτίριο ήταν κατάλληλο ή όχι; Πώς προέκυψε τώρα;

2.Γιατί δεν πλήρωσαν τρία χρόνια τα ενοίκια; Πώς θα πληρώσουν τώρα; Δόθηκαν κάποιες εγγυήσεις στο νέο ενοικιαστή; (προσωπικές είπε ο κ. Παγώνης)

3. Ήρθαν σε συννενόηση με τον ιδιοκτήτη να τους διευκολύνει μέχρι να βρουν άλλο κτίριο; Αληθεύει ότι έχουν υπογράψει έγγραφο για το πότε θα πλήρωναν και δεν το τήρησαν; Ποιος το υπέγραψε;

4. Γιατί ένα κτίριο τόσο μακριά; Πως θα πηγαίνουν εκεί τα νήπια;Πότε θα πάρει άδεια;

5. Γίνεται διαγωνισμός για το νέο κτίριο αλλά ένα μόνο βρέθηκε.Ποια τα κριτήρια που έβαλαν για το νέο κτίριο;(Κάτι ανέφερε σχετικά ο Πρόεδρος)

6. Συγκροτήθηκε επιτροπή για την καταγραφή και τη μεταφορά των πραγμάτων; (Όχι βέβαια)

7. Πώς θα γίνουν οι εργασίες που χρειάζονται; (Κουζίνα, κ.λ.π. Με ξυλεία του κ. Θεοδώρου,εργασία του κουμπάρου μου και χρήματα δικά μου, όπως γίνεται πάντα, είπε ο Πρόεδρος κ. Παγώνης).

ΧΑΟΣ!!! Αδιαφορία; ανυπαρξία; ανευθυνότητα; ευθυνοφοβία; έλλειψη γνώσης και οργάνωσης; Ή μήπως στοχευμένες κινήσεις;

Είναι πλέον πασιφανές. Αποδείχθηκαν ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...